
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OMÁČKY |
Ján H. (dixy) ID 150041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tatarská omáčka (zdravá výživa)[ recept č. 26533 zo dňa 2.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 žĺtko, asi 1dcl oleja(bodliakový alebo orechový iba za studena lisovaný), podľa chuti bieleho korenia, čaj.lyžičku Worčesterskej omáčky, jednu kyslú uhorku, asi štvrtinu malej cibuli, čaj.lyžička horčice, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ POSTUP PRÍPRAVY Žĺtko pomaly vymiešami s olejom (najlepšie s gumenou stierkou) ktorý po kvapkách pridávame, stále musíme dbať na to, aby tam nebolo veľa oleja lebo sa nám majonéza zrazí, keď je už homogénna (stuhnutá) a ostáva nám na stierke(nieje tekutá), pridáme najemno postrúhanú cibuľu, postrúhanú uhorku, horčicu, worčesterskú omáčku, biele korenie, soľ, citrónovú štavu, ak chceme pikantnú omáčku pridáme korenia viac. Všetko premiešame. |
![]() | Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 (2.5.2010, 10:27) |
Ja tatarsku robím v mixéri, nemusím krájať ani cibuľu, ani uhorku. Skorej dám celé vajcia, pomaly pridávam olej a keď je hustá, poliovicu odlejem, kde potrebujem a pridám všetko ostatné, premixujem a hotovo. malá rada, možno niekomu ušetrí čas. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ján H. (dixy) ID 150041 (upravené 6.5.2010, 7:34) |
Už nadpis ,,zdravá výživa" hovorí že sa to robí ručne preto,lebo to robím šetrne, nemám nič proti mixéru, áno môže to byť rýchlejšie ale ako hovoríš že tam dávaš bielok, a bielok je ,,antivitamín" a nepovažujem ho za zdravý, niekedy až škodlivý nášmu organizmu, deti do šesť rokov by bielok nemali vôbec konzumovať, a keď sa dá aj bielok so žĺtkom sa použije raz také množstvo oleja , to tiež neprispieva k zdravej výžive, používam oleje ktoré sa ,,výlučne" používajú na studenú kuchyňu a pri nich je ,,šetrné" zaobchádzanie veľmi dôležité, úhorka a cibuľa sa v mixéri nerozdrví na kašičku, ale na strúhadle to dosiahnem a keď chcem mať jemnú tatarku tak by tam nemali byť väčšie kúsky, a za ďalšie mám o jednu nádobu (mixér) na umývanie viac, a časovo pokial spočítam celý čas prípravy nieje až tak rozdielny, a keď sa jedlo pripravuje z láskou tak potom aj tak chutí, možno ručnou prípravou vám bude chutiť viac a môžem povedať že oproti kupenským sa nedá apsolútne porovnať. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |