končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,19 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kukuričný láva chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Nočný kvások: 1 1/4 šalky hl.muky,3/4 š vody,1/4 čl inst.droždia Cesto: 1 3/4 šalky teplej vody,1/4 š kukuričnej muky,2 pl medu,2 pl masla,2 čl soli,1 čl inst.droždia,3-3 1/2 š hl.muky,čili paprička (nemusí byt),3/4 š kukurice steril.,asi 2 š struhaneho syra POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 26.10.2010, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TOSKÁNSKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 375g pšeničnej hladkej múky, 125g pšeničnej celozrnnej múky, 2ČL čerstvých nasekaných šalviových lístkov, 1PL prášku do pečiva, 1/2ČL morskej soli, 2 veľké vajíčka, 3PL olivového oleja, cca 175ml plnotučného mlieka, cca 10 čiernych olív na kúsky. POSTUP PRÍPRAVY Tento typický Toskánsky chlebík som sa už dlho chystala robiť. Dnes prišiel deň D, a tak som sa pustila doň. Je veľmi zvláštny, chuťovo výborný- ja milujem tieto typy chlebíkov namáčať do misky s olivovým olejom a balzamikom :-)))) nemusím mať nič iné. Vo väčšej miske zmiešame múky, bylinky, prášok do pečiva, soľ. V inej miske zľahka premiešame vajíčka s olivovým olejom a mliekom a olivami. Potom vmiešame suché ingrediencie, aby nám to vytvorilo ľahké, trošku lepkavé cesto. Ake je cesto husté, a cítite, že sa láme, vmiešame ešte mliečko. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 16.10.2010, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
"Sourdough" bread - chlieb bez droždiaPOTREBNÉ PRÍSADY SOURDOUGH STARTER : Chlebová múka ražná alebo ražno-pšeničná, filtrovaná voda, 3 bobuľky čerstvého hrozna. CHLEBÍK: Chlebová múka, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru. POSTUP PRÍPRAVY Nepodarilo sa mi nájsť slovenský preklad pre sourdough :( , tak sa pokúsim vysvetliť o čo ide :o) Sourdough je špeciálny druh "kyslého" kysnutého cesta, ktoré sa používa na výrobu chlebíku, pizze ci koláča BEZ použitia klasického potravinárskeho drožia. Kusnutie sa zabezpečí pomocou prírodných kvasníc, ktoré si sami vykultivujeme jednoduchým zmiešaním múky a vody. Túto zmes necháme pár dní na teplom mieste za občasného premiešania a "kŕmenia" cesta a máme hotový tzv. sourdough starter, za pomoci ktorého potom môžeme začať vypekať. Recept na "sourdough starter" je v princípe veľmi jednoduchý, pripájam podrobný návod, ale myslím, že prax pri pečení z takéhoto cesta je ešte dôležitejšia. Môj prvý sourdough chlebík teda nevyzerá úplne ideálne :o), no verím, že ďalšie pokusy budú krajšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 8.10.2010, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudnePOTREBNÉ PRÍSADY * 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca * POSTUP PRÍPRAVY - povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 14.12.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g bezlepkovej múky Promix CH, 250 g bezl. múky Promix Forte, 50 g pohánkovej múky, 1 kocka droždia Fala, 1 KL soli, 1/2 KL kryšt. cukru, 900 ml vlažnej vody, 1 PL octu, 5 PL oleja, rasca, slnečnicové semienka, amarantové perličky POSTUP PRÍPRAVY Do misy nalejeme vlažnú vodu, pridáme olej, ocot, múky, rozdrobené droždie...všetky ostatné prísady. Elektrickým šľahačom vyšľaháme cesto, vylejeme do dvoch chlebíkových foriem, vytretých olejom. Povrch uhladíme lyžicou namočenou vo vode a uložíme do studenej rúry. Rúru nastavíme na 50 st.C. Po 10 - 15 minútach prestavíme rúru na 200 st.C a pečieme cca 50 - 60 minút. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva M. (evica39) ID 125668 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2010, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Veselý celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 280 ml vody, 1 kocka droždia, 2 PL olivového oleja, 1/2 dcl octu, 300 g celozrnnej ražnej múky, 90 g celozrnnej pšeničnej múky, 50 g ražných vločiek, 1 ČL soli, hrsť celej rasce, 50 g tekvicových semien(možno pridať aj 1 PL ľanových semien, 1 PL slnečnicových semien a 1 hrsť vlašských orechov) POSTUP PRÍPRAVY V teplej vode z vodovodu rozmiešame celé droždie. Drožďovú vodu nalejeme do pekárničky, pridáme olivový olej a ocot. Prisypeme celozrnnú ražnú a pšeničnú múku, ražné vločky, soľ, rascu a všetky druhy semienok ( v originálnom recepte boli iba tekvicové semienka). Zapneme pekárničku na program kysnuté cesto. Po dokončení miesenia ( u mňa 25 minút) cesto vyberieme z pekárničky a na doske pomúčenej ľubovoľnou celozrnnou múkou z neho urobíme valček, ktorý vložíme do hranatej chlebíkovej formy vystlanej papierom na pečenie ( pozor, cesto je veľmi lepkavé). Necháme asi 1 hodinu kysnúť ( vzhľadom na čisto celozrnné múky podkysne len trochu) a potom upečieme v rúre- teplovzdušná rúra, teplota 160°C, piecť presne 60 minút. Po upečení nechať vychladnúť na doske- lepšie sa krája vychladnutý. Tento chlieb by sa určite dal upiecť aj v domácej pekárničke, ale to nemám odskúšané, pretože mám radšej chlieb s vypečenou kôrkou, akú v domácej pekárničke nikdy nedosiahnem.\r\n\r\nRecept na tento chlieb som svojho času našla na niektorej stránke Mira Veselého, našťastie som si ho vtedy vytlačila, lebo odvtedy ho neviem nájsť, akoby sa pod zem prepadol...\r\nUpozorňujem ešte, že tento chlieb je určený výhradne milovníkom ťažkých a hutných celozrnných chlebov, takže tí čo máte radi nadýchané, mäkké chleby si na svoje určite neprídete. Je vhodný aj pri redukčnej diéte, je však vysoko návykový, preto ho po vychladnutí radšej vždy nakrájam, uložím do mrazničky a potom vyťahujem na raňajky len po 2 krajcoch, inak by som ho po upečení zjedla celý naraz... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Miriam J. (darinka j.) ID 108463 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.3.2011, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
BIELY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml vody alebo mlieka ,2 PL masla ,1,5 ČL soli ,2 PL cukru ,600 g hladkej múky T 650 ,1 balíček sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny v tomto poradí dáme do pekárne,nastavíme si kyprý program,stredne prepečená kôrka,1000 g chlieb.Môžeme pridať i rôzne semienka podľa chuti-napr. ľanové,slnečnicové ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2011, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pide alebo arabsky chlieb podla Slavka H. (Archaa)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31036&user=84161 POSTUP PRÍPRAVY dakujeeem.. bol fantasticky.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kamila B. (Sothis) ID 135564 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vynikajúci plnený chliebPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500g múky (ja som dala miešanú ražno - pšeničnú), + - 300 ml vody (záleží od múky), 1ČL soli, 25g droždia, 1ČL cukru. PLNKA: 300g húb (hríby, šampióny, akékoľvek), olej, cibuľa, 150g ementálu, 200g šunkovej salámy, 1PL petržlenovej vňate, 1ČL tymiánu, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, MČK, POSTUP PRÍPRAVY Keďže je bohatá hubová sezóna, kdesi som vyhrabala vyše 10-ročný časopis Dobré jedlo s hubovou tematikou, kde som našla tento chlebík. Niečo málo som si prispôsobila a musím povedať, že chlebík je úžasne voňavý a mňamkový. Prísady na cesto hodíme do DP a nastavíme program CESTO. V podstate si možte urobiť akékoľvek cesto na svoj obľúbený chlebík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 6.10.2010, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pivný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky POSTUP PRÍPRAVY Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.7.2010, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,19 ďalšie >> |