. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Ukrajinske " Pelmene"



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: obyčajne-muka, vajce, soľ, voda. Plnka: mlete maso napoly bravčove+ hovädzie (takych 300gramov dokopy na začiatok stači) nadrobno nasekana mala cibulka, trošku čierne korenie+červene korenie, soľ, dve stolove lyžičky vody, všetko premiešať.

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesiť cesto, rozvaľkať na hrubku priemer ako na pirohy, ja mam doma špeciálnu formu ale môžete urobiť kruhy pohárom, na urobene krúžky dame ako plnku hotove maso ( pozor! maso ide riadne surove) zalepiť ako pirohy dva konce spojiť dokopy. Dava sa varit do vriacej vody ako pirohy. \r\nPodava sa: vyberiete z hrnca neoplachovať, na to štvrtinku čerstvého masla, posypať zvrchu trošku čiernym korenim a pokvapkať octom ( podla chuti)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Svitlana F. (Svitlana) ID 58096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.9.2011, 8:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapečené mleté mäso so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso * 2-3 vajcia * soľ * MČK * majoránka * 1 starší rohlík alebo žemľa * mrazená zelenina * 1-2 dcl šľahačkovej smotany * 1 väčšia cibuľa * mletá červená paprika * cesnak * PRÍLOHA: dusená kapusta * varené zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Dopredu si uvarte v slanej vode jedno balenie mrazenej zeleniny, a ďalší postup o schodíček nižšie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 8.4.2010, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Rozmarínové mäsové guličky Jamieho Olivera zapekané v paradajkovej omáčke so špagetami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 DÁVKA NA MÄSOVÉ GULIČKY: 900 g mletého mäsa (najlepšie hovädzie a bravčové pol na pol), 1 hrsť strúhanky, 2 zarovnané PL sušeného oregana, 1/2 ČL drvenej rasce, 1/2 drvenej sušenej čili papričky, 1 PL najemno nasekaného čerstvého rozmarínu, 1 žĺtok, soľ, čerstvo zomleté mleté čierne korenie (ja odporúčam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb);;; OMÁČKA (množstvo omáčky je zhruba pre pol dávky mäsových guličiek t.j. asi 450g mäsa): 5 paradajok + 1 krabička paradajkového pyré (alebo 2 konzervy drvených paradajok), 3 strúčiky cesnaku, hrsť vetvičiek tymiánu, hrsť bazalkových lístkov, olivový olej, balsamicový ocot, hrsť strúhaného parmezánu, korenie, soľ;;; + 1 balíček cestovín, napr. špagiet

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto mäsové guličky sú skvelé k cestovinám, ale dajú sa aj grilovať alebo aj len piecť nasucho v rúre. Preto máme vždy v mrazničke už zásobu vopred urobených guličiek. Ja som tentokrát varila len pre troch, takže som si odobrala len 17 guliek a varila som len malé množstvo omáčky. Ak budete variť toto jedlo z celej dávky mäsa (900 g), uvarte dvojnásobné množstvo omáčky ako uvádzam ja.

Mäsové guličky:
Zmiešajte mäso, strúhanku, oregáno, rascu, čili, rozmarín, žĺtok, dochuťte 2 zarovnanými ČL soli a dobre okoreňte. Vyformujte guličky o veľkosti vlašského orecha. Oplatí sa vydržať s nervami a urobiť guličky naozaj malé, je to praktickejšie aj efektnejšie.
Teraz ich môžete dať zmraziť alebo ihneď uvariť.

A teraz už konečne ozajstné varenie:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírka s vajíčkom.



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso - 70 dkg - 1 kg, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 3 strúčiky cesnaku, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak a zahustíme strúhankou.
Polovicou mäsa vystelieme formu na srnčí chrbát, uložíme vajíčka, prikryjeme druhou polovicou mäsa, povrch posypeme strúhankou a dáme do rúry zapiecť asi na hodinu. Po upečení pokrájame a podávame napr. s fazuľkovým prívarkom a zemiakmi. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Jana G. (sokolka) ID 66132 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PREKLADANA KAPUSTA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kyslá kapusta,mleté bravčové mäso,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,cesnak,bravčová masť-olej,kyslá smotana,vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso orestujeme na rozpálenom oleji,osolíme,okoreníme,pridáme postrúhaný cesnak a chvíľu dusíme.Medzitým si pekáč potrieme masťou,naložíme doň vrstvu zemiakov uvarených v šúpke a pokrájaných na kolieska.Osolíme,pridáme vrstvu kapusty,urestované mäso a zakryjeme kapustou.Vložíme do horúcej rúry a necháme 15-20 minút zapekať.Vytiahneme a prelejeme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali vajíčka.Zapekáme,kým smotana s vajíčkami nestuhne.

Na jednu smotanu dávam dve vajíčka.Alternatíva-šľahačková smotana.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.3.2010, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pirohy plnené mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:500 g hladkej múky (polohrubej),1 vajíčko,1ČL soli,200ml vody\\r\\nPLNKA:400-500g mletého mäsa,1 menšiu cibiľu,2 strúčiky cesnaku,racsu,MČK,mletú červenú papriku,1 bujón,trošku vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska( nemusia byt,ani ja som nerobila kolieska,iba som nakrajala na "štvorce" ).
Plnka:Cibuľku a jeden strúčik cesnaku si nakrajame a orestujeme spolu s rascou,pridáme mäsko a tiež orestujeme.Pridáme korenie,okrem bujónu.Podlejeme 2dcl vody,pridáme bujón a nechame dusit.Dusíme do mäkka.Potom odstavíme.
Touto zmesou plníme pirohy.Dáme ich variť do vriacej osolenej a 2-3 kockami bujónu ochutenej vody.Potom scedíme a premiešame ich v tom čo sa robilo mäsko.
Dobrú chuť:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 24.7.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Cuketa zapečená s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 21.7.2020, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Kefte na plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2- 1kg mleteho miesaneho masa, podla toho pre kolkych varime,mne stacilo 1/2kg pre nasu 4 clennu rodinu. 1/2 velkej cibule,1 vajicko,petrzlenovu nasekanu vnat,3 lyzice struhanky alebo trochu starsieho chleba ci peciva,trochu olivoveho oleja,cierne korenie mlete,trosku sladkej mletej papriky,majoranka 6-7 zemiakov,1 nastruhana vacsia paradajka,1/2 cervenej kapie,oregano ak mame radi stiplave mozeme pridat lyzicku bukovo

POSTUP PRÍPRAVY

ocistime zemiaky ,nakrajame,osolime,okorenime,posypeme trosku oreganom
z masovej masy robime take podlhovaste fasirky a jednoducho ukladame na zemiaky
na vrch pridame rovnomerne postruhanu paradajku ak chceme aj petrzlen,nezabudnite na oregano,kto ho nema rad samozrejme nemusi pridat.
Plech zakryjeme alobalom a pecieme necelu hodinu pri 200-220 stupnoch v teplovzdusnej rure,po 45 odokryjeme a par minut nechame dopiect.
Dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.5.2013, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Chilli con carne - texaské ragú



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g väčšej fazule,
2 cibule
4 lyžice oleja
400g mletého hovädzieho mäsa (aj s bravčovým je dobré, dokonca skúšali sme to aj so sójovou drťou)
4 paradajky, alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku
soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletá červená paprika
1 dl červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

a ideme na to:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.8.2009, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pastiersky koláč - Shepherd´s Pie



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu.
Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min.
Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl.

Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom.

Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.4.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu