. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥* - RECEPT 29996

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


*♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥*


[ recept č. 29996 zo dňa  ]


*♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 2 vajcia, cca 12 - 14 PL polohrubej múky, 1šampiňón, cca 1/2 dl vody***** plnka - 100 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule (alebo 1 malá), 2 strúčky cesnaku, kúsok prerastenej slaninky, 3 plátky šunky, mčk, vegeta, soľ, drvená rasca, pár kvapiek tabasca (alebo niečo iné štipľavé - ak máte radi), 250 g ricotty, 1 vajco***** omáčka - 200 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 syrokrém (50 g), 2 čL hladkej múky, podľa chuti koreniny - ždibec mčk, mletej rasce, vegety, soli, tabasca, pár lístkov bazalky.

POSTUP PRÍPRAVY

Asi poznáte Vincenza, talianskeho kuchára, ktorý občas účinkuje v televíznych gastroprogramoch s takým naším slovenským moderátorským šašom. Nedávno som pozerala "Vojnu kuchárov" a Vincenzo varil tieto ravioly. Recept ma nadchol, milujem šampiňóny a taliansku kuchyňu. ( Lenže rovnako ako Janík skoro nikdy neviem dodržať recept, takže som ho vylepšila (hahahahaha :))))) ) no a fakt to bolo dobré.*****

Na prípravu cesta potrebujeme šampiňónovú vodu - asi v 1/2 dl vody rozmixujeme 1 väčší šampiňón. (Ja som toto dodržala, ale v ceste to nijako necítiť, akurát že cesto je tmavšie a po uvarení stmavne ešte viac. Takže ja nabudúce už len s obyčajnou vodou).
Do menšej mixérovej misky dáme 1 vajce, cca 7 PL múky a trocha (asi 1 - 2 PL) šampiňónovej vody. Zavrtíme mixérom, cesto vyklopíme na dosku a rovnakým spôsobom zarobíme ešte jednu dávku cesta.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si náplň na ravioly: opečieme slaninku na troche oleja, pridáme 1/2 cibule nadrobno pokrájanej, po chvíli dáme šampiňóny,restujeme, pridáme podľa chuti soľ, vegetu, mčk, rascu, tabasco a dusíme pod pokrievkou cca 5 minút. Odstavíme a pridáme prelisovaný cesnak, pokrájanú bazalku a napokon vmiešame ešte jedno celé vajíčko a ricottu. (Ja som pridala ešte zopár plátkov šunky - pokrájanej na kúsky).
Cesto vyvaľkáme na tenké pláty.
Na cesto kladieme lyžičkou malé kôpky plnky v primeraných vzdialenostiach...
Na kôpky plnky preklopíme časť cesta a pritlačíme v okolí kôpok
Vykrajovačkou alebo pohárom vykrajujeme raviolky (alebo po slovensky perky) :))
Ich spoje dobre popritláčame, aby sme zabránili vytečeniu plnky pri varení
Vidličkou môžeme urobiť ešte zúbkovanie ( ja mám na pirôžkovanie - vykrajovanie a zlepovanie takú formičku, ale vôbec mi to poriadne nefunguje na takomto rezancovom ceste)
Raviolky vhodíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Keď vyplávu nahor, varíme ešte asi 5 minút. Vyberieme dierkovanou varechou alebo sitkom, dáme odkvapkať a dáme do misy s kúskom masla. Premiešame ich, aby sa nezlepili.
Šampiňónovú omáčku pripravíme veľmi jednoducho - orestujeme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, orascujeme a dusíme 5 minút. Potom pridáme polovicu smotany a celý kvádrik syrokrému, (ja som pridala ešte trocha strúhaného syra - tuším švajčiarsky blok - chcela som ho minúť :)) a keď sa roztopili oba syry, doplnila som ešte smotanu, v ktorej som rozšľahala 2 čL hladkej múky. Povaríme a dochutíme podľa seba. Do hotovej omáčky pridáme posekanú bazalku, tabasco (môžme vynechať), dochutíme, ak treba. Ja som do omáčky pokrájala ešte asi 3 plátky šunky.
Ravioly podávame v šampiňónovej omáčke a posypeme strúhaným parmezánom (ale na najjemnejšom, nie tak nahrubo, ako postrúhal môj (cinky) :-D


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Neodolateľné slané bryndzovo-syrovo-slaninkové koláče | *♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥* | čoko šľahačková torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (31.7.2010, 11:53)
hmmmm Kristínka, paráda :-$ :-$ páči sa mi to ... moooc (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:34)
to som rada, Maťka (radost) Myslím, že je to variabilný recept. Plnka sa dá fajn prispôsobiť (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (31.7.2010, 11:32)
ja som to pozerala (Y) (Y) (Y) može to byt dobre,teda ked to chutilo takej fajšmekerke ako si ty, tak to určite aj je (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:32)
Najviac mi chutila tá plnka a omáčka. Ak si to pozerala, tak vieš, kde som to zmenila...lebo Vincenzo tie huby uvaril, ja som to dusila s cibuľou, cesnakom.. Tak neviem, aké to bolo, ale vyhral s tým. Táto plnka mi tak chutila, že som sa musela držať na uzde. Inak s tou šampiňónovou vodou ma Vincenzo dojal :^) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.7.2010, 9:21)
Ravioli poviem úprimne som ešte nikdy nejedla, ale urobila si taký výborný postup, že ich tuším vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:25)
Ivetka, na Záhorí sa robievajú tzv. piery... inde na SVK sú to perky...na východe to volajú pirohy. Náplne bývajú rôzne, tam u nás väčšinou nasladko...s lekvárom, posypané makom. Si to pamätám z detstva. Tak možno ti to takto niečo hovorí. Ak ich vyskúšaš, poteším sa (Y) ahojky (hello)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (31.7.2010, 7:33)
super recept, to niekedy vyskusam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.7.2010, 17:19)
Ďakujem, Miška...a šampiňónovú vodu potom ignoruj ,-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu