končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 201 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Ľahký šalát z kuracích prsíčok*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 pár grilovaných (pečených) odkožených kuracích pŕs, 1 väčšie jablko, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 - 2 paradajky, 1/2 konzervy ananásu (aj s nálevom), cca 4 PL majonézy, 1 malý biely jogurt alebo 2 - 3 PL kyslej smotany, soľ, mčk, citrónová šťava (všetko podľa chuti), POSTUP PRÍPRAVY Tento šalát robievam vtedy, keď sa s mužom moceme po nákupoch, doma nenavarené...tak kúpime grilované kury so sebou. Lenže grilované prsia sú dosť suché, takže to nik nechce. Ale v tomto šaláte to je úplne iný mňamkový level :-) Prsia zbavíme kože a pokrájame ich na väčšie kocky (malé by sa pri miešaní rozdrvili) a vhodíme do misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, jablko postrúhané na hrubšom slzičkovom strúhaku, trocha citrónovej šťavy, paradajky pokrájané na menšie kocečky, osolíme, pridáme mčk a rozotretý cesnak. Ešte pridáme majonézu, jogurt alebo smotanu a 1/2 ananásového kompótu (dobrý je aj broskyňový - broskyne bez šupiek). Premiešame a postupne prilievame kompótový nálev, aby sme dostali primeranú hustotu šalátu a na záver ešte dochutíme (soľ, korenie, pažítka) podľa seba. Vychladený šalátik je výborná osviežujúca letná večera a chutí aj malým deťom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
*♥*Cukina s paradajkami zapekaná v grile so syrom a smotanou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Pre 1 osobu: 1/2 mladej cukiny, 1 paradajka, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL paradajkového pretlaku, 2 čL marhuľového džemu, pár lístkov bazalky, mčk, soľ, hladká múka, 3 PL údeného syra, 2 PL kyslej smotany, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo vzniklo ako totálna dnešná improvizácia vďaka Janke -vegetariánke - nečakanej návšteve :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 13.8.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
*♥*Linecké rožteky s orechovo-kávovou plnkou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto- 210 g hladkej múky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, PNP***** orechová hmota - 300 g podrvených sušienok (keksy Marina alebo Indian), 150 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 100 ml silnej čiernej kávy, 1 žĺtok, 2 PL rumu, 2 PL pikantného lekváru (džemu) + trocha džemu, čokoládová poleva, prípadne nejaké ozdôbky POSTUP PRÍPRAVY Múku, margarín, cukor + žĺtok zmiesime na cesto. Vyvaľkáme ho natenko, vykrajujeme polmesiačiky, dávame na plech s PNP a upečieme . Podrvené sušienky navlhčíme kávou a rumom, pridáme orechy, cukor, žĺtok a džem ( ja nedávam ten žĺtok, ale miesto neho dávam maslo - cca 2 PL, alebo aj "odoka") - všetko dobre zmiesime a kto chce, môže pridať viac rumu :) . Hmotu vyvaľkáme cez fóliu na hrúbku asi 1 cm. Z tejto hmoty vykrajujeme opäť polmesiačiky rovnakou vykrajovačkou. Potom ich polievame alebo namáčame do čokopolevy a usadíme ich na pečené polmesiačiky, ktoré sme predtým tenko natreli džemom. Môžeme ozdobiť čokoládovou ryžou alebo inými ozdôbkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.3.2013, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Roztiahnutá stránkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kočky, chcem sa spýtať, či aj vy máte problémy s touto stránku? Nech robím, čo robím, nemôžem ju nastaviť, ako bola predtým. Celé zobrazenie je rozhasené, no a ani ikonky nejdú pridávať... chcem vedieť, či som v tom sama, alebo je nás viac? díky POSTUP PRÍPRAVY Ospravedlnujem sa, ale už ma to fakt štve... potom to tu zmažem. dík za pochopenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (26) posledné: 1.2.2011, 6:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
*♥*Tatarák *♥*POTREBNÉ PRÍSADY (ingrediencie uvádzam na 1 osobu, takže každý si urobí, koľko bude potrebovať) *************** hovädzia sviečkovica - 100 g porcie (len pre manžela o dosť viac :-D ), cca 1/2 čL z každého (mčk, mletá sladká paprika, drvená rasca), 1/2 menšej cibule, 1 celý žĺtok, podľa chuti kečupu a horčice, trocha worchesterskej omáčky a pre azbesťákov aj trocha chilli *****Na hrianky: chlieb, olej, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Mäso očistíme od povrchových blán, pokrájame a zomelieme (keď nerobím veľa, tak mäso škrabem nožom a to je oveľa lepšie). Mäsko sformujeme do guličiek (cca 100 g), kladieme ich do stredu taniera a lyžicou ich sploštíme. V strede tataráčika lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklepneme žĺtko. Dookola nakladieme koreniny, cibuľu pokrájanú nadrobno a všetky pochutiny. Servírujeme. Na stôl dáme ešte pochutiny, koreniny a každý si zamieša svoj tataráčik, kým sa upečú hrianky. Hrianky pripravíme klasicky, ošúpeme k nim cesnak. Servírujeme ich horúce. Ja teda nie som milovníčka alkoholu, ale v tomto prípade robím výnimku. Červené víno dokonale doplní toto senzačné jedlo. No a keď tatarák robím len pre nás doma, tak ho pre všetkých namiešam sama a až potom dávam na taniere. My toto jedlo milujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Tagliatelle leccornia *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, rajčina POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny). Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté. Do tejto zmesi vytlačíme bambino, prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute. V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na pásiky, okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom) a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu. Cestovinu prelejeme omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 4.5.2013, 1:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Tvarohový veniec *♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600 g polohrubej múky, 125 ml oleja, 300 ml mlieka, 3PL bieleho jogurtu alebo smotany, 3 plné PL kryšt.cukru, 1 čL soli, 2tabletky celaskonu, 3 žĺtka, 3/4 kocky droždia, trocha rumu plnka: Na 1 závin - 1 vanička tvarohu, 1žĺtko, 1/2 sáčku vanilkového pudingu, práškový cukor podľa chuti, hrozienka, na potretie bielko, mandľové lupienky na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Preosejeme múku do misy, urobíme v nej dolinku a vlejeme do nej vlažné mlieko, pridáme všetok cukor a rozmrvené droždie. Necháme stáť v mise prikrytej vrchnákom alebo utierkou. Keď vidíme, že kvasinky vybehli hore, začneme miesiť. Po chvíľke miesenia pridáme olej, soľ, jogurt, celaskony rodrvené na prášok, žĺtky a rum. Miesime aspoň 10 minút, kým nezískame pekné pružné cesto, ktoré sa krásne odlepuje od misy. Potom ho trocha posypeme múkou a prikryjeme misu, dáme kysnúť (cca 3/4 - 1 hodinu... cesto vybehne nááádherne, jedna báseň) Nakysnuté vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti (budú dva kusy). Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a prekrojíme ho zúbkovaným nožom na dve časti. Na každú časť nanesieme polovicu tvarohovej plnky a rozotrieme ju. Obidve polovice cesta zrolujeme a ich horné konce stlačíme k sebe. Potom obe rolky chytíme a prepletieme ich navzájom. spodné konce zasa k sebe pritlačíme. Celý závin prehodíme na plech s PNP, stočíme do kruhu a spojíme konce. Potrieme ho zvrchu olejom a dáme ešte pokysnúť na pol hodky. Potom cesto potrieme bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Ja som piekla dva plechy naraz, tak som na pečenie použila pizza program s ventilátorom a v polovici pečenia som plechy vymenila. Celé sa to pieklo cca 20 min + 1-2 minútky (som to presne nesledovala, lebo som sa vykecávala s návštevou) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 2.4.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Dvojfarebná knedľa*♥* - úplne ľahučkéPOTREBNÉ PRÍSADY 450 g múky (polohrubá + hladká...viac polohrubej), 1 žĺtok, necelá 1/2 kocky droždia, 1 rovná čL kryšt.cukru, 1 plná čL soli, 1/4 l vlažného mlieka, 2 PL oleja, 1/2 čL červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku a do nej nasypeme cukor, rozdrobíme droždie. Zalejeme to asi polovicou vlažného mlieka a zamiešame. Po malej chvíli pridáme zvyšok mlieka spolu s žĺtkom, osolíme a miesime cesto. Ja robievam trocha redšie cesto, lebo potom je knedľa mäkšia, hebkejšia, a preto som pridala ešte asi dve lyžice vody (to odoka) , miesime aspoň 7 - 8 minút, aby sa cesto čo najviac prevzdušnilo. V tejto fáze môžeme dať už cesto prikryté kysnúť niekam na teplé miesto, pravdaže ak chceme jednofarebnú knedľu. Ja som si práve ku koncu miesenia spomenula na tú dvojfarebnú knedľu z relácie Bez servítky a keďže v mojej kuchyni sa farbičky nenachádzajú, skúsila som miesto farbiva červenú papriku. Rozpustila som ju v oleji (no vlastne som len dala papriku na 1/3 cesta, ktoré som oddelila od pôvodného a priliala k tomu olej). Toto farebné cesto som ešte trocha premiesila, aby sa paprika rozptýlila, ale olej tomu dosť pomohol. Obidve cestá dáme vykysnúť (asi 30 - 40 minút). Na pomúčenú dosku vyklopíme biele cesto, rozvaľkáme valčekom na obdĺžnik. Farebné cesto tiež vyvaľkáme a nemusíme sa s tým nijako babrať. Capneme ho na biele cesto, trocha ho na ňom ponaťahujeme a celé pevne stočíme. V polovici závin prekrojíme a konce trocha stiahneme dole, upravíme. Rukami sformujeme do požadovaného tvaru a prikryté utierkou necháme ešte podkysnúť cca 10 min. Do hrnca dáme vodu asi do výšky 3 cm, vložíme dnu parák a vyložíme ho papierom na pečenie (knedle potom naraz vytiahneme za rohy papiera). Keď voda vrie, vložíme dnu knedle, zatvoríme a stiahneme teplotu na minimum. Po 20 minútach sú knedle hotové. Po vybratí ich popicháme a povrch potrieme olejom. Nekrájame hneď, nech sa trocha aklimatizujú na okolie :)) a potom krájame niťou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 11.8.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 10 PL mlieka, rovná čL soli, polohrubá múka dľa potreby ( u mňa asi 12 vrchovato naplnených PL ako základ cesta + cca 4 ďalšie PL) + slivky***** na pomastenie: maslo***** na posypanie: mak, práškový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky v šupe umyjeme a dáme variť. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Dáme na pomúčenú dosku, osolíme, pridáme celé vajcia, premiešame a postupne pridávame mlieko a múku. Cesto je spočiatku lepivé, nepríjemné, ale následným hnetením s múkou sa to zlepšuje. Pracujeme rýchlo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.7.2016, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 2 vajcia, cca 12 - 14 PL polohrubej múky, 1šampiňón, cca 1/2 dl vody***** plnka - 100 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule (alebo 1 malá), 2 strúčky cesnaku, kúsok prerastenej slaninky, 3 plátky šunky, mčk, vegeta, soľ, drvená rasca, pár kvapiek tabasca (alebo niečo iné štipľavé - ak máte radi), 250 g ricotty, 1 vajco***** omáčka - 200 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 syrokrém (50 g), 2 čL hladkej múky, podľa chuti koreniny - ždibec mčk, mletej rasce, vegety, soli, tabasca, pár lístkov bazalky. POSTUP PRÍPRAVY Asi poznáte Vincenza, talianskeho kuchára, ktorý občas účinkuje v televíznych gastroprogramoch s takým naším slovenským moderátorským šašom. Nedávno som pozerala "Vojnu kuchárov" a Vincenzo varil tieto ravioly. Recept ma nadchol, milujem šampiňóny a taliansku kuchyňu. ( Lenže rovnako ako Janík skoro nikdy neviem dodržať recept, takže som ho vylepšila (hahahahaha :))))) ) no a fakt to bolo dobré.***** Na prípravu cesta potrebujeme šampiňónovú vodu - asi v 1/2 dl vody rozmixujeme 1 väčší šampiňón. (Ja som toto dodržala, ale v ceste to nijako necítiť, akurát že cesto je tmavšie a po uvarení stmavne ešte viac. Takže ja nabudúce už len s obyčajnou vodou). Do menšej mixérovej misky dáme 1 vajce, cca 7 PL múky a trocha (asi 1 - 2 PL) šampiňónovej vody. Zavrtíme mixérom, cesto vyklopíme na dosku a rovnakým spôsobom zarobíme ešte jednu dávku cesta. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 201 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >> |