. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47 včera
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 84 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Fašírky s kozím syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 1 PL masla 150 g kozieho syra /môžete nahradiť aj ovčím/ 600 g mletého mäsa /zmes bravčoviny a hovädziny/ 1 vajce soľ mleté čierne korenie 1/2 PL mletej sladkej papriky 1 PL oregana olej na pečenie 500 g zemiakov 8 sušených nakladaných paradajok 1 zväzok šalátu rukola 200 ml zeleninového vývaru 4 PL oleja 4 PL octu 1 PL horčice čerstvá bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno a dosklovita opražíme na masle. Kozí syr nakrájame na 8 rovnako veľkých kociek.

2. Mleté mäso, vajce, koreniny, opraženú cibuľu a cesnak spolu vymiešame. Navlhčenými rukami so zmesi vyformujeme 8 fašírok, do stredu každej vtlaèíme kocku syra a zabalíme ju. Fašírky opekáme na rozohriatom oleji asi 10 minút.

3. Zemiaky uvaríme v šupke, ešte horúce olúpeme, nakrájame na plátky a dáme do misy. Ocot, vývar, soľ, korenie a horčicu premiešame a nalejeme na zemiaky. Rukolu umyjeme a natrháme na menšie kúsky, koktailové paradajky nakrájame na pásiky.

4. Do zemiakov pridáme nakrájanú zeleninu, olej a podľa chuti ešte pridáme soľ, korenie alebo ocot. Šalát necháme postáť a podávame k fašírkam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.11.2009, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cukina 200 g šunky na plátky 200 g tvrdého syra 200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/ 250 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./ 50 g strúhaného parmezánu soľ olej na vyprážanie Bylinkový dip: 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany 100 ml majonézy 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek soľ mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať.

2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom.

3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky.

4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.2.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinky s orechovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 ml mlieka štipka soli 1 vajce 1 žĺtok 200 g hladkej múky 1 lyžica oleja 100 ml perlivej vody /minerálky/ olej na pečenie plnka: 100 ml smotany na varenie /12%/ 150 g vlašských orechov 100 g krupicového cukru pol lyžičky mletej škorice 2 lyžice hrozienok dokončenie: 50 ml smotany na šlahanie 100 g čokolády na varenie práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. V mlieku rozmiešame štipku soli, vajce, žĺtok, preosiatu múku, olej a perlivú vodu. Vymiešame hladké liate cesto a necháme odpočinúť 30 minút.

2. V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, nalejeme cesto a palacinku opečieme z oboch strán. Hotové palacinky ukladáme do misy a udržujeme teplé.

3. Smotanu necháme zovrieť, pridáme pomleté orechy, cukor, škoricu, hrozienka a pomaly varíme 2 minúty. Palacinky naplníme teplou orechovou plnkou a zvinieme.

4. Smotanu necháme zovrieť a pridáme pokrájanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda neroztopí.
Potom palacinky prelejeme roztopenou čokoládou a posypeme cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Topinamburová polievka s píniovými orieškami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL citrónovej šťavy, 750 g topinamburov, 1 cibuľu, 15 g masla, zeleninový vývar, mlieko, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 25 g pražených píniových orieškov

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistené a pokrájané topinambury vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nestratili farbu.
2. Nadrobno posekanú cibuľku dusíme na masle pod pokrievkou na najmenšom plameni dosklovita.
3. Topinambury zlejeme a pridáme k cibuľke. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák, viď foto dole.
4. Pod pokrievkou dusíme na miernom plameni 5 – 10 minút. Občas premiešame, dávame pozor, aby nezhnedli.
5. Prilejeme vývar a mlieko, 20 – 30 minút povaríme, kým topinambury nezmäknú.
6. Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Opäť ju preložíme na sporák a zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť.
Podávame posypanú píniovými orieškami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2009, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mocca hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g hladkej múky 150 g múčkového cukru 300 g masla 2 lyžičky mletej zrnkovej kávy maslový krém: 3 vajcia 150 g cukru krupicového 250 g masla /najlepšie od Raja/ poleva: 1 bielok 70 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky suroviny zmiešajte na hladké cesto. Zabalte ho do mikroténu a nechajte 2 hodiny vychladnúť v chladničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.7.2010, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Poľovníkove gombíky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 50 ks cesto na kolieska 250 g hladkej múky 60 g masla 60 g Hery 80 g múčkového cukru 3 žĺtky sneh 3 bielky 200 g cukru krupice 200 g mletých orieškov na ozdobu vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

KOLIESKA
1. Zmiešajte všetky suroviny a vytvorte hladké cesto. Nechajte 2 hodiny odležať v chladničke.

2. Rozvaľkajte na plát a vykrajujte kolieska. Ukladajte na plech a vložte do predhriatej rúry.

3. Upečené kolieska nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte sneh.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2009, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Slivková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg zrelých sliviek cca 500 g cukru (ak je ovocie prezreté môže byť menej) 1 vanilkový cukor 100 ml rumu 100 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a rýchlo privedieme do varu. Varíme asi 15 minút domäkka a necháme vychlanúť. Potom rozmixujeme, pridáme cukor a kakao, vanilkový cukor a rum a necháme 24 hodín odležať. Potom dáme nutelu do pohárov a sterilizujeme 15 minút pri 80 C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.5.2016, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč so škoricou



POTREBNÉ PRÍSADY

220 g hladkej múky 100 g masla 50 g práškového cukru štipka soli 500 g hrušiek 1 balíček škoricového cukru zmes z 30 g práškového cukru, 1 lyžičky škorice, 2 žĺtkov, 300 ml smotany

POSTUP PRÍPRAVY

1. Múku spracujeme so zmäknutým maslom, práškovým cukrom a soľou.

2. Cesto natlačíme do maslom vymastenej formy, dáme naň olúpané a pozdĺžne na plátky nakrájané hrušky, posypeme škoricovým cukrom a upečieme v rúre mierne doružova.

3. Medzitým si pripravíme zmes z cukru, škorice, žĺtkov a smotany. Predpečený korpus zalejeme touto zmesou a pečieme asi pol hodiny pri 160 C, kým zmes nestuhne.

P.S. Vychladnutý koláč môžeme ešte pocukrovať. Namiesto čerstvých hrušiek je možné použiť tiež hruškový kompót.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.10.2010, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškový koláč s marhuľovým džemom a karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na 1 väčší plech: 2 kg hrušiek šťava a kôra z 1 citróna 250 g tuku 300 g kryštálového cukru 2 balíčky vanilínového cukru 8 vajec 400 g hladkej múky 1 balíčeck prášku do pečiva 250 ml kyslej smotany 250 ml smotany na šlahanie 3 PL marhuľového džemu 40 g hnedého cukru tuk resp. maslo na vymastenie plechu múka na vysypanie plechu soľ

POSTUP PRÍPRAVY

P.S. Tento múčnik pre celú rodinu je síce náročnejší na prípravu, no odmení sa vám vynikajúcou kombináciou hrušiek, jemnej smotany a karamelu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.8.2011, 1:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia plnené kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs soľ mleté čierne korenie olej plnka: 750 g červenej kapusty 150 g údeného syra 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie olej žĺtok

POSTUP PRÍPRAVY

1. Kuracie prsia jemne nakrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Chvíľu necháme odstáť.

2. Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú kapustu, ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty pridáme nahrubo nastrúhaný údený syr, žĺtok a premiešame.

3. Kapustovú plnku natrieme na rezne a zvinieme do rolády. Spojíme grilovacími ihlami a zo všetkých strán prudko opečieme na oleji.

4. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a dáme do rúry zapiecť. Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch C.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.5.2016, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 84 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu