. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥* - RECEPT 30219

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*


[ recept č. 30219 zo dňa  ]


*♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 vajcia, 10 PL mlieka, rovná čL soli, polohrubá múka dľa potreby ( u mňa asi 12 vrchovato naplnených PL ako základ cesta + cca 4 ďalšie PL) + slivky***** na pomastenie: maslo***** na posypanie: mak, práškový cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky v šupe umyjeme a dáme variť. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Dáme na pomúčenú dosku, osolíme, pridáme celé vajcia, premiešame a postupne pridávame mlieko a múku. Cesto je spočiatku lepivé, nepríjemné, ale následným hnetením s múkou sa to zlepšuje. Pracujeme rýchlo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Tu je vypracované cesto


Vyhnetené cesto rozdelíme na dve, tri časti a sformujeme z nich valčeky


Slivky dobre umyjeme pod tečúcou vodou a vyutierame ich dosucha


Z valčekov cesta odkrajujeme primerane veľké kúsky


Ktoré dobre pomúčime a rozvaľkáme alebo len roztlačíme na placku


Do nej vložíme slivku a trpezlivo sa snažíme zabaliť ju do cesta, aby sa spoj neotvoril


Uff, uff! Slivky boli akési velikánske, takže po zabalení to boli guliskáááá :)))


Tých som ugúľala asi 7 - 8 a potom mi napadlo, že som slivky mohla prepoliť :-/ takže zvyšné som robila už z prepolených sliviek, aby to neboli také obrovité guliská. Gule varíme v osolenej vode 7 minút. Vyberieme, necháme odkvapkať a vložíme do misy, v ktorej máme pripravené maslo. Prikryjeme, aby sa maslo rýchlejšie roztopilo a potom ich varechou v mise jemne popreháňame, aby sa všetky pomaslovali.


Okrem gúľ som ušolichala z cesta aj zopár šúľancov, ktoré som v surovom stave zabudla odfotiť. Ale tu sú po uvarení spolu s guľami, pred posypaním


Posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< *♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥* | *♥*Slivkové gule zo zemiakového cesta*♥* | *♥*Dvojfarebná knedľa*♥* - úplne ľahučké >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.7.2016, 20:46)
Dneska sme robili s mamou tento recept. Ja som robila rešerž a vybrala som 3 recepty a mama z nich vybrala tento, že sa jej zdá najlepší. (Mne sa vždy tiež páčia vaše recepty). Tak veľmi pekne ďakujeme, bolo to vynikajúce . Podotýkam že sme robili z 3/4 kila zemiakov a ugúlali sme 25 kusov :-) Zjedli sme všééétko ,-) a nabudúce máme urobiť ešte a viac gúl (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzanaloksova) ID 226575 (28.2.2012, 14:45)
Ďakujem za recept, vyskúšané a sú ,,fajnučkééé,, (Y) (clamp).....
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.3.2012, 23:02)
tak to sa teším :-) dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika P. (zabenka) ID 139101 (9.3.2011, 8:39)
idem dneskam skusat tak mi drzte palce...u mna to budu jahodovo malinove gule...slivky zial nie su :´( :´( ale hadam to bude dobre aj tak ,-) (Y) (Y)
snad si aj eliška bude pochvalovat. (child7) bude to moja prvotina...Milujem ich tak ako aj sulance ale s tymi je riadna drina
ODPOVEDAŤ
Martina Š. (avivazka) ID 137431 (7.8.2010, 10:11)
mňaaaam, to robievala moja mamina, dala by som si (zajic) (zajic) (zajic) my sme mávali posypané opraženou strúhankou s cukrom
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2010, 13:15)
Martinka, môj (cinky) je desný makovec, tak som mu nemohla ten mak k tomuto jedlu odoprieť ,-) Ale už sme ho minuli a zvyšneé bude dnes s tou strúhankou na večeru (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.8.2010, 10:06)
to je ale mňamka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.8.2010, 13:12)
Ivetka, po dlhej dobe som sa do nich pustila (Y) moja spomienka na detské časy ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.8.2010, 21:30)
(clamp) (clamp) Kristinka, dakujem za vyborny a detailny receptik :-) :-) :-) konecne mam zo slovenska doma zasoby maku, najblizsie sa chystam na nieco zo zemiakoveho cesta :-) :-) to bude mnam :-p |:o) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2010, 21:41)
Evka, ahojky (L) Dovolenkovala si na rodnej hrude? ,-) No jo, mne by mak dosť chýbal, ale môj makový (cinky) by bol bez neho úplne nešťastný ,-)
Evi, toto cesto je super mäkkučké, tak skús, ak chceš makové (Y) Maj sa peknučko (hello) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu