. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >>

PIZZA

*♥*Šunkové kvety*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 400 g polohrubej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 1 vajíčko, 100 ml oleja, 1,5 - 2 čL soli, 2 PL zemiakového prášku ( zemiaková kaša v prášku ), 1 celaskon, 3 čL jogurtu (kopcovito) a na kvások :20 g čerstvých kvasníc, 1/2 čL kryšt. cukru, 250 ml mlieka, ***** plnka - 300 - 400 g šunky alebo šunkovej salámy, 300 g syra (eidam a pod.), 50 - 60 g nivy (ja som dávala fettu), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, kúsok brokolice, kečup, zopár lístkov bazalky, jarná cibuľka s vňaťou, sušené paradajky v oleji (nemusí byť, ale pasuje to do toho)***** na potretie 1 vajíčko, 2 PL mlieka, okrem toho - ľanové al. sezamové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Klasicky vypracujeme kysnuté cesto, to zn., pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a kvasníc - po 10 min ho vlejeme k obidvom preosiatym múkam, pridáme jogurt, vajíčko, zemiakový prášok, jogurt, rozdrvený celaskon a soľ. Začneme miesiť a po chvíli pridáme olej. (Ak cesto robíme v DP, postupujeme podľa konkrétnej pekárne - ja napred dávam všetky tekutiny, potom sypké, do stredu kvasnice s cukrom a do rohu soľ). Cesto necháme poriadne vykysnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (21) posledné: 7.6.2011, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

*♥*Šalát Pasciona *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby: 1/2 uhorky- hadovka, 2 väčšie paradajky, 1 zel. paprika, 3 jarné cibuľky, 1 mrkva, 1/2 kalerábu, 7 - 8 ružičiek brokolice, zopár olív (15 - 20), 50 g gorgonzoly (nemala som, dala som fettu), 50 g mozzarelly, 1 malý nakladaný cammembertt (môže byť normálny cammembert), 2 vajcia natvrdo, listy bazalky, trocha petržlenovej vňate,***** Nálev - 2 PL oleja z nakladaného cammembertu, 2 PL olivového oleja (ak nemáme nakladaný syr, tak dáme 4 PL ol.oleja), 1/2 čL mčk, soľ a (práškový) cukor podľa chuti, 2 čL horčice, 3 PL nálevu z olív, ocot podľa chuti, 2 - 3 PL vody

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv očistíme stopky brokolicových ružičiek od šupy, umyjeme a dáme s troškou vody variť do MW (4 minúty stačia). Po vybratí dáme brokolicu hneď do studenej vody.
Do misy postrúhame mrkvu a kaleráb na dlhé pásiky, cibuľku pokrájame šikmými rezmi na elipsy, papriku na pásiky. (Z paradajok vyberieme vnútro a roztlačené pridáme k nálevu) Paradajky pokrájame na pásiky, brokolicu rozoberieme na ešte menšie ružičky a pridáme olivy a nahrubo pokrájanú bazalku.
K tomu rozmrvíme syr, potrháme alebo pokrájame mozzarellu a pokrájame cammembert. Pridáme varené a pokrájané vajcia (nemusia byť, ale môže ich byť aj viac, kto má rád). Zalejeme zálievkou, dobre premiešame a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Zajedáme opečenými grahamovými rožkami alebo iným pečivkom dľa svojej chuti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.7.2010, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Šťavnaté karé zapekané s cukinou a nivou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé vykostené, mčk, grilovacie korenie, gyros, 3 vajcia, trocha mlieka, strúhanka, 2 cibule, 3 - 4 strúčiky cesnaku, olej, kúsok oravskej slaniny, 1 - 2 menšie cukiny, 80 - 100 g nivy, 50 g eidamu, 500 ml vývaru, 1 PL masla, 100 ml šľahačkovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Karé pokrájame na rezne a bežne vyklepeme. Osolíme len zľahka, posypeme mčk a grilovacím korením. Potom vkladáme do sáčka so strúhankou a strúhanku vklepeme do rezňov. Ponoríme do vajec rozšľahaných s mliekom, necháme stiecť prebytočné vajco a položíme do panvice s rozohriatym olejom, opražíme z oboch strán. Do pekáča dáme asi 2 PL oleja, na pásiky pokrájanú slaninu a časť naplátkovanej cibule.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 18.11.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Rýchla kuracia panvica*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäso vykostené (ja som mala 3 stehná a 1 prsíčko), olej, gyros korenie, mčk, soľ, mčpaprika, bazalka, tabasco, vývar, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 čL hladkej múky, 2 PL masla

POSTUP PRÍPRAVY

Vykostené a odkožené mäso pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, posypeme gyrosom a mčk a necháme pol hodky postáť. V panvici rozohrejeme 2 PL oleja (alebo podľa potreby) a poukladáme doň mäso, ktoré opečieme z obidvoch strán (ako pri rezňoch). Stav môska kontrolujeme, aby sme ho zbytočne nevysušili. Vyberieme na tanier. Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a poriadne orestujeme, pridáme ešte gyros korenie, mčpapriku (trocha kvôli farbe) a pridáme múku. Stále miešame, popražíme asi 2 minúty a zalejeme vývarom, pridáme maslo a tabasco s bazalkou. Mäso vložíme do sosíku a prikryté chvíľu podusíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.5.2016, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Kysnuté makové slimáky z rumového cesta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28887 Maková plnka: mletý mak, práškový cukor a škorica podľa chuti, hrozienka, roztopené maslo na potieranie*** Škoricová plnka: škorica, kryštálový cukor, maslo na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Pomletý mak, cukor a škoricu dáme do rajnice, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame na kašičku. Dáme na sporák, chvíľu dusíme a stále miešame. Necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme makovú plnku, ktorú rovnomerne rozotrieme a posypeme hrozienkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2010, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Koláče zo skvelého rumového cesta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, 3 žĺtky, 3 PL práškového cukru (mierne kopcom), 1 čL soli, 100 ml oleja, 4 - 5 PL rumu, 2 PL roztopeného masla a na kvások: 1/2 kocky droždia, 1 hrnček mlieka, 1/2 čL cukru,***Plnka: 2 bal.tvarohu, 2 žĺtky, 7 PL cukru, 1 vanil.cukor, hrozienka, džem *** Maslo na potieranie,*** Posýpka: 1 PL rastl. masla, polohrubá múka a práškový cukor podľa potreby,

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme kvások, do misy dáme preosiatu múku, žĺtky, soľ. Kvások asi po 10 minútach vlejeme do stredu misy, pridáme olej a miesime cesto. Po chvíli miesenia pridáme roztopené maslo a rum a miesime ďalej. Môžeme samozrejme miesiť ručne, ale lepšie to je buď miesičom alebo v DP. Cesto posypeme múkou a dáme kysnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 17.4.2013, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

*♥*Karfiol*♥*


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Myslím, že tento recept je chronicky známy, preto netreba uvádzať ingrediencie.

POSTUP PRÍPRAVY

Chcem len ukázať trocha praktickejší spôsob obaľovania, ktorý je rýchlejší a menej babrošský. Ušetrí nám trocha času a práce :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 25.4.2012, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Baklažánovo-šampiňónová omáčka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredná cibuľa, 1 malý baklažán, 150 g šampiňónov, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 50 g oravskej slaniny, 1/3 čL drvenej rasce, 1/2 čL mčk, 1/2 čL soli, 1/2 hovädz.bujónkocky, 1 PL octu, 1/3 čL prášk.cukru, petržlenová vňať, 2 PL oleja, 2 PL kyslej smotany, 2 PL šľahačkovej smotany, 1 hrnček mlieka, 3 čL hladkej múky **************************************************************************************************************Nemyslela som, že dnes budem niečo fotiť, lebo som išla variť iba obyčajnú šampiňónovú omáčku, ktorú mám už dávno v receptoch. Ale akosi som začala improvizovať a vznikla mi veľmi zaujímavá, pikantná omáčka. A pritom to nie je "ktoviečo" zložité. Ale poviem len, že môj muž aj tanier vylízal :-D

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán ošúpeme, pokrájame na kolieska, osolíme a necháme vypotiť cca 20 min. Potom ich osušíme servítkou a pokrájame na klátiky 1 x 2 cm, alebo ako chcete, z toho sa nestrieľa. Slaninu pokrájame nadrobno, hodíme ju do panvice s 2 PL oleja, opečieme ju a prihodíme pokrájanú cibuľu. Restujeme chvíľu a potom pridáme pokrájané šampiňóny spolu s baklažánom. Pridáme soľ, rascu, mčk, zase trocha porestujeme a podlejeme asi 1dl vody. Pridáme ešte pol kocky bujónu, prikryjeme a necháme asi 10 min. dusiť. Občas zamiešame. Pripravíme si zátrepku zo smotán, mlieka a múky, vyšľaháme ju, aby sme nemali hrudky a vlejeme do vriacej zeleniny. Povaríme pár minút a odstavíme. Do hotovej pridáme ocot, cukor, vňať a prelisovaný cesnak. Podávame najlepšie s cestovinou, ale dala sa použiť aj knedľa. Mne totiž zostala od včera.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 18.5.2012, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

*♥*Lasagne s baklažánom a omáčkou Bolognese*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1 vajco, cca 5 PL polohrubej múky (závisí od veľkosti vajca, keby to bolo veľa, pridať troška vody), 1 čL oleja*** Omáčka Bolognese: väčšia cibuľa, cesnak podľa chuti (aspoň 3 strúčiky), 1 mrkva, 1/4 zeleru (dá sa vynechať alebo možno dať stopkatý zeler), konzerva krájaných paradojok (alebo čerstvých aspoň 6 pekných mäsitých - najlepšie sú také vajcovité), soľ, bazalka, oregano, mčk, trocha cukru, trocha paradajkového pretlaku (alebo kečupu), 1 dl vína, 500 g mletého mäsa (hoväd.+bravčo+teľa), kúsok slaniny, 2 PL oliv. oleja*** Bešamelová omáčka: 3 PL normálneho masla, 3 PL hladkej múky, 300 ml mlieka, trocha šľahačkovej smotany, soľ, muškátový orech (ja nie!!!)*** Okrem toho : baklažán, olej, mčk, soľ, 15- 20 dg mozzarelly (eidam), 50 g parmezánu

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 11.1.2011, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

*♥*Treska bola u nás dneska *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Treska alebo pangas alebo iná dobrá ryba, hladká múka, korenie na steak, mčk, červená paprika, majoránka, soľ, citrón, olej alebo masť,

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je hrozne jednoduchý, tak kto nechce, nech nečíta. Ja mám jeden dôvod, prečo ho sem dávam (ahoj Zuzka, ahoj Jaja:) tak mi to prepáčte.
Rybu umyjeme, trocha osušíme servítkou a posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme asi 15 - 20 minút postáť. Medzitým si pripravíme obaľovaciu zmes - 4 PLhladká múka, mčk, červená paprika, majorán a steakové korenie asi po 1 čL . Dobre zmiešame a ryby v zmesi dobre vyobraciame. Hneď kladieme do rozpáleného oleja alebo masti. Opečieme dochrumkava z obidvoch strán. Nenapichovať, obracať plochou vareškou alebo teflónovou obracačkou. Vyložiť na papierovú utierku kvôli odsatiu tuku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.7.2010, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu