. .. .. .. .. .. .
. .

Lieskovcová torta - RECEPT 29934

Martina M. (mmj) ID 19672
.
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.8.2007
Naposledy: 7.12.2016 9:17
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 248
RODINNÉ FOTOGRAFIE 147
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 78
NÁVODY 7

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Lieskovcová torta


[ recept č. 29934 zo dňa  ]


Lieskovcová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g hladkej múky, kávovú lyžičku prášku do pečiva, 100 g nasekaných pražených lieskovcov, 200 g nasekanej čokolády na varenie, štipku soli, štipku mletej škorice, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, olej Na polevu: čokoládu na varenie, 3 polievkové lyžice šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Nožom nasekajte lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložte na posypanie torty. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny, pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva. Z bielkov si ušľahajte sneh, ktorý opatrne primiešajte do cesta. Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút. Vychladnutý korpus prerežete na polovicu, natrite vyšľahanou šľahačkou a prikryte druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejte odložené tri polievkové lyžice smotany, do nej nalámte čokoládu na varenie a do hladka vymiešajte. Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.

recept je z relácie postav dom, zasaď strom. Je fajná


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


urobíme cesto


Dáme do formy a dáme piecť


po vychladnutí korpus prekrojíme napol a na spod naukladáme zavárané mandarínky


na mandarínky natrieme šľahačku


na to druhú časť korpusu


boky natrieme zvyšnou šľahačkou


navrch natrieme čokoládovú polenu a ozdobíme lieskovcami a cukrovými srdiečkami


v reze



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Čalamáda bez sterilizácie | Lieskovcová torta | Brownies – ľahký letný koláčik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (10.8.2010, 11:29)
(F) (F) potvrdzujem, že je fajná, tiež som ju piekla a dala som na šľahačku ešte jahody a maliny - bola ešte mňamkovejšia (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^)
Jej autorka Ajka /Andrejka žijúca blízko Trenčína je jedna veeeeeľmi zlatá osôbka (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Simona M. (SittaLilas) ID 159596 (29.7.2010, 17:19)
mmm Božská (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu