
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HOVÄDZIE MÄSO |
Ludmila B. (milika4) ID 77960 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Jahňacie s bylinkovou krustou[ recept č. 38625 zo dňa 26.3.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na porciu pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg jahňacieho chrbta s kosťou, 8 vetvičiek tymiánu, 2 vetvičky rozmarínu,4 vetvičky oregána, 1/2 citrónu, 4 strúčiky cesnaku, 6 plátkov toastového chleba (ja som použila klasický chlieb), 80 gramov masla, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku POSTUP PRÍPRAVY Recepty s jahňacím mäsom sa na mimibazári veľmi nevyskytujú aj hoci je to chutné mäsko. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom, ktorý u nás zožal veľký úspech. 1. Najprv si mäso očistíme od blán a mastného. Opláchneme a odrežeme mäso od kostí. Z mäsa dostaneme pekný valček. Mäso aj kosti dáme do misy marinovať (v chlade cca 2 hodiny) s polovicou byliniek, plátkami citróna a 3 strúčikmi cesnaku. 2. Krustu na mäso si pripravíme iba zo striedky z chleba, prípadne toastov, ktoré si namrvíme. Namrvené popražíme na masle spolu s druhou polovicou pokrájaných byliniek, nadrobno nakrájaným strúčikom cesnaku a nastrúhaným parmezánom. 3. Namarinované mäso osolíme, okoreníme čierným korením a opečieme krátko na oleji. Potom ho vložíme do jenskej misy na kosti na zapekanie. Mäso prikryjeme pekne krustou z chleba a byliniek a obložíme na väčšie kúsky nakrájanou cibuľou. Pečieme odkryté v rúre na 160 stupňoch asi 25 minút. 4. Upečené mäso vyberieme a necháme v teple. Kosti rozkrájame a vrátime dopiecť s tým, že tam zamiešame lyžicu paradajkového pretlaku a poprašíme hladkou múkou. Kosti pečieme ešte ďalších 10 minút pri teplote 220 stupňov. 5. Dopečené kosti spolu so všetkým, čo tam je dáme do menšieho hrnca, zalejeme cca 1,5 dcl vody a chvíľku povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu. My sme to podávali so zemiakmi, ktoré sa podľa mňa hodia k tomu najlepšie:-) Doobrú chuť:-))) http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/03/jahnaci-chrbat-s-bylinkovou-krustou.html |
![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 0:53) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (28.3.2011, 8:37) |
jahnacie som piekla prvy krat, ale bolo super, take jemne masko. musime ho aj my castejsie kupovat ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 10:13) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ludmila B. (milika4) ID 77960 (28.3.2011, 10:32) | ||
Ked som to chcela prvy krat varit, tak som si nasla na nete, ze jahnaci chrbat stoji cca 17-20 eur kilo, ale teraz byvame v Prahe a tu sme boli na farmarskych trhoch, kde predaval priamo vyrobca a za 249 KC za kilo. Tak som to samozrejme kupila, ved za tolko kupujem inak hovadzie. ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 10:41) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |