Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Slivková nutela
[ recept č. 18035 zo dňa 16.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,5 kg zrelých sliviek
cca 500 g cukru (ak je ovocie prezreté môže byť menej)
1 vanilkový cukor
100 ml rumu
100 g kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a rýchlo privedieme do varu. Varíme asi 15 minút domäkka a necháme vychlanúť. Potom rozmixujeme, pridáme cukor a kakao, vanilkový cukor a rum a necháme 24 hodín odležať. Potom dáme nutelu do pohárov a sterilizujeme 15 minút pri 80 C. |
 | Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2010, 22:35) |
Katka, idem na to aj ja. Už si chystám slivky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (2.9.2010, 16:59) |
mnam, tak toto robieva moja mamka, toho roku idem aj ja skusit...je to naozaj pochutka...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (1.10.2009, 13:39) |
Ja som tiez slivky nelupala a po rozmixovani bola uplne hladka,pridala som aj cokoladu.A je to naozaj pochutka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (17.9.2009, 8:40) |
Ja pridávam aj 20 dkg várovú čokoládu a používam aj namiesto polevy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (16.9.2009, 19:10) |
Tie slivky varíme normálne aj so šupkami? Alebo ich sparíme a ošúpeme? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína B. (kava4) ID 47637 (1.10.2009, 13:23) |
Ja som taká lenivá gazdinka, slivky tam dávam aj so šupkami. Ale ak chceš, aby bola nutela jemnejšia a máš dostatok času, kludne ich môžeš blanžírovať, obar ich horúcou vodou a ošúp ako paradajky. Podobne je to aj s kečupom, niekto ho robí so šupkami aj zrniečkami, iny ho radšej prepasíruje, záleží na tom, aký komu chutí. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |