
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Pivný chlieb[ recept č. 28248 zo dňa 14.6.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre ražnej múky, 1 1/2 pohára svetlého 10 ° piva izbovej teploty, 1/2 sáčku sušeného droždia, 2 PL krupicového cukru, 1 PL soli, 1 vajce, 2 PL rozpusteného masla, 3 poháre hladkej múky, 1 PL kmínu, 2 PL sušenej restovanej cibule (nemusí byť), 1 PL kukuričnej múky POSTUP PRÍPRAVY Výborný chlieb, milo ma prekvapil nielen svojou chuťou, ale najmä tým, že bol super šťavnatý a mäkký aj na druhý a tretí deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Večer si pripravíme kvások. Do misy dáme ražnú múku, pivo izbovej teploty a droždie. Dôkladne premiešame, prikryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc kvasiť pri izbovej teplote. NA obrázku je odfotený pripravený kvások, fotený ráno. ![]() Na druhý deň ráno vylejeme kvások do pekárničky. Pridáme k nemu cukor, soľ, vajíčko, rozpustené maslo a nastavíme program cesto - to v tom prípade, ak chceme chlieb piecť v normalnej rúre. Ak si chceme prácu uľahčiť, nastavíme si základný program. Keď už sú mokré prísady premiešané, prisypeme postupne pšeničnú múku. Na záver primiešame aj rascu a prípadne aj restovanú cibuľu. Ja som použila sušenú restovanú cibuľu. Cesto necháme vykysnúť. Hotové cesto si vyberieme na pracovnú plochu, prehnetieme ho a vytvarujeme z neho bochník. Bochník preložíme na plech s papierom, ktorý sme posýpali kukuričnou múkou. ![]() Bochník priečne niekoľkokrát narežeme a necháme ešte 30 minút kysnúť na plechu. MEdzitým si rúru prehrejeme na 200 C. Do podkysnutého chlebíka "vmasírujeme" trošku kukuričnej múky. Vložíme do rúry a pečieme cca 25 minút, prípadne dovtedy, kým pri poklopkaní na spodnú stranu neznie duto. ![]() Hotový upečený chlebík. ![]() Detail na krajce chlebíka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:26) |
Vyzerá veľmi chutne, ta cibuľka sa tam "napučí" nie je suchá,tiež pekavam chlebík ale cibulový som ešte neskúšala ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (15.6.2010, 9:01) |
Aďka, ja prvý krát počujem, že večer zarobiť kvasok a nechať do rána ![]() ![]() Dnes musím piecť chlebík, ale ak treba kvasok nechať cez noc kvasiť, tak tento tvoj určite skúsim v piatok ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (15.6.2010, 15:04) |
matka, ražná múka alebo žitná, hladku... predava sa v polkilovom baleni, ja kupujem v Terne, ale mali by ju mat aj inde. Razna muka je dost specificka, ma zaujimavu chut, je tmavsia a chlieb upeceny z nej ma dlhsiu trvanlivost ako zo psenicnej. A co sa tyka kvasku, nepretecie, neboj sa, ved kukni na fotke. Existuje viacero chlebov kde sa kvasok robi uz vecer, resp, aj pomaly cely den. Kukni si moj recept Pain Levain Bread a uvidis ![]() ![]() A kukuricna nemusi byt ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (26.7.2010, 18:29) | |
Adka pozri v kauflande aj tam majú dosť dobrý výber ale už sa začali snažiť aj v bille ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (15.6.2010, 8:44) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |