. .. .. .. .. .. .
. .

Sviečková na smotane - RECEPT 47567

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 128086 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Sviečková na smotane


[ recept č. 47567 zo dňa  ]


Sviečková na smotane


POTREBNÉ PRÍSADY

600g hovädzie mäso (zadné) 300g mrkva 150g zeler 150g petržlen 150g cibuľa 150g slanina 2ks bobkový list 6 guľôčok nového korenia 6 guľôčok celé čierne korenie 50g kyslá smotana 100ml mlieko 50ml smotana na šľahanie 30g múka hladká 1 ks limetka alebo citrón 1 PLhorčica 100ml olej 50g cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave. Toto je najlepší recept aký som kedy našla na sviečkovú.Fotka je z varechy ja som k nej robila normálnu kysnutú knedľu.Ďalej v recepte sa uvádza citrón,ale mala som limetku tak som dala tú,ale robila som to aj s citrónom....Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme šťavou z citróna a necháme vydusiť.
Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.
Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.
Tip šéfkuchára: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.
<< Zeleninová | Sviečková na smotane | Macko Pu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
alžbeta l. (elizka) ID 52002 (7.9.2017, 10:08)
Naozaj výborná
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Anika 2) ID 5424 (2.5.2012, 9:45)
Ja som robila túto sviečkovú z kuracích pŕs, a bola vynikajúca.
ODPOVEDAŤ
Iveta G. (Timea505) ID 128086 (2.5.2012, 20:13)
Ona je vynikajúca z každého mäsa (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (1.5.2012, 19:34)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu