
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Český hovädzí guláš na pive :-)[ recept č. 49887 zo dňa 15.9.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso (predné,zadné,kliška) - podľa počtu hladošov asi 1 kg, 3 - 4 cibule, 3-4 PL rajč.pretlaku, 3 str.cesnaku, 0,5 l hov.vývaru, asi 1,5 svetlého piva, bravč.masť a podľa chuti:červená paprika, drvená racsa, majoránka, čierne korenie a soľ POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso si nakrájame na približne rovnaké kúsky.Cibuľu pokrájame na drobno a asi toľko,koľko je mäsa.Nie na gramáž ale na objem.Na bravč.masti orestujeme cibuľu,pekne do hneda.Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán,pokiaľ sa všetky kúsky nezatiahnú.Ostavíme z ohňa a pridáme asi 2 ML červenej papriky a rajčinový pretlak.Ja radšej papriku miešam mimo ohňa,aby nezhorkla.Poriadne premiešame,zalejeme horúcim vývarom a vrátime späť na oheň.Dusíme domäkka hodinku aj hod. a 1/2,podľa potreby dolievame vývarom.Pred koncom varenia zalejem pivom- POZOR nie chladeným a ochutíme:posolíme,pokoreníme,pridáme prelisovaný cesnak a medzi prsty majoránku.Podľa chuti a odvahy :-) môžme pridať aj čili papričku alebo čili korenie.Keď je guláš riedky,tak ho zahustíme chlebom,ktorý sme si dopredu namočili a prepasírujeme ho do gulášu,alebo postrúhame surový zemiak a povaríme. Podávame s chlebíkom alebo knedlou,tu je link na moju: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898&user=177553 Ozdobíme podľa chuti a fantázie:cibuľkou,chrenom...... Obľúbený gulášik môjho manžela,varený podľa: http://www.youtube.com/watch?v=Fv9PX6EkrXc Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() všetky ingrediencie ![]() cibuľu nakrájame a orestujeme ![]() do orestovanej cibule pridáme mäso ![]() zatiahneme mäso zo všetkých strán ![]() pridáme papriku a pretlak ![]() zalejem vývarom ![]() a dusíme OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (11.4.2014, 12:05) |
1,5 litra piva???nie je to dost??a akeho to je jedno??? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mária K. (konteska) ID 177553 (15.4.2014, 14:38) |
ospravedľňujem sa,že odpisujem neskôr,nebola som na nete ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (11.4.2014, 20:29) |
tento receptík ma tiež zaujal ... v recepte je 1,5 bieleho piva - jeden a pol fľaše, teda cca 3/4 litra - ale ja tak sa mi to zdá dosť ... na značke asi nezáleží, ale keďže je to český gulášik ja by som dala nejakú Plzeň alebo Budvar ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (12.4.2013, 16:38) |
zaujímave to pivko,skusim zajtra. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |