končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnocchi (alebo cestoviny) s omáčkou z prosciutta, šampiňónov, špenátu a nivyPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny, alebo gnocchi, prosciutto (alebo kľudne môžete použiť Schwarzwaldskú šunku, alebo aj obyč. šunku, prip. kur. mäso), čerstvé šampiňóny, špenát, niva, smotana 30%, cibula,3 strúčky cesnaku, provensálske korenie, vegeta, 1/2 bujonu, chilli podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Na masle opražiť nakrájanú cibuľku, opražiť na prúžky nakrájané prosciutto(alebo šunku, prip. mäso), okoreníme, osolíme, ovegetíme, pridáme pokrájané šampíňóny, zalejeme vodou + trošku bujónu, kto má rád štipľavé, aj chilli papričku. Asi po 10 min., keď sa šampióny podusia, pridať špenát (ak nemáte čerstvý, môžete použiť aj mrazený listový - nie mixovaný! ) Pridať cesnak, smotanu, nakrájanú nivu. Na koniec trošku zahustiť múkou +hl. múkou. Okoreniť provensálskym korením, prip. vegetou ak treba. Na ozdobenie môžete nechať dochrumkava opražiť prosciutto. Papať s ľubovoľnou cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 27.1.2014, 15:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Najsamlepsia omacka na spagety / pennePOTREBNÉ PRÍSADY * 200 g sampinonov * 1 mala plechovka oliv (ja pouzivam pikantne) * flasticka susenych paradajok v oleji * napolina paradajova omacka s bazalkou * 1 mensia cibulka * 3 struciky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Vsetko si pekne nakrajame, cize cibulku na drobno, susene paradajky na pasiky, olivy na kruzky, sampinony na pruzky a cesnak tiez - mozete aj pretlacit ale nam takto viac chuti :) Olej z paradajok nevylievame ale zlejeme si cca 5 polievkovych lyzic do panvice - preprazime na tomto oleji cibulku - uz teraz to kraaaasne vonia - pridame sampinony a dusime asi 10 min. Potom pridame cesnak, olivy zo susenymi paradajkami a paradajovu omacku. Ja pridavam este aj 3/4 pohara vody - lebo sa mi to zda dost huste a este kym sa dovari tak sa aj tak este cosi vypari. Ja nepridavam uz ani sol ani popor - nam to takto uz akoby dochutene chuti na jednotku - ak mam cerstvu bazalku tak na zaver pouzijem uz len to. Povarime este asi 3 min. a hotovo :) Podavame so spagetami alebo penne cestovinami a struhanym syrom. Nasa najoblubenejsia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 30.10.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestoviny s brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny * brokolica * kukurička v konzerve * sladká smotana * 1 - 2 syr v črievku (Bambinko) * syr * vegeta * sušené bylinky (napr. provensálske alebo oregano a bazalku * POSTUP PRÍPRAVY Sú neskutočne vynikajúce. A veľmi jednoduché. Cestovinky uvaríme. Brokoličku uvaríme nad parou. Zmiešame cestovinky s brokoličkou, pridáme kukuričku, smotanu vymiešanú so syrčekom a premiešame. Ochutíme vegetkou a bylinkami. Vložíme do zapekacej nádoby, posypeme strúhaným syrom a zapekáme doružova. Ako obmenu môžme pridať na kúsky nakrájané orestované kuracie prsíčka. Najlepšie sú s korením na kura ,o) Oplatí sa vyskúšať. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 2.2.2012, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tarhoňa ako rizoto s kuracím maskomPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, červ.mletá paprika, ml.čierne korenie, soľ, drvená rasca, olej, cibuľa, sterilizovaný alebo mrazený hrášok a kukurica, tarhoňa POSTUP PRÍPRAVY Tarhoňu si pripravíme každý podľa svojho :), ja si ju najskôr popražím na oleji do hnedasta potom zalejem vodou, osolím a uvarím do makka a scedím. Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky a orestujeme na oleji, na ktorom sme predtým spenili cibuľu do sklovita. Osolíme, ochutíme červ.paprikou, korením a rascou, pridáme hrášok a kukuricu(ak je sterilizované, len premiešame, ak mrazené trošku podusíme). Hotové masko zamiešame k tarhoni. Môžeme posypať strúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 19.6.2009, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zeleninové rizoto z tarhone-rýchle,bez stánia pri šporáku a úplne bez tukuPOTREBNÉ PRÍSADY tarhoňa*mrazená zelenina*vegeta*voda*jenské sklo POSTUP PRÍPRAVY veľmi rýchly OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 24.5.2016, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
zapekané cestoviny - rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2x vajce, 2x pochúťková smotana, cestoviny, šunka, syr, soľ, petržlenová vňať, oregano, bazalka...(alebo iné koreniny podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY polovicu uvarených cestovín,nakrájanej šunky a syra nasypeme do zapek. misy, zalejeme smotanou vymiešanou s vajíčkom soľou a koreninami,pridáme zbytok cestovín, šunky, petržlenovú vňať, polejeme druhou osolenou, okorenenou vymieš. smotanou s vajíčkom a navrch posypeme nastrúh. syrom. dáme piecť do vyhr. rúry na 200°C cca 25min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 25.11.2013, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tradičné original talianske lasagne bolognese podľa najtajnejšieho receptuPOTREBNÉ PRÍSADY olivový olej, cibuľa, petržlen, mrkva, zeler, červené víno, veľká konzerva / alebo dve-tri malé / talianskych prelisovaných paradajok vo vlastnej šťave, mleté mäso, voda, bazalka, muškátový orech, soľ, čierne korenie, mlieko, maslo alebo margarín, hladká múka, plátky bravčovej šunky, plátky tvrdého syra, balíček pravých talianskych cestovín - lasagne, pravý parmezán syr.... a nakoniec veľa peňazí na to všetko a chuť urobiť najlepšie lasagne pod slnkom :) POSTUP PRÍPRAVY 1. je potrebné ráno byť dobre vyspinkaný, oddýchnutý, a mať chuť si urobiť predprípravu / ja to robím deň vopred / - omáčku bolognese. Dáme do veľkého hrnca olivový olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku / ja mám na to malý mixér, kde si to všetko posekám na drobno /, pridám nadrobno posekanú mrkvu, zeler a petržlen a miešam až kým mi táto zmes poriadne nezhnedne. Potom pridám mleté mäso, osolím, pridám čierne korenie, poriadne premiešam a chvíľu varím, potom pridám 2 poháre červeného vína / zvyšok flaše pomaly vypijem, aby som mal trpezlivosť kým sa omáčka dovarí :) / a nechám aspon polhodinku na miernom ohni prevrieť. Nakoniec pridám dve - tri malé talianské prelisované paradajky v štave, nechám prevrieť aspon polhodinku. :) Potom pridám v rovnakej mierke, čiže 2-3 prázdne plechovky od rajčín VODY a nechám asi hodinku, hodinku a pol poriadne prevrieť na miernom ohni za občasného miešania pod pokrievkou. Nakoniec odstavím a odložím do chladničky. / nemusí sa čakať s robením lasagní až do druhého dňa, ja to robím len zo zvyku :) / 2. na druhý deň vyberiem tuto omáčku z chladničky a ideme robiť lasagne. Pripravím si k tomu balík talianskych cestovín - lasagní / nevarím ich / , na platky nakrájanú bravčovú šunku / najlepšie kockatá šunka / , na plátky nakrajaný eidam syr a pekne hranatý a dostatočne vysoký pekáč, kde to všetko uložíme, tak aby sa nám to počas pečenia v rúre nevylialo. Už nám chýba iba bešamelová omáčka, takže si dáme rozpustiť maslo, alebo margarín do hrnca, potom pridáme hladkú múku a neustále miešame a nakoniec pridáme asi 3-4 poháre mlieka, muškátový orech a soľ a neprestaneme miešať až kým nám nezačne hustnúť a okamžite skladáme z ohna a ideme sa pústiť hned do lasagní. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) tomáš v. (osturnan) ID 125323 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 11.9.2012, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou, mrkvou a tofuPOTREBNÉ PRÍSADY * 500g cestoviny * .......... * 1 zvazok ml.cibuľky * 400g šampiňóny * 200g taveného syru -bamb.typu * 2 mrkvy * 200g biele tofu * 500ml smotana na varenie * 300ml mlieko * bylinková soľ * vegeta * bazalka * ml.biele korenie * 4 strúčiky cesnak * POSTUP PRÍPRAVY - v obr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 22.2.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborný tarhoňový šalát ♥POTREBNÉ PRÍSADY tarhoňa, sterilizovaná kukurica, sterilizovaná mrkvička, sterilizované šampiony, cibula, sol, korenie, majonéza POSTUP PRÍPRAVY Tarhoňu uvaríme v osolenej vode.....scedíme a poriadne prepláchneme v studenej vode......na oleji si orestujeme cibulku, potom pridáme kukuricu,mrkvu a šampiony a chvílu prehrejeme.....osolíme a okoreníme......necháme vychladiť....potom zeleninu zmiešame s tarhoňou......pridáme asi trištvrte alebo aj celú flašku majonézy, podla chuti.....dobre premiešame, dosolíme a dokoreníme podla chuti a necháme aspon pol dna chladit v chladničke...... Výborný ku rezníkom alebo len tak :) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.1.2014, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Návod ako uvariť ryžu v tlakovom hrnci za 6 minútPOTREBNÉ PRÍSADY Ryža, také jednoduché jedlo a predsa ho mnohé mamičky majú problém urobiť. Ja som sa naučila robiť ryžu v rúre, ale minulý rok som objavila tlakový hrniec. Dostala som ho pod stromček a manžel mi ukázal ako sa v ňom dá urobiť rýchlo a chutne ryža. A samozrejme aj iné veci. POSTUP PRÍPRAVY Vlastne ani nejde o to, ako sa ryža robí, ale ako sa robí v tlakovom hrnci. Celé to netrvá viac ako 6 minút. Je to hlavne o šetrnosti energie, ale aj času. Poznáte to, nemáte čas sledovať a nakúkať do rúry, navyše mám skúsenosť, že v rúre sa to robí vždy aspon 3/4 hodinu, nevravím o tom kým sa rozohreje. Takže: 1. Nalejeme si naspodok hrnca olej, a pridáme umytú ryžu. Osolíme, a zalejeme vodou. Ja pomer dávam od oka, ale ak chcete, toľko koľko ryže, tak raz toľko pohárov vody, len o jeden menej. Napríklad, pri troch pohároch ryže, 5 pohárov vody. Ja to meriam tak, že keď vložím prst do ryže, mala by byť voda aspoň jeden cm nad ryžou. 1,5 cm je tiež ok. V tomto tlakovom hrnci to až tak nevadí, ak je vody menej, v pare ryža väčšinou dojde. 2. Zapneme sporák, hrniec uzavrieme a dáme na najsilnejší oheň aký máme. Počkáme kým začne poriadne syčať, stíšime na najmenší oheň a necháme takto 3-4 minúty. POZOR nie VIAC!! 3. Po 4 minútach vypneme plyn a ryža pekne za 20 minút dôjde sama. Máte čas skočiť pre detská do škôlky, prípadne sa ísť venovať niečomu inému bez toho aby ste sa báli, že vám zhorí ryža. 4. Šetríte naozaj plyn, prípadne elektriku. Minule som bola nútená robiť ryžu v normálnom hrnci a v rúre, až mi bolo ľúto tej energie. 5. No a aby som nezabudla, keď potom otvoríte hrniec, ryžu premiešajte, nech sa dobre naberá. Za 2 roky klop klop sa mi ani raz nestalo, že by bola ryža surová, alebo mazľavá, prípadne nedorobená. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Norika F. (1fifinka1) ID 649 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (73) posledné: 15.5.2019, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >> |