Viera B. (Vewabel) ID 140594 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Labužnícke feferóny s hrozienkami
[ recept č. 42507 zo dňa 3.9.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg feferóniek, 1,5 kg hrozienok, nálev: 1,2 l med + 1,2 l ocot + 1,2 l voda
POSTUP PRÍPRAVY
Feferóny očistíme, odstránime z nich jadrovníky. Do otvoru natlačíme hrozienka. Nálev si pripravíme zmiešaním medu, octu a vody. Naplnené feferóny poukladáme do pohára, zalejeme nálevom, uzatvoríme a sterilizujeme asi 20 minút.
Doporučená příloha: Pečená klobáska, grilované koleno :)) mňam Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Feferónky vydlabeme.
POZNÁMKA: feferónky doporučujem vydlabávať v rukaviciach, nakoľko vás prsty budú páliť aj na druhý deň. |
![]() |
Naplníme hrozienkami a ukladáme do pohárov,tak aby hrozienka nevypadali. |
![]() |
Zalejeme pripravené feferónky v pohároch, uzavrieme a sterilizujeme cca 20 min. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
alexandra j. (smudlo1998) ID 200302 (14.9.2011, 19:51) |
Kto obľubuje pikantné je to niečo perfektné. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (8.9.2011, 20:02) |
Pre lepšiu chuť sú potrebné červené feferonky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera B. (Vewabel) ID 140594, mimibazar.sk/Vewabel (12.9.2011, 21:54) |
suhlasim, len tento rok sa mi zial nepodarili zohnat cervene... tak zas o rok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
rykynka r. (rykynka) ID 108010 (6.9.2011, 14:38) |
poznám, robím a doporučujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viola D. (violka60) ID 124062 (4.9.2011, 15:04) |
prosím - 1.2 litra medu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (3.9.2011, 15:45) |
super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |