. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Roastbeef - rozbíf



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso z nízkej roštenky bez kosti, mleté čierne korenie , soľ, rozmarín, majorán, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme, okoreníme a necháme 2 hodiny odstáť, potom opekáme v horúcom oleji zo všetkých strán asi 10 minút. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Opražené mäso potrieme maslom. Do pekáča vložíme mäso spolu s bylinkami, podlejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry. za občasného polievania výpekom pečieme (0,5 kg mäsa 20-30 minút, 1 kg mäsa 45minút). Mäso má ostať vo vnútri neprepečené, ružové, šťavnaté. Či je hotové zistíme stlačením mäsa palcom. Správne upečené mäso má byť pružné, polotuhé. Po upečení zabalíme do alobalu a necháme mäso 5 -10 minút odpočívať, potom ho nakrájame na plátky. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninou a bylinkovým maslom. Studené mäso môžeme použiť do sendvičov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.8.2011, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g uvarenej ryže,2 jarne cibulky,2 vajcia,sojova omačka,2 stručiky cesnaku,asi 2 cm čerstveho zazvoru,1 chilli paprička,1 mrkva,1 červena cibula,petrž.vnat alebo koriander,200 g hovädzieho steaku,čínske korenie,sol,ml.korenie,olej,sezamove semiačka,huby shitake

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.7.2012, 0:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

olej,3 červene cibule,4 stručky cesnaku,2 mrkvy,2 petržleny,kusok zeleru,kusok masla na zahustenie,šampiony,asi 1 kg hovädzieho mäsa,rozmarín,sol,mčk,asi 3 dcl čierneho piva,trochu hladkej muky, 1 lístkove cesto,1 vajce na potretie,mrazený hrášok

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.12.2010, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Pečené hovädzie rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso - ja som robila z falošnej sviečkovej strúhanka vajíčka olej kečup worčester čierne korenie soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso narežete na rezne (asi 1 cm hrubé) osolíte a poriadne potlačíte v strúhanke. Medztiým si rozšlaháte 3-4 vajíčka. Mäso v strúhanke namočíte vo vajíčku a dáte narýchlo opražiť na olej. Pripravíte si plech, poukladáte rezne, polejete výpekom. V miske si rozmiešajte 1/4 l vody, čierne korenie, kečup (1-2 polievkové lyžice), worchester a maso zalejete. Dáte pliecť prikryté alobalom. Mäso sa pečie 1,5 až 2 hodiny na 175 stupnoch. Je to výborné .... :) s opekanými zemiakmi, hranolkami s ryžou :)
Ja som k tomu ešte robila taký rýchly šalátik - kukurica, cibuľa, čierne korenie a kyslá smotana :) Výborný nedeľný obed.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Kvetoslava Z. (kvakynka) ID 10160 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.2.2011, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jahňacie s bylinkovou krustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na porciu pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg jahňacieho chrbta s kosťou, 8 vetvičiek tymiánu, 2 vetvičky rozmarínu,4 vetvičky oregána, 1/2 citrónu, 4 strúčiky cesnaku, 6 plátkov toastového chleba (ja som použila klasický chlieb), 80 gramov masla, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty s jahňacím mäsom sa na mimibazári veľmi nevyskytujú aj hoci je to chutné mäsko. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom, ktorý u nás zožal veľký úspech.
1. Najprv si mäso očistíme od blán a mastného. Opláchneme a odrežeme mäso od kostí. Z mäsa dostaneme pekný valček. Mäso aj kosti dáme do misy marinovať (v chlade cca 2 hodiny) s polovicou byliniek, plátkami citróna a 3 strúčikmi cesnaku.
2. Krustu na mäso si pripravíme iba zo striedky z chleba, prípadne toastov, ktoré si namrvíme. Namrvené popražíme na masle spolu s druhou polovicou pokrájaných byliniek, nadrobno nakrájaným strúčikom cesnaku a nastrúhaným parmezánom.
3. Namarinované mäso osolíme, okoreníme čierným korením a opečieme krátko na oleji. Potom ho vložíme do jenskej misy na kosti na zapekanie. Mäso prikryjeme pekne krustou z chleba a byliniek a obložíme na väčšie kúsky nakrájanou cibuľou.
Pečieme odkryté v rúre na 160 stupňoch asi 25 minút.
4. Upečené mäso vyberieme a necháme v teple. Kosti rozkrájame a vrátime dopiecť s tým, že tam zamiešame lyžicu paradajkového pretlaku a poprašíme hladkou múkou. Kosti pečieme ešte ďalších 10 minút pri teplote 220 stupňov.
5. Dopečené kosti spolu so všetkým, čo tam je dáme do menšieho hrnca, zalejeme cca 1,5 dcl vody a chvíľku povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu. My sme to podávali so zemiakmi, ktoré sa podľa mňa hodia k tomu najlepšie:-)
Doobrú chuť:-)))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ludmila B. (milika4) ID 77960 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Teľacie stehno na vinársky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

teľacie stehno, biele hrozno, šunka, 1dcl vína, soľ, biele korenie, múka, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa kuchárskou knihou a príjemne ma tento recept prekvapil. Je to dobrý tip na nedeľný obed.

Teľacie stehno nakrájame na plátky asi ako na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a poprášime múkou. Na rozpálenom oleji z oboch strán rýchlo opražíme, pridáme asi za lyžicu masla, na polovičky nakrájané hrozno a na kocečky nakrájanú šunku. Podlejeme vinom (ja som dala červené, v recepte písali biele). Prikryjeme a dusíme približne 30minút, kým mäso nezmäkne. Podávame s pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Silvia Š. (SiskaT) ID 874 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.9.2015, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková na spôsob španielskych vtáčkov



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzia sviečková, soľ, korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, cibuľa, vajce na tvrdo, párok, slaninka, kyslá uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko orestovať na slaninke, pridať koreniny, slaninku, uvarený párok, a nakrájanú kyslú uhorku, nechať dusiť asi 25min (v kuchte), po dovarení možno dochutiť kečupom, pridať nakrájané natvrdo uvarené vajce, a hotovka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.5.2013, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Chutná hovädzinka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g chudej hovädziny, 500 ml rajčinového pretlaku, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcester omáčka, vegeta, 3 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko som si nakrájala na hrubšie plátky, vložila do tlakového hrnca a podliala vodou. Nesolila som ho, ani nič podobné. Iba som ho nechala variť tak bez ničoho. Keď bolo hotové (30 min). Pridala som rajčinový pretlak, dosolila som a prisladila podľa chuti. Vegety a worcester omáčky som tiež dávala od oka :) Primiešala som múku vymiešanú vo vode a pridala k mäsku. Nechala som prevariť a hotovo :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.11.2013, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Uruguajsky steak so zelenymi fazulkami



POTREBNÉ PRÍSADY

NA STEAKY POTREBUEME: steakove maso, chilli papricky, ruzove a zelene korenie, sol, oivovy olej NA FAZULKY POTREBUJEME: cerstve zelene fazulky, cesnak, olivovy olej, slaninu NA SMAZENE ZEMIAKY POTREBUJEME: zemiaky, struhanku, pikantnu zmes korenia na zemiaky, olej na smazenie NA AVOKADOVY DIP POTREBUJEME: 4 lyžice majonezy ,1 zrelé avokádo,1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky,1 malú cibuľu,1 strednú rajčinu,Šťavu z polky limetky,Štipku soli,Čerstvé mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

STEAKY: nasolime, polejeme olivovym olejom a polozime navrch prerezanu, jadierok zbavenu chilli papricku. Po cca pol hodinke mozeme dat smazit na panvicu. z kazdej strany cca minutu a potom do vopred vyhriatej rury 200stupnov vlozime na 6-8 min dopiect. zalezi od hrubky steakov a od toho ako ich mate radi, ci uz krvavsie alebo uplne prepecene (na tie budete potrebovat viac ako 8min) FAZULKY: vlozime do vriacej vody na par minut, dokym nemaju chut varenych nie vsak rozvarenych!!!! scedime a okamzite vlozime do LADOVEJ VODY. takto nam lusky zostanu ako cerstve a nebudu gumene a bez farby. scedime po par minutach a nechame odkvapkat. na panvicu si dame trochu olivoveho oleja a pridame cesnak, slaninku a osmazime. Na koniec pridame scedene lusky a spolu jemne osmazime. Staci len zo 3 minutky. .........................................................................................................................................................SMAZENE ZEMIAKY: zemiaky si osupeme, nakrajame na kocky a sparime. Struhanku si zmiesame so zmesou korenia a zemiaky v nej vyvalame. Nasledne dame smazit na oleji a odkvapkat v sitku alebo na servitke. Zemiaciky su krasne chrumkave:-) .....................................................................................................................AVOKADOVY DIP: avokado si osupeme, zbavime kostky a roztlacime vydlickou. Pridame na drobunko nakrajanu cibulku a na male kocky nakrajanu paradajku. Dalej pridame stavu z limety, thajsku omacku a majonezu. sol a korenie je lepsie na koniec a podla chuti. ................................................................................................................VERIM ZE VAM BUDE CHUTIT AKO AJ NAM VCERA CHUTILO, Mozno pre niekoho trosku slavnostnejsie, no ja som mala vsetko doma tak to nejako extra naklady neboli. Prajem dobru chut. a obrazky pridam len ich musim pozmensovat:-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hovädzie mäso (zadné) 300g mrkva 150g zeler 150g petržlen 150g cibuľa 150g slanina 2ks bobkový list 6 guľôčok nového korenia 6 guľôčok celé čierne korenie 50g kyslá smotana 100ml mlieko 50ml smotana na šľahanie 30g múka hladká 1 ks limetka alebo citrón 1 PLhorčica 100ml olej 50g cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave. Toto je najlepší recept aký som kedy našla na sviečkovú.Fotka je z varechy ja som k nej robila normálnu kysnutú knedľu.Ďalej v recepte sa uvádza citrón,ale mala som limetku tak som dala tú,ale robila som to aj s citrónom....Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme šťavou z citróna a necháme vydusiť.
Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.
Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.
Tip šéfkuchára: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Iveta G. (Timea505) ID 128086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.9.2017, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu