končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
HOVÄDZIE MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)Roastbeef - rozbíf[ recept č. 32436 zo dňa 5.10.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI mäso osolíme, okoreníme a necháme odstáť opekáme na horúcom oleji zo všetkých strán opečené mäso dáme na bylinky potrieme maslom podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry (ja som tam už piekla zemiaky a spolu sa to dopieklo) po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minút odstáť na pokrájane mäso dáme roztopiť trošku bylinkového masla a podávame (my sme mali s opekanými zemiakmi a zelenou fazuľkou na bylinkovom masle s plátkami slaninky) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Belo H. (beloh) ID 176975 (21.8.2011, 11:21) |
Martinka , veľmi dobrý recept! Iba by som doplnil marinovať podľa možností deň dopredu, a nastaviť teploty rúry na 180 stupňov a mäso vo vnútri na tých 70 stupňov. Dôležité je po upečení nechať v alobale aspoň tých 30 minút. Šťava sa dobre zatiahne do mäsa. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (5.10.2010, 18:46) | |
tak o tomto snívam, že to upečiem a veruže aj upečiem v najbližšej dobe vďaka za recept | |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (5.10.2010, 18:43) | |
Martinka tlieskam, mne sa to takto nepodarilo | |
ODPOVEDAŤ |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (5.10.2010, 17:21) |
Martinka, maso je naozaj krasne ruzove, este nikdy sa mi takto pekne nepodarilo, vzdy ho prepeciem, bojim sa ze by bolo priliz krvave, ale vyskusam tvoju sablonu - pol kila masa na 30 minut. |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (mmj) ID 19672 (5.10.2010, 20:42) | ||
neboj ak by bolo moc krvavé treba to nechať dlhšie v tom alobale a bude to ok | ||
ODPOVEDAŤ |