
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
HOVÄDZIE MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)Roastbeef - rozbíf[ recept č. 32436 zo dňa 5.10.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() mäso osolíme, okoreníme a necháme odstáť ![]() opekáme na horúcom oleji zo všetkých strán ![]() opečené mäso dáme na bylinky potrieme maslom ![]() podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry (ja som tam už piekla zemiaky a spolu sa to dopieklo) ![]() po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odstáť ![]() na pokrájane mäso dáme roztopiť trošku bylinkového masla a podávame (my sme mali s opekanými zemiakmi a zelenou fazuľkou na bylinkovom masle s plátkami slaninky) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Belo H. (beloh) ID 176975 (21.8.2011, 11:21) |
Martinka , veľmi dobrý recept! Iba by som doplnil marinovať podľa možností deň dopredu, a nastaviť teploty rúry na 180 stupňov a mäso vo vnútri na tých 70 stupňov. Dôležité je po upečení nechať v alobale aspoň tých 30 minút. Šťava sa dobre zatiahne do mäsa. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (5.10.2010, 18:46) |
tak o tomto snívam, že to upečiem a veruže aj upečiem v najbližšej dobe ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.10.2010, 18:43) |
Martinka tlieskam, mne sa to takto nepodarilo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (5.10.2010, 17:21) |
Martinka, maso je naozaj krasne ruzove, este nikdy sa mi takto pekne nepodarilo, vzdy ho prepeciem, bojim sa ze by bolo priliz krvave, ale vyskusam tvoju sablonu - pol kila masa na 30 minut. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (5.10.2010, 20:42) |
neboj ak by bolo moc krvavé treba to nechať dlhšie v tom alobale a bude to ok ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |