. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 194 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Roštenka na červenom víne s cícerovým pyré ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g roštenky * hladká múka na obalenie * olej * červené víno * jalovec * med * tymián * vývar * veľká cibuľa * ............PYRÉ : konzerva cíceru * 3 zemiaky * kúsok masla * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Po dlhej dobe som pripravovala hovädzie mäso. Inšpirácia z TV Paprika. Jedným slovom mňam. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 19.9.2013, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzia roláda so špenátom a so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté hovädzie mäso,cibula,sol,korenie štyroch farieb,strúhanka,vajíčko,cesnak,tymián,petržlenová vňať Plnka: dusený špenát (listy),sol,cesnak Tvrdy syr,slanina na vrch

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.1.2016, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Český hovädzí guláš na pive :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso (predné,zadné,kliška) - podľa počtu hladošov asi 1 kg, 3 - 4 cibule, 3-4 PL rajč.pretlaku, 3 str.cesnaku, 0,5 l hov.vývaru, asi 1,5 svetlého piva, bravč.masť a podľa chuti:červená paprika, drvená racsa, majoránka, čierne korenie a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Hovädzie mäso si nakrájame na približne rovnaké kúsky.Cibuľu pokrájame na drobno a asi toľko,koľko je mäsa.Nie na gramáž ale na objem.Na bravč.masti orestujeme cibuľu,pekne do hneda.Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán,pokiaľ sa všetky kúsky nezatiahnú.Ostavíme z ohňa a pridáme asi 2 ML červenej papriky a rajčinový pretlak.Ja radšej papriku miešam mimo ohňa,aby nezhorkla.Poriadne premiešame,zalejeme horúcim vývarom a vrátime späť na oheň.Dusíme domäkka hodinku aj hod. a 1/2,podľa potreby dolievame vývarom.Pred koncom varenia zalejem pivom- POZOR nie chladeným a ochutíme:posolíme,pokoreníme,pridáme prelisovaný cesnak a medzi prsty majoránku.Podľa chuti a odvahy :-) môžme pridať aj čili papričku alebo čili korenie.Keď je guláš riedky,tak ho zahustíme chlebom,ktorý sme si dopredu namočili a prepasírujeme ho do gulášu,alebo postrúhame surový zemiak a povaríme.
Podávame s chlebíkom alebo knedlou,tu je link na moju: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898&user=177553
Ozdobíme podľa chuti a fantázie:cibuľkou,chrenom......

Obľúbený gulášik môjho manžela,varený podľa: http://www.youtube.com/watch?v=Fv9PX6EkrXc

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Skvelá kôprovka s hovädzím a domácou knedľou



POTREBNÉ PRÍSADY

Knedla: 500g polohr.múky, 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 PL oliv.oleja, 4g sušeného droždia ( alebo 20g čerstvého), 2 KL soli,2 KL kryšt.cukru Omacka: 2-3 PL masla, 2PL hladkej muky, cca 300ml smotany na varenie, mlieko, cerstvy alebo mrazeny kopor, sol, mlete cierne korenie Maso: 500g hov. steakov, 1ks cibula, mleta rasca, sol, korenie, olej, trochu studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Maso: Na oleji si spenime nadrobno nakrajanu cibulku a prudko oprazime steaky. Podlejeme studenou vodou, ochutime rascou a korenim a nechame dusit (dlho, dlho, dlho) kym nie je makke a potom osolime.
Knedla: vsetky prisady poriadne vymiesame, nechame vykysnut, rozdelime na bochnicky, nechame trosku podkysnut a robime ich 20 minut na pare. Pocas parenia neotvarame a po vybrati potrieme olivovym olejom a popichame sparadlom. Pouzivam iba tento recep na knedlu, pretoze je nadychana a chuti uzasne.
Omacka: V hrnci si roztopime maslo a pridame hladku muku. Odtiahneme z plamena a vlejeme smotanu. Poriadne vymiesame a nechame prevriet, obcasne miesame, aby sme sa zbavili hrudiek. Kto ma rad hustu omacku nemusi pridavat mlieko, ale my mame radi taku riedku, preto pridavam mlieko (asi deci), znovu nechame prevriet a odstavime. Pridame posekany kopor a dochutime solou a korenim. Dobru chut!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 21.11.2013, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Výborný guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

na 5 porcií: hov.mäso na guláš asi 700 g, 2-3 stredné cibuľe,5 stredne veľkých zemiakov, 5-6 strúčikov cesnaku/podľa chuti aj viac/, 2 paradajky +1 paprika / môžeme nahradiť lečom/,1 pretlak, soľ, čierne korenie, majoránka, ml.razca, petržl.vňať , masť

POSTUP PRÍPRAVY

Skúšala som množstvo receptov na guláše a ani jeden nebol "ten pravý" . Ochutnala som guláš mojej svokry a už iný ani nechcem jesť. Je proste dokonalý...

Na masti spolu opražíme cibuľu + mäso + 1 nastrúhaný zemiak na hrubo.Pridáme celý pretlak,soľ, červ.papriku a asi 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.Spolu ešte krátko posmažíme a zalejeme vodou.Osolíme, okoreníme.
Vodu dávame len niečo viac ako je mäso. Ak treba mierne dolievame vodu. Dusíme až je mäso na 3/4 uvarené.
Dolejeme vodu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky + na jemné kocočky nakrájanú paradajku / bez kože/ a papriku.Varíme. Pred koncom dáme majoránku, petržl. vňať, mletú razcu, prelisovaný cesnak a podľa chuti dosolíme.
Ešte trochu povaríme.
Podávame s knedľou alebo chlebom.
Tí čo majú radi si môžu do gulášu ešte pridať halušky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.6.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko to zalejeme vínom a trochou koňaku. Ja to robievam tak, že nalejem vína toľko, aby všetka zmes bola zakrytá a nechám marinovať. Ak je možné tak zvyčajne cez noc necháme v chladničke.
2. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády a dáme osušiť na papierové utierky. Marinádu so zeleninou si samozrejme odložíme. Podusíme si pokrájanú slaninu, a na nej z prudka opražíme osušené mäso. Keď je zatiahnuté poprášime trochou múky a premiešame, potom už nebude treba zahusťovať lebo ešte aj samotná zelenina to zahustí. Ďalej pridáme marinádovú zmes. Ak treba podlejeme vývarom (prípadne podľa potreby podlievame počas dusenia) a nechám dusiť na malom ohni. Pri bravčovom mäse mi to trvalo tak cca. 90min. kým bolo všetko mäkké, pri hovädzom to určite bude trvať dlhšie. Tesne pred koncom ešte pridáme na masle trochu podusené šampiňóny, a necháme spolu ešte chvíľu dusiť.
3. Podávať sa to môže napr. so zemiakovou kašou alebo len s bagetou ,). Dobrú chuť.

Je veľa verzií tohto receptu ale ja som tento už viackrát robila a vždy chutil, a veľká výhoda je, že všetko sa dá do jedného hrnca a pomaly sa to samé dusí ,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

sviečková na smotane podľa mňa



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso, mrkva, zeler, cibuľa, kaleráb, smotana na šľahanie, prúžok citrónu a ČL horčice, 3 zrnká čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

viem, že sviečková už je tu, ale takto ju robím ja :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.6.2015, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

hovädzie na hrášku



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso, hrášok, soľ, červená paprika, hladká múka, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

hovädzie mäsko ako robím ja, ak tu niečo je podobné, tak sa ospravedlňujem. .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.7.2014, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

spanielsky vtacik na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

spanielsky vtacik -hovädzie mäso/ môze aj bravcove mäso, divina.../ nakrajat na platky , vyklepat/ zvysne mäsko nakrajat na pasiky/, platky osolit, opeprit a potriet horcicou, dat pasik uhorky, vajicko, slaninku,parok a stocit do batôzka , prichytit ihlicou alebo nitou..v hrnci spenime na oleji cibulu, pridame batôzky,
poobraciame s kazdej strany, kym sa trosku stiahnu a chytia farbu..pridame zvysne nakrajane uhorky, vajicko, slaninu a parok, premiesame a vsetko podlejeme vodou..dusime do mäkka, ked je mäsko mäkke, batôzky vyberieme / aby sa lahsie zahustovalo/ a omacku zahustime sladkou smotanou + muka + sladka cervena paprika...odstavime a do omacky zamiesame velku lyzicu horcice a batôzky vlozime spät ..podavame s knedlou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hovädzie mäso (zadné) 300g mrkva 150g zeler 150g petržlen 150g cibuľa 150g slanina 2ks bobkový list 6 guľôčok nového korenia 6 guľôčok celé čierne korenie 50g kyslá smotana 100ml mlieko 50ml smotana na šľahanie 30g múka hladká 1 ks limetka alebo citrón 1 PLhorčica 100ml olej 50g cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave. Toto je najlepší recept aký som kedy našla na sviečkovú.Fotka je z varechy ja som k nej robila normálnu kysnutú knedľu.Ďalej v recepte sa uvádza citrón,ale mala som limetku tak som dala tú,ale robila som to aj s citrónom....Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme šťavou z citróna a necháme vydusiť.
Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.
Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.
Tip šéfkuchára: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Iveta G. (Timea505) ID 128086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.9.2017, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 194 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu