. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Ľahký šalát z kuracích prsíčok*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pár grilovaných (pečených) odkožených kuracích pŕs, 1 väčšie jablko, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 - 2 paradajky, 1/2 konzervy ananásu (aj s nálevom), cca 4 PL majonézy, 1 malý biely jogurt alebo 2 - 3 PL kyslej smotany, soľ, mčk, citrónová šťava (všetko podľa chuti),

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalát robievam vtedy, keď sa s mužom moceme po nákupoch, doma nenavarené...tak kúpime grilované kury so sebou. Lenže grilované prsia sú dosť suché, takže to nik nechce. Ale v tomto šaláte to je úplne iný mňamkový level :-)

Prsia zbavíme kože a pokrájame ich na väčšie kocky (malé by sa pri miešaní rozdrvili) a vhodíme do misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, jablko postrúhané na hrubšom slzičkovom strúhaku, trocha citrónovej šťavy, paradajky pokrájané na menšie kocečky, osolíme, pridáme mčk a rozotretý cesnak. Ešte pridáme majonézu, jogurt alebo smotanu a 1/2 ananásového kompótu (dobrý je aj broskyňový - broskyne bez šupiek). Premiešame a postupne prilievame kompótový nálev, aby sme dostali primeranú hustotu šalátu a na záver ešte dochutíme (soľ, korenie, pažítka) podľa seba. Vychladený šalátik je výborná osviežujúca letná večera a chutí aj malým deťom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

*♥*Cukina s paradajkami zapekaná v grile so syrom a smotanou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 1 osobu: 1/2 mladej cukiny, 1 paradajka, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL paradajkového pretlaku, 2 čL marhuľového džemu, pár lístkov bazalky, mčk, soľ, hladká múka, 3 PL údeného syra, 2 PL kyslej smotany, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo vzniklo ako totálna dnešná improvizácia vďaka Janke -vegetariánke - nečakanej návšteve :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 13.8.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

*♥*Linecké rožteky s orechovo-kávovou plnkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto- 210 g hladkej múky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, PNP***** orechová hmota - 300 g podrvených sušienok (keksy Marina alebo Indian), 150 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 100 ml silnej čiernej kávy, 1 žĺtok, 2 PL rumu, 2 PL pikantného lekváru (džemu) + trocha džemu, čokoládová poleva, prípadne nejaké ozdôbky

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, margarín, cukor + žĺtok zmiesime na cesto. Vyvaľkáme ho natenko, vykrajujeme polmesiačiky, dávame na plech s PNP a upečieme .
Podrvené sušienky navlhčíme kávou a rumom, pridáme orechy, cukor, žĺtok a džem ( ja nedávam ten žĺtok, ale miesto neho dávam maslo - cca 2 PL, alebo aj "odoka") - všetko dobre zmiesime a kto chce, môže pridať viac rumu :) . Hmotu vyvaľkáme cez fóliu na hrúbku asi 1 cm. Z tejto hmoty vykrajujeme opäť polmesiačiky rovnakou vykrajovačkou. Potom ich polievame alebo namáčame do čokopolevy a usadíme ich na pečené polmesiačiky, ktoré sme predtým tenko natreli džemom. Môžeme ozdobiť čokoládovou ryžou alebo inými ozdôbkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.3.2013, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Roztiahnutá stránka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kočky, chcem sa spýtať, či aj vy máte problémy s touto stránku? Nech robím, čo robím, nemôžem ju nastaviť, ako bola predtým. Celé zobrazenie je rozhasené, no a ani ikonky nejdú pridávať... chcem vedieť, či som v tom sama, alebo je nás viac? díky

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlnujem sa, ale už ma to fakt štve... potom to tu zmažem. dík za pochopenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (26) posledné: 1.2.2011, 6:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

*♥*Tatarák *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

(ingrediencie uvádzam na 1 osobu, takže každý si urobí, koľko bude potrebovať) *************** hovädzia sviečkovica - 100 g porcie (len pre manžela o dosť viac :-D ), cca 1/2 čL z každého (mčk, mletá sladká paprika, drvená rasca), 1/2 menšej cibule, 1 celý žĺtok, podľa chuti kečupu a horčice, trocha worchesterskej omáčky a pre azbesťákov aj trocha chilli *****Na hrianky: chlieb, olej, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso očistíme od povrchových blán, pokrájame a zomelieme (keď nerobím veľa, tak mäso škrabem nožom a to je oveľa lepšie). Mäsko sformujeme do guličiek (cca 100 g), kladieme ich do stredu taniera a lyžicou ich sploštíme. V strede tataráčika lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklepneme žĺtko. Dookola nakladieme koreniny, cibuľu pokrájanú nadrobno a všetky pochutiny.
Servírujeme. Na stôl dáme ešte pochutiny, koreniny a každý si zamieša svoj tataráčik, kým sa upečú hrianky.
Hrianky pripravíme klasicky, ošúpeme k nim cesnak. Servírujeme ich horúce.
Ja teda nie som milovníčka alkoholu, ale v tomto prípade robím výnimku. Červené víno dokonale doplní toto senzačné jedlo.
No a keď tatarák robím len pre nás doma, tak ho pre všetkých namiešam sama a až potom dávam na taniere. My toto jedlo milujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Tagliatelle leccornia *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, rajčina

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny).
Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté. Do tejto zmesi vytlačíme bambino, prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute. V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na pásiky, okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom) a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu.
Cestovinu prelejeme omáčkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.5.2013, 1:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Tvarohový veniec *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 600 g polohrubej múky, 125 ml oleja, 300 ml mlieka, 3PL bieleho jogurtu alebo smotany, 3 plné PL kryšt.cukru, 1 čL soli, 2tabletky celaskonu, 3 žĺtka, 3/4 kocky droždia, trocha rumu plnka: Na 1 závin - 1 vanička tvarohu, 1žĺtko, 1/2 sáčku vanilkového pudingu, práškový cukor podľa chuti, hrozienka, na potretie bielko, mandľové lupienky na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Preosejeme múku do misy, urobíme v nej dolinku a vlejeme do nej vlažné mlieko, pridáme všetok cukor a rozmrvené droždie. Necháme stáť v mise prikrytej vrchnákom alebo utierkou. Keď vidíme, že kvasinky vybehli hore, začneme miesiť. Po chvíľke miesenia pridáme olej, soľ, jogurt, celaskony rodrvené na prášok, žĺtky a rum. Miesime aspoň 10 minút, kým nezískame pekné pružné cesto, ktoré sa krásne odlepuje od misy. Potom ho trocha posypeme múkou a prikryjeme misu, dáme kysnúť (cca 3/4 - 1 hodinu... cesto vybehne nááádherne, jedna báseň)
Nakysnuté vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti (budú dva kusy). Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a prekrojíme ho zúbkovaným nožom na dve časti. Na každú časť nanesieme polovicu tvarohovej plnky a rozotrieme ju. Obidve polovice cesta zrolujeme a ich horné konce stlačíme k sebe. Potom obe rolky chytíme a prepletieme ich navzájom. spodné konce zasa k sebe pritlačíme. Celý závin prehodíme na plech s PNP, stočíme do kruhu a spojíme konce. Potrieme ho zvrchu olejom a dáme ešte pokysnúť na pol hodky. Potom cesto potrieme bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Ja som piekla dva plechy naraz, tak som na pečenie použila pizza program s ventilátorom a v polovici pečenia som plechy vymenila. Celé sa to pieklo cca 20 min + 1-2 minútky (som to presne nesledovala, lebo som sa vykecávala s návštevou)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 2.4.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Dvojfarebná knedľa*♥* - úplne ľahučké



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g múky (polohrubá + hladká...viac polohrubej), 1 žĺtok, necelá 1/2 kocky droždia, 1 rovná čL kryšt.cukru, 1 plná čL soli, 1/4 l vlažného mlieka, 2 PL oleja, 1/2 čL červenej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku a do nej nasypeme cukor, rozdrobíme droždie. Zalejeme to asi polovicou vlažného mlieka a zamiešame. Po malej chvíli pridáme zvyšok mlieka spolu s žĺtkom, osolíme a miesime cesto. Ja robievam trocha redšie cesto, lebo potom je knedľa mäkšia, hebkejšia, a preto som pridala ešte asi dve lyžice vody (to odoka) , miesime aspoň 7 - 8 minút, aby sa cesto čo najviac prevzdušnilo. V tejto fáze môžeme dať už cesto prikryté kysnúť niekam na teplé miesto, pravdaže ak chceme jednofarebnú knedľu. Ja som si práve ku koncu miesenia spomenula na tú dvojfarebnú knedľu z relácie Bez servítky a keďže v mojej kuchyni sa farbičky nenachádzajú, skúsila som miesto farbiva červenú papriku. Rozpustila som ju v oleji (no vlastne som len dala papriku na 1/3 cesta, ktoré som oddelila od pôvodného a priliala k tomu olej). Toto farebné cesto som ešte trocha premiesila, aby sa paprika rozptýlila, ale olej tomu dosť pomohol. Obidve cestá dáme vykysnúť (asi 30 - 40 minút). Na pomúčenú dosku vyklopíme biele cesto, rozvaľkáme valčekom na obdĺžnik. Farebné cesto tiež vyvaľkáme a nemusíme sa s tým nijako babrať. Capneme ho na biele cesto, trocha ho na ňom ponaťahujeme a celé pevne stočíme. V polovici závin prekrojíme a konce trocha stiahneme dole, upravíme. Rukami sformujeme do požadovaného tvaru a prikryté utierkou necháme ešte podkysnúť cca 10 min. Do hrnca dáme vodu asi do výšky 3 cm, vložíme dnu parák a vyložíme ho papierom na pečenie (knedle potom naraz vytiahneme za rohy papiera). Keď voda vrie, vložíme dnu knedle, zatvoríme a stiahneme teplotu na minimum. Po 20 minútach sú knedle hotové. Po vybratí ich popicháme a povrch potrieme olejom. Nekrájame hneď, nech sa trocha aklimatizujú na okolie :)) a potom krájame niťou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 11.8.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 10 PL mlieka, rovná čL soli, polohrubá múka dľa potreby ( u mňa asi 12 vrchovato naplnených PL ako základ cesta + cca 4 ďalšie PL) + slivky***** na pomastenie: maslo***** na posypanie: mak, práškový cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky v šupe umyjeme a dáme variť. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Dáme na pomúčenú dosku, osolíme, pridáme celé vajcia, premiešame a postupne pridávame mlieko a múku. Cesto je spočiatku lepivé, nepríjemné, ale následným hnetením s múkou sa to zlepšuje. Pracujeme rýchlo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.7.2016, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 2 vajcia, cca 12 - 14 PL polohrubej múky, 1šampiňón, cca 1/2 dl vody***** plnka - 100 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule (alebo 1 malá), 2 strúčky cesnaku, kúsok prerastenej slaninky, 3 plátky šunky, mčk, vegeta, soľ, drvená rasca, pár kvapiek tabasca (alebo niečo iné štipľavé - ak máte radi), 250 g ricotty, 1 vajco***** omáčka - 200 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 syrokrém (50 g), 2 čL hladkej múky, podľa chuti koreniny - ždibec mčk, mletej rasce, vegety, soli, tabasca, pár lístkov bazalky.

POSTUP PRÍPRAVY

Asi poznáte Vincenza, talianskeho kuchára, ktorý občas účinkuje v televíznych gastroprogramoch s takým naším slovenským moderátorským šašom. Nedávno som pozerala "Vojnu kuchárov" a Vincenzo varil tieto ravioly. Recept ma nadchol, milujem šampiňóny a taliansku kuchyňu. ( Lenže rovnako ako Janík skoro nikdy neviem dodržať recept, takže som ho vylepšila (hahahahaha :))))) ) no a fakt to bolo dobré.*****

Na prípravu cesta potrebujeme šampiňónovú vodu - asi v 1/2 dl vody rozmixujeme 1 väčší šampiňón. (Ja som toto dodržala, ale v ceste to nijako necítiť, akurát že cesto je tmavšie a po uvarení stmavne ešte viac. Takže ja nabudúce už len s obyčajnou vodou).
Do menšej mixérovej misky dáme 1 vajce, cca 7 PL múky a trocha (asi 1 - 2 PL) šampiňónovej vody. Zavrtíme mixérom, cesto vyklopíme na dosku a rovnakým spôsobom zarobíme ešte jednu dávku cesta.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu