. .. .. .. .. .. .
. .

Slivková nutela - RECEPT 18035

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

NÁTIERKY

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Slivková nutela


[ recept č. 18035 zo dňa  ]


Slivková nutela


POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg zrelých sliviek cca 500 g cukru (ak je ovocie prezreté môže byť menej) 1 vanilkový cukor 100 ml rumu 100 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a rýchlo privedieme do varu. Varíme asi 15 minút domäkka a necháme vychlanúť. Potom rozmixujeme, pridáme cukor a kakao, vanilkový cukor a rum a necháme 24 hodín odležať. Potom dáme nutelu do pohárov a sterilizujeme 15 minút pri 80 C.
<< Hruškový koláč so škoricou | Slivková nutela | Miminko na hrášku >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.5.2016, 15:29)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (15.9.2010, 22:35)
Katka, idem na to aj ja. Už si chystám slivky. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (2.9.2010, 16:59)
mnam, tak toto robieva moja mamka, toho roku idem aj ja skusit...je to naozaj pochutka... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (1.10.2009, 13:39)
Ja som tiez slivky nelupala a po rozmixovani bola uplne hladka,pridala som aj cokoladu.A je to naozaj pochutka (zajic) (zajic) (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (17.9.2009, 8:40)
Ja pridávam aj 20 dkg várovú čokoládu a používam aj namiesto polevy
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (16.9.2009, 19:10)
Tie slivky varíme normálne aj so šupkami? Alebo ich sparíme a ošúpeme?
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (kava4) ID 47637 (1.10.2009, 13:23)
Ja som taká lenivá gazdinka, slivky tam dávam aj so šupkami. Ale ak chceš, aby bola nutela jemnejšia a máš dostatok času, kludne ich môžeš blanžírovať, obar ich horúcou vodou a ošúp ako paradajky. Podobne je to aj s kečupom, niekto ho robí so šupkami aj zrniečkami, iny ho radšej prepasíruje, záleží na tom, aký komu chutí.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu