
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čučoriedkový koláč s mascarpone - rýchly a vynikajúci!!!POTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: NA CESTO: 200 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g zmäknutého masla + niečo na vymastenie formy, 50 g domáceho vanilkového cukru, 1 vajce. NA PLNKU: 250 g mascarpone, polku citróna, 1 vajce, 50 g domáceho vanilkového cukru, kaviár z 1 tobolky pravej vanilky, cca 300 g čučoriedok (môžu byť aj mrazené) + okrúhla forma s priemerom 26 cm POSTUP PRÍPRAVY 1. Teplovzdušnú rúru zapneme na 180°C. 2. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto. Ak by sa nám cesto zdalo príliš riedke, pridáme ešte trošku múky. 3. Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ho rozvaľkáme, pričom nesmieme zabudnúť vytvoriť vyššie, ale tenké okraje. 4. V miske zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, cukor a kaviár z jednej vanilky. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. 5. Koláč posypeme čučoriedkami. 6. Formu vložíme do vyhriatej rúru a v strede rúry pečieme cca 35 minút - kým nie je hotové cesto a plnka nie je tuhšia. 7. Po upečení koláč necháme vychladnúť - koláč sa bude dať potom ľahko vybrať z formy a aj plnka ešte trochu stuhne. 8. Podávame posypané práškovým cukrom, prípadne s dobrou šľahačkou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 5.3.2023, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY 200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie. 2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo). 3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky. 4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto. 5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme. 6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 7. Dobrú chuť! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2013, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Lieskovcovo-čokoládové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g lieskovcov, 250 g pikaa, 150 g hery, 100 g práškového cukru, 100 g piškót alebo iných suchých keksov, 50 ml rumu, 100 g čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Lieskovce najemno nastrúhame a jemne ich opečieme na miernom plameni - kým nezačnú pekne voňať. 2. Heru vymiešame s cukrom. Pridáme k nej vychladnuté lieskovce, pikaoo, podrvené piškóty a rum. Všetko spolu vymiešame. Ak sa nám zdá hmota príliš riedka, pridáme ešte piškóty. 3. Hmotu preložíme do plastovej nádoby a šupneme na približne pol hodiny do mrazničky - aby stuhla a dali sa z nej dobre tvarovať guľky. 4. Zatiaľ si nastrúhame čokoládu, v ktorej budeme guľky obaľovať. 5. Zo stuhnutej hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v nastrúhanej čokoláde. Guľky ukladáme do košíčkov. Skladujeme v chlade. POZN.: 1. Ak ich chcete mať viacej rumové, pridajte viacej rumu, ale potom treba dať aj viacej lieskovcov a piškót. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Čokoládový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY 1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko. 2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka. 3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme. 4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. 5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame. 6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať. 7. Skladujeme v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2015, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Stromčeky s vanilkou a vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 150 g masla, 125 g práškového cukru, 1 tobolka pravej vanilky, 1 vajce. Na potretie a posypanie: 50 ml vaječného likéru, jemný kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme nakrájané studené maslo, práškový cukor, vajce a kaviár z pravej vanilky. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového sáčku a dáme aspoň na pol hodiny do chladničky. 2. Vychladbnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm. Z cesta vykrajujeme stromčeky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C cca 10 minút. 3. Keď stromčeky vyberieme z rúry, ešte teplé ich natierame vaječným likérom a hneď ich aj posypeme cukrom. Chutia skvele a úžasne voňajú! POZNÁMKA: Z tejto dávky vyjde asi 90 stromčekov = cca 3 plechy. Stromčeky pečte len tak do zlatiska, nenechajte ich zhnednúť - sú potom už moc suché. Kľudne ich môžete likérom potrieť viac krát - získate tak mäkkšie a voňavejšie vianočné pečivo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (52) posledné: 22.12.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Pečené zemiaky s rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: menšie až stredne veľké zemiaky, olivový olej, horčica, rozmarín (najlepšie čerstvý), hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode. Keď sú mäkké, scedíme ich a necháme ich vychladnúť. Každý zemiak potom do kríža narežeme. 2. Plech vymastíme olivový olejom a poukladáme naň nakrojené zemiaky. 3. V miske zmiešame 3-4 lyžice olivového oleja s 2-3 lyžicami horčice. Touto zmesou potom zemiaky polejeme. Nakoniec ich dochutíme čertvým rozmarínom (ak nemáme, poslúži aj sušený) a posypeme hrubozrnnou soľou. 4. Pečieme v rúre zohriatej na 220°C cca 15 min, môžeme zapnúť aj funkciu gril. 5. Podávame teplé s kyslým mliekom alebo nejakým smotanovo-cesnakovým dipom - kto má ako rád. POZNÁMKA: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2011, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Zasnežené pečivo s vanilkouPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: Na cesto: 1 vanilkovú tobolku, 170 g práškového cukru, 380 g hladkej múky, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok. Na náplň: džem podľa vlastného výberu. Na ozdobenie: čokoládovú polevu, Snehové vločky od Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Kaviár z tobolky vanilky vmiešame do práškového cukru. 2. Na doske zmiešame múku, maslo, cukor s vanilkovým kaviárom, vajce a žĺtok. Vypracujeme hladké cesto, ktoré potom odložíme na pol hodiny do chladničky. 3. Z vychladnutého cesta vyváľkáme plát asi 3 mm hrubý. Vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 160°C asi 12 minút. (V elektrickej rúre na 180°C, v plynovej rúre na stupni 3). 4. Upečené pečivo necháme vychladnúť a potom vždy dva kúsky zlepíme džemom. 5. Pripravíme si čokoládovú polevu (dostať aj hotovú kúpnu, ktorú stačí ohriať v teplej vode), ktorou polejeme pečivo a dozdobíme ho cukrovými snehovými vločkami. POZNÁMKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 5.1.2011, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Zemiaky s kyslou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kyslá kapusta, cibuľa, 2-3 strúčiku cesnaku, trochu oleja, klobáska (alebo párky, údené mäso - čo doma nájdete), rasca, soľ, vegeta, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY 1. Zemiaky uvaríme v šupke. Keď sú uvarené a vychladnuté, ošúpeme ich a nakrájame na kocky. (Tu je dôležité, aby sme zemiaky uvarili tak akurát, lebo ak ich uvaríme moc, tak pri krájaní sa budú moc rozpadávať a vznikne nám z toho "kaša"). 2. Cibuľu nakrájame na jemno a opečieme na troche oleja. Keď začína cibuľka sklovitieť, pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak - kto má ako rád. Chvíľu opečieme. 3. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásku (ja som tentokrát mala zvyšok párkov) a spolu s cibuľou a cesnakom ešte opekáme. 4. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, trochu vegety, soli a rasce - premiešame a opekáme, kým sa zemiaky nezačnú jemne pripekať. 5. Tesne pred koncom môžeme pridať trochu mletej papriky. 6. Na záver pridáme kyslú kapustu, ktorú len premiešame a prehrejeme, nie je potrebné ju dlho opekať, lebo potom sa moc vysuší a nie je už taká chutná. 7. Podávame teplé. Dobrú chuť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 2.10.2016, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Bryndzová nátierka s redkvičkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bryndza, cca 100-125 g rastlinného masla, 4-5 redkvičiek, mletá červená paprika na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Zmiešame spolu bryndzu s maslom a 1-2 lyžičkami mletej papriky. 3. Redkvičky umyjeme a nastúhame na drobno. Pridáme k byrndzovo-maslovej zmesi a spolu dobre premiešame. 4. Podávame s čerstvým pečivom a prípadne ďalšou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.11.2010, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Boloňské kuracie prsia so syromPOTREBNÉ PRÍSADY INGREDIENCIE: cca 1 kg kuracích pŕs, 1 sáčok Maggi nápady Zapečené cestoviny Boloňské, hladká múka na obalenie kuracích pŕs, 200 g tvrdého syru podľa chuti (eidam, gouda...), olivový olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia nakrájame na rezne a obalíme ich v hladkej múke. 2. Prudko ich z oboch strán opečieme na oleji (ja používam olivový) - kým na nich nevznikne zlatá "kôrka". 3. Opečené rezne poukladáme do sklennej nádoby, v ktorej ich budeme piecť a ktorú sme si vopred vytreli olivovým olejom (stačí trošku oleja, len aby sa rezne na spodok nepripiekli). 4. Potom si v hrnci pripravíme omáčku z maggi sáčku - obsah sáčku rozmiešame v 500 ml vody, privedieme to k varu a asi 1-2 minúty varíme. (Na sáčku píše pridať až 700 ml vody, ale to je pre náš účel zbytočne veľa). 5. Pripravenou omáčkou zalejeme kuracie rezne - všetky rezne by mali byť viacej-menej ponorené v omáčke. 6. Na záver to posypeme nastrúhaným syrom. 7. Pečieme v rúre na 220°C cca 30 minút - 15 minút zakryté, 15 minút odokryté. 8. Podávame s cestovinami alebo ugrilovanou zmesou "talianskej" zeleniny - baklažán, cuketa, trojfarebné papriky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |