. .. .. .. .. .. .
. .

Roastbeef - rozbíf - RECEPT 32436

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 19672 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Roastbeef - rozbíf


[ recept č. 32436 zo dňa  ]


Roastbeef  - rozbíf


POTREBNÉ PRÍSADY

mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

mäso osolíme, okoreníme a necháme odstáť
opekáme na horúcom oleji zo všetkých strán
opečené mäso dáme na bylinky potrieme maslom
podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry (ja som tam už piekla zemiaky a spolu sa to dopieklo)
po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odstáť
na pokrájane mäso dáme roztopiť trošku bylinkového masla a podávame (my sme mali s opekanými zemiakmi a zelenou fazuľkou na bylinkovom masle s plátkami slaninky)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Firemná | Roastbeef - rozbíf | Mater- Cars pre syna k 11 nar. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Belo H. (beloh) ID 176975 (21.8.2011, 11:21)
Martinka , veľmi dobrý recept!
Iba by som doplnil marinovať podľa možností deň dopredu, a nastaviť teploty rúry na 180 stupňov a mäso vo vnútri na tých 70 stupňov. Dôležité je po upečení nechať v alobale aspoň tých 30 minút. Šťava sa dobre zatiahne do mäsa.
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (5.10.2010, 18:46)
tak o tomto snívam, že to upečiem a veruže aj upečiem v najbližšej dobe (clamp) vďaka za recept (clamp) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.10.2010, 18:43)
Martinka tlieskam, mne sa to takto nepodarilo (clamp)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (5.10.2010, 17:21)
Martinka, maso je naozaj krasne ruzove, este nikdy sa mi takto pekne nepodarilo, vzdy ho prepeciem, bojim sa ze by bolo priliz krvave, ale vyskusam tvoju sablonu - pol kila masa na 30 minut. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (5.10.2010, 20:42)
neboj ak by bolo moc krvavé treba to nechať dlhšie v tom alobale a bude to ok (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu