končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Labužnícke feferóny s hrozienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg feferóniek, 1,5 kg hrozienok, nálev: 1,2 l med + 1,2 l ocot + 1,2 l voda POSTUP PRÍPRAVY Feferóny očistíme, odstránime z nich jadrovníky. Do otvoru natlačíme hrozienka. Nálev si pripravíme zmiešaním medu, octu a vody. Naplnené feferóny poukladáme do pohára, zalejeme nálevom, uzatvoríme a sterilizujeme asi 20 minút. Doporučená příloha: Pečená klobáska, grilované koleno :)) mňam Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Viera B. (Vewabel) ID 140594 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.9.2011, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Môj prvý kečup-S*U*P*R*O*V*ÝPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg zrelých paradajok, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek-ja nedávam, 300g kápie (alebo červenej papriky) ja dávam zelenú, takúmám nasadenú, 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy. POSTUP PRÍPRAVY Rozhodla som sa prvýkrát vyskúšať kečup podľa Lucia H. (gupka) ID 9968 musím povedať, že som mala vždy obavy z kečupu ale tento ma milo prekvapil, už som spravila 6 dávok, je proste vynikajúci, lepší ako kupovaný :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 3.7.2014, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
*♥*Džem z cukiny s rôznymi príchuťami*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cukiny, 1 ks gelfix 2:1, kryštál.cukor (podľa chuti), 1 rovná čL kys. citrónovej, 1 Tang ( môžeme pridať aj ovocie podľa výberu - nebolo to v recepte, ale ja som to dala a fajn bolo ) POSTUP PRÍPRAVY Nerobím reklamu, ale niekde na českom MMB som videla recept na takýto džem a prišlo mi to trocha zvláštne. Ale chválili, tak som skúsila. Vždy som si plánovala, že skúsim niekedy urobiť kivi džem a teraz mi napadlo, že s tou cukinou by to mohlo byť fajn. A aj je. No a potom som už len tak z plezíru urobila ešte nektarinkovo-broskyňovo-cuketový. No a vyzerá to tak, že cukina má schopnosť naberať cudzie chute, takže naberie takú, akú si želáte :-) Pohrajte sa aj Vy, je to sranda :-) 1) KIVI/ cukina džem - umytú neošúpanú cukinu pokrájame na kúsky, vložíme do hrnca a podlejeme asi 1 dl vody. Dusíme pod pokrievkou, občas zamiešame. Uprostred dusenia cukiny som pridala 1 ošúpaný pokrájaný citrón, 1/2 žltého melóna (cantaloupe) a 5 minút pred koncom som pridala 4 ošúpané pokrájané kivi. Potom necháme udusenú zeleno-ovocinu trocha vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Všetko zasa vrátime na sporák, uvedieme do varu a pridáme obsah sáčku gelfixu zmiešaný s 2 lyžičkami cukru. Povaríme 1 minútu, potom pridáme 1 vrecko Tangu (alebo aj dve) a nakoniec pridávame kyselinu citrónovú a postupne cukor podľa chuti. Plníme do čistých pohárov, uzavrieme a obrátime ich hore dnom. Ale to je klasika, ktorú asi každý pozná. 2) BROSKYŇA/cukina džem - umytú a OŠÚPANÚ cukinu pokrájame a .... urobíme všetko úplne rovnako ako v predchádzajúcom prípade, ale uprostred dusenia pridáme zopár broskýň a nektariniek. Potom zasa rozmixujeme a postupujeme zasa rovnako, len Tang je broskyňový (prípadne podľa vášho výberu) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.9.2011, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kápia v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY Nálev na 10kg kápie, alebo aj zelenej papriky pripravíme z 3l vody, 1 sáčok deko, 1kg cukor, 3dl olej, 1/2l octu. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na nálev uvaríme. Očistíme kápiu, alebo zelenú papriku, naložíme o umytých a vysušených pohárov, zalejeme nálevom (kľudne môže byť aj teplý). Okraje pohárov poutierame a uzatvoríme. Sterilizujeme 15 minút 7dl poháre a 10 minút 3dl poháre. Možno sa to zdá niekomu veľa, ale paprika sa v tomto recepte dáva do pohárov surová , tak preto je čas sterilizácie dlhší. Ak nálev zvýši, kludne si ho odložte do plastovej flaše a použite neskôr. Ja som zavárala kápiu na 3x :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Jana B. (janka116) ID 61282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.9.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná cuketa ( ako uhorky) - perfekto :)POTREBNÉ PRÍSADY na 7dcl fľašu - 1 strúčik cesnaku, 1 chili paprička, cuketa. Na nálev na studeno 7dcl fľaša ( 1lyžička deka, 0,5dcl octu, 2 a pol lyžice kryštálového cukru, a dolejeme studenou vodou po okraj flaše) POSTUP PRÍPRAVY Cuketu si umyjeme a aj so šupkou pokrájame na dlhe hrube pasiky ( tak ako zvyknete krajat uhorky ). Na spodok fľaše dame jeden strúčik cesnaku, poukladáme cuketu a nasypeme do fľaše 1 lyžičku deka, 2,5 lyžice cukru, a 0,5 dcl octu a dolejeme studenou vodou a navrh položíme chilli papričku. Sterelizujeme 5 minut. Je to výbornééé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Michaela C. (michaela2107) ID 129046 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.7.2013, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kapustovo mrkvový šalát sladkokyslýPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg hlavkovej kapusty, 1kg mrkvy, 1kg cibule, 1 nakladač (deko) POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame, mrkvu postrúhame na hrubo a cibuľu na menšie plátky. Uvaríme sladkokyslý nálev podľa nakladača, scedíme ho a všetko spolu zamiešame. Necháme hodinku-dve postáť a plníme poháre, zvyšnú šťavu tiež porozdeľujeme do pohárov. Mne vyšlo 10pohárov. Sterilizujeme krátko, aby sa len viečka chytili. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Výborný kečup, náš rodinný receptPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4kg jabĺk, 1/4kg cibule, 2kg rajčín, 1 bobkový list, 1/2 KL ml. korenia, 1 KL ml. papriky, 3ks nové korenie, 3ks hrebíček, trošku muškátového orieška, 1 a 1/2dl octu, kúsok škoricovej kôry, 150g cukru, 1 PL soli, 2 feferónky (alebo sušené chilli papričky, ale môže sa aj vynechať, ak nechcete mať pikantný), 1 paprika, najlepšie červená, ale už som dávala aj zelenú, keď som inú nemala POSTUP PRÍPRAVY Tento recept varím minimálne 30 rokov, dostali sme ho od maminej kolegyne a tak by som ho chcela ponúknuť aj vám na vyskúšanie. Moji synovia kupovaný ani nechcú, a aj keď je s ním dosť roboty, rada im ho uvarím, hoci sama kečup nemusím... Postup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 7.9.2017, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
omáčka Sweet & Sour unclePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cibuľa 1 kg paprika 1 kg mäsité paradajky 1kg cukinka 2 dl olej 1 dl ocot 5 dkg soľ 10 dkg cukor kryštál ,zázvor 1/2 l kečup 500 ml paradajkový pretlak šampiňóny sterilizované kukurica sterilizovaná kompót ananásový 2 -3 strúčiky cesnak 1 -2ks ,mala feferónka 7 dl uhorky sladkokyslé POSTUP PRÍPRAVY ukladám si to sem!mne je jedno či to tu uz je,nie je,kto ako robí,je ich milion druhov ,ja si ukladám tento! sterilizujeme 20 minút pri 90°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 3.8.2012, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Skvelá čalamáda bez sterilizovaniaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto čalamádu som robila len uplynulý víkend, ale už teraz viem, že dlho nevydrží, pretože hoci ja nie som na takéto chute, túto kapustovú čalamádu zjem ako nič. Pripomína mi chuťovo kapustový šalátik a ten veľmi ľúbim. Čo budete potrebovať: 2,5kg hlávku kapusty, 1kg papriky, 0,5kg cibule, 0,5kg mrkvy, 15dg kryšt. cukru, 500ml octu, 1dl oleja, 1 deko POSTUP PRÍPRAVY Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance. Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny. Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť. Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete :-) Vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 19.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KVASÁKY v kameninovom súdku ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Chren * kôpor * listy hrozna * feferónka * cesnak * / množstvá pridávať podľa chuti / .................. Uhorky , väčšie napichať , menšie / do 4 cm / len poukladať / na pichanie doporučujem ako náradie šidlo, ihlica na mäso a pod. / POSTUP PRÍPRAVY NÁLEV : 5 l vody zovrieť, rozpustiť 2 balíky ZELKO / DEKO / + 2 PL soli............... Vlažným nálevom uhorky v kameninovej nádobe zaliať. ..........7 - 14 dní nechať kvasiť a potom do pivnice alebo chladnej miestnosti uložiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 1.8.2014, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,38 ďalšie >> |