. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

Rýchla holandská omáčka (Benediktov sendvič)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 žltka,1 PL citronovej štavy,1/2 čl soli,štipka kajenskeho korenia (nemusí byt),100 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo roztopíme na pomalom ohni.Mixerom vymiešame žltky,citr.štavu,sol a korenie.Ked žltka zblednú,po kvapkach pridavame roztopene maslo a šlahame .Omáčka zhustne a zostane krémová.Možete ešte dochutit štavou alebo solou.Používa sa na preliatie rýb,sparenej zeleniny,brokolice,špargle alebo na vajička so slaninou..

Benediktov sendvič: opečieme si platky slaninky alebo šunky . chlebík opečieme do chrumkava.Spravime si volske oko (na mäkko).Na chlebík navrstvíme slaninku,šalat,vajičko a prelejeme omačkou..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 17.5.2010, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tatarská omáčka (zdravá výživa)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 žĺtko, asi 1dcl oleja(bodliakový alebo orechový iba za studena lisovaný), podľa chuti bieleho korenia, čaj.lyžičku Worčesterskej omáčky, jednu kyslú uhorku, asi štvrtinu malej cibuli, čaj.lyžička horčice, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtko pomaly vymiešami s olejom (najlepšie s gumenou stierkou) ktorý po kvapkách pridávame, stále musíme dbať na to, aby tam nebolo veľa oleja lebo sa nám majonéza zrazí, keď je už homogénna (stuhnutá) a ostáva nám na stierke(nieje tekutá), pridáme najemno postrúhanú cibuľu, postrúhanú uhorku, horčicu, worčesterskú omáčku, biele korenie, soľ, citrónovú štavu, ak chceme pikantnú omáčku pridáme korenia viac. Všetko premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ján H. (dixy) ID 150041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2010, 6:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Syrovo-kukuricova omacka s cestovinamy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 plechvka sterilizovanej kukurice male maslo smotana na varenie 2 krabicky syrokremu ( asi 6 kociek) stipka oregna sol cestoviny voda

POSTUP PRÍPRAVY

Dame roztopit maslo, potom pridame syrokrem a prilejeme smotanu, stale miesame az kym sa syrokrem roztopi, pridame precedenu kukuricu, pridame asi deci vody, aby bola omacka primerane husta, dochutime solou a stipkou oregana a podavame s cestovinamy....mnaaaaam...dobru chut..:-P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Adriana M. (adriana1712) ID 146466 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.9.2010, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Obyčejná,ale dobrá kuřecí omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

2ks kuř.stehen+něco na vývar(skelet,křidýlka atd.),2 PL másla,6+6 kuliček nov.koření a celého pepře,2 bob.listy,vegeta,sůl,ml.paprika,různá mražená zelenina(dnes jsem dala směs hrášku,kukuřice a mrkve),1 smetana ke šlehání+1 smetana sladká(místo ní můžete dát zakysanou)1PL citr.šťávy,2 PL hl.mouky.

POSTUP PRÍPRAVY

Zpěníme máslo a do něj dáme lehce osmahnout pepř,nov.koření a bobek .Zarestujeme zeleninu a vložíme osolené maso,které posypeme ml.paprikou.Podlijeme vodou a vaříme doměka.Poté maso vyjmeme a obereme.Pokud se nám zdá,že máme vývaru zbytečně hodně,tak zredukujeme varem.Smetany rozmícháme s moukou a vlijeme k vývaru.Vaříme ještě asi 10 min. mouka ztratí svou syrovost.Vrátíme zpět maso a dochutíme citr.šťávou,popřípadě trochou vegety.Jako přílohu si dejte,co máte rádi.Manžel nemusí knedlíky,tak dělám s bramborem nebo kolínkama.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Radka K. (murr2) ID 148626 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tsatsiky, Zaziky, Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre cca 4 osôbky : 1 šalátová uhorka, 1 kysla smotana, 1 lyžička Zaziky korenia, 1 lyžička oleja ( pozn. Zaziky korenie som kupila v tesku za 60 centov...je v tom aj suseny kopor ..ale su aj ine korenia tsatsiky, tzatziky...a neviem ešte ake...ale v niektorých nie je kopor a treba dat takmer cely sačok toho korenia...) a ked nemate korenie, staci cesnak, sol a trocha kopru.

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhame na jemno uhorku,vytkačíme z nej šťavu. Uhorku zmiešame so smotanou, pridáme korenie a olej. Hotovo. Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maťa Říčková (mata.r) ID 137080 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2010, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Sladkokysla chilli omacka-recept z internetu



POTREBNÉ PRÍSADY

7-10 najemno nasekanych chilli papriciek,1 hrncek cukru,1/2 hrnceka octu,1/2 hrnceka vody,2 polievkove lyzice nasekaneho cesnaku,1/2 lyzicky sladkej papriky,1 lyzicka soli,1 lyzica sojovej omacky

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko okrem sojovej omacky dame do maleho hrnca,na strednom plameni privedieme k varu a potom plamen stlmime,varime-miesame,kym nam to nezhustne,omacka by mala mat sirupovu konzistenciu,nakoniec pridame sojovu omacku.
Ja som to na skusku robila z polovicnej davky,ale asi som mala zly pomer surovin:-)nemala som to take huste ako by to malo byt,ale chutovo to bolo dobre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Anna M. (aludna) ID 5734 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Veľkonočná kaša s hrudkou



POTREBNÉ PRÍSADY

• údené hydinové mäso • 500 g hrach žltý lúpaný • 2 strúčky cesnak • 2 ks zemiaky • 10 ks rožky • 2 ks cibuľa • olej • 3 ks vajcia • soľ • 3 dcl mlieko • vločky ovsené • strúhanka • kurkuma • petržlenová vňať • múka • majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť.

Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán.

Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí.

Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina O. (jody) ID 139136 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Domáca sladko-kyslá čili omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 čili papričky (alebo viac),2 stručiky cesnaku,80-100 g kr.cukru,80-100 ml octu,100 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Čili papričky očistíme,zbavíme semienok ( nemusíte),nakrajame na jemno,cesnak tiež.Do hrnčeka dame vodu,cukor,ocot a premiešame ,pridame cesnak s papričkami a varíme asi 10 minut na miernom ohni,kym zmes nebude sirupovitej konzistencie.Ak vam zhustne moc,len pridajte trošku vody a rozmiešajte.Nakoniec si ešte možete dochutit podla seba.Napr.korením,sojovou omačkou alebo čerstvym nakrajanym koriandrom.Skladujeme v chladničke.Hodí sa k mäsam,na čínu alebo ako dip.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2014, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín.
Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok.
K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

TATARSKA OMACKA Z MAJONEZY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Majonéza,troška bieleho vína,troška mlieka,kapary,1-2 kyslé uhorky,cibuľa,hríbiky v kyslom náleve,petržlenová vňať,citron,soľ,cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

Majonézu,víno,mlieko a citronovú kôru a šťavu poriadne prešľaháme.Hríbiky bez nálevu nakrájame na drobno a pridáme k základu.Cibuľu a petržlenovú vňať posekáme na jemno,pridáme nastrúhané uhorky a šuchneme tiež na patričné miesto.Osolíme,dochutíme horčicou,zjemníme štipkou cukru.

Poriadne vychladenú podávame ako sme zvyknutí.
Chutí aj na preliatie varených zemiakov.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu