. .. .. .. .. .. .
. .

Tradičné original talianske lasagne bolognese podľa najtajnejšieho receptu - RECEPT 20531

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 125323 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


Tradičné original talianske lasagne bolognese podľa najtajnejšieho receptu


[ recept č. 20531 zo dňa  ]


Tradičné original talianske lasagne bolognese podľa najtajnejšieho receptu


POTREBNÉ PRÍSADY

olivový olej, cibuľa, petržlen, mrkva, zeler, červené víno, veľká konzerva / alebo dve-tri malé / talianskych prelisovaných paradajok vo vlastnej šťave, mleté mäso, voda, bazalka, muškátový orech, soľ, čierne korenie, mlieko, maslo alebo margarín, hladká múka, plátky bravčovej šunky, plátky tvrdého syra, balíček pravých talianskych cestovín - lasagne, pravý parmezán syr.... a nakoniec veľa peňazí na to všetko a chuť urobiť najlepšie lasagne pod slnkom :)

POSTUP PRÍPRAVY

1. je potrebné ráno byť dobre vyspinkaný, oddýchnutý, a mať chuť si urobiť predprípravu / ja to robím deň vopred / - omáčku bolognese.
Dáme do veľkého hrnca olivový olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku / ja mám na to malý mixér, kde si to všetko posekám na drobno /, pridám nadrobno posekanú mrkvu, zeler a petržlen a miešam až kým mi táto zmes poriadne nezhnedne.

Potom pridám mleté mäso, osolím, pridám čierne korenie, poriadne premiešam a chvíľu varím, potom pridám 2 poháre červeného vína / zvyšok flaše pomaly vypijem, aby som mal trpezlivosť kým sa omáčka dovarí :) / a nechám aspon polhodinku na miernom ohni prevrieť. Nakoniec pridám dve - tri malé talianské prelisované paradajky v štave, nechám prevrieť aspon polhodinku. :)

Potom pridám v rovnakej mierke, čiže 2-3 prázdne plechovky od rajčín VODY a nechám asi hodinku, hodinku a pol poriadne prevrieť na miernom ohni za občasného miešania pod pokrievkou. Nakoniec odstavím a odložím do chladničky. / nemusí sa čakať s robením lasagní až do druhého dňa, ja to robím len zo zvyku :) /

2. na druhý deň vyberiem tuto omáčku z chladničky a ideme robiť lasagne. Pripravím si k tomu balík talianskych cestovín - lasagní / nevarím ich / , na platky nakrájanú bravčovú šunku / najlepšie kockatá šunka / , na plátky nakrajaný eidam syr a pekne hranatý a dostatočne vysoký pekáč, kde to všetko uložíme, tak aby sa nám to počas pečenia v rúre nevylialo. Už nám chýba iba bešamelová omáčka, takže si dáme rozpustiť maslo, alebo margarín do hrnca, potom pridáme hladkú múku a neustále miešame a nakoniec pridáme asi 3-4 poháre mlieka, muškátový orech a soľ a neprestaneme miešať až kým nám nezačne hustnúť a okamžite skladáme z ohna a ideme sa pústiť hned do lasagní.

Do vymasteného pekáča dáme naspodok jednu varešku omáčky bolognese / tieto vrsty omáčky bolognese dorážame až ku krajom pekáča v čo najtenšej vrstve po celej ploche pekáča - Dôležitééé !!! / , na to poukladáme pekne natesno cestoviny lasagne / NIE UVARENE !!! / na celú plochu, na to znova varešku bešamelu, potom varešku omáčky bolognese, na celú plochu poukladáme šunku nakrájanú, na to syr nakrájaný, potom varešku bešamelovej omáčky na celú plochu, zase omáčku bolognese, plátky cestovín, varešku bešamelu, varešku omáčky bolognese, plátky šunky, plátky syra, bešamel omáčka, omáčka bolognese, plátky cestovín, bešamel a omáčka bolognese NAKONIEC!!! ja to ešte pred vložením do rúry posypem strúhaným pravým parmezánom. A dáme piecť asi na 40 minút pri 180 stupňoch.

Neviem či som to napísal zložito - tie vrstvy kládenia, ale ak to zhrniem, nakoniec by ste mali mať 3 vrstvy cestovín, 2 vrstvy šunky a 2 vrstvy tvdého syra. Ak je tak...je dobre... :)

Potom vyberieme a podávame ihneď alebo nechám vychladnúť a podávam neskôr alebo na druhý deň na tanieri / mala by to byť pevná súvislá kocka / poliate šlahačkovou smotanou a zvyšnou omáčkou bolognese a parmezánom, dávam si to zohriat na pár minút do mikrovlnky a papám. :)

Pošlite či Vám to vyšlo ...Dobrú chuť :) :) :)

P.S. : To foto nie je moje, len to asi tak približne vyzerá...
<< Cigarety | Tradičné original talianske lasagne bolognese podľa najtajnejšieho receptu | Vodný svet >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Patricia P. (trishka) ID 81386 (11.9.2012, 20:55)
(Y) (Y) (Y) (Y)akurat som ich dorobila, ale rada cakam na (cinky)kym sa vrati z prace :-S :-Sskusila som len za lyzickuu a (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)uuuzastneeeeeee, aj ked som si ich prisposobila podla seba a podla toho, co bolo v chladnicke :^) :^)ako napr. namiesto cer.vinka bolo biele a tak :-p :-pale aj tak je to riadne zrave jedloooo (pl) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Miroslava P. (m i r k a) ID 3840, mimibazar.sk/mirkapilatova (12.1.2011, 14:09)
tak toto je uplne genialneeeee jedlo, spravila som ich s domacimi lasagnami a su eňo-ňuňo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
dakujem za super recept
mirka
ODPOVEDAŤ
Anna B. (anna270) ID 112805, mimibazar.sk/anna270 (31.12.2010, 10:57)
Úžasnýýýý recept na ešte úžasnejšie lasagne. Premiéru už mali a dostala som toľko pochvál ako hádam ešte nikdy (clamp) (clamp) (clamp) Dnes ich idem pripraviť opäť ako silvestrovské prekvapko pre hostí (G). Už sa tešíííím na dobrotu ^o) ODPORÚČAM KAŽDÉMU (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
adriana M. (adrika77) ID 77863 (12.4.2010, 18:49)
skuste do toho pridat este rozmarin a klinceky
ODPOVEDAŤ
Patricia P. (trishka) ID 81386 (11.9.2012, 20:56)
...klinceky asi zmenia chut trosku...dala som bazalku :) :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (27.11.2009, 21:01)
v tradicnom recepte nie je bravcova sunka, ale urcite mlete maso. a syr by mala byt mozzarella
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (27.11.2009, 20:20)
myslela som, že mám naozaj dobrý recept, ale tento vyzerá tak lákavo so všetkými tými ingredienciami, že ho musím skúsiť. (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.11.2009, 14:42)
tak toto vyzerá fakt dobre... len tá omáčka bolognese, nevarí sa nejak dlho? 2,5hodiny? ja len či sa to nerozvarí všetko.... *-)
ODPOVEDAŤ
tomáš v. (osturnan) ID 125323 (7.12.2009, 11:30)
ak chceš mať omáčku jemnú a chutnú, tak sa varí tak dlho a ešte aj dlhsie :)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.11.2009, 20:26)
nerozvari sa to.minule davali na Nove bolonsku omacku a ta co to varila vravela,ze ano,da sa to uvarit za 20 minut,ale ked to nechate pomalicky dusit 2 hodiny omacka bude krasne jemna a nic sa nerozvari :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
tomáš v. (osturnan) ID 125323 (7.12.2009, 11:30)
tak tak...čistá pravda :)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.11.2009, 14:14)
Tomaš vitaj, ked si dal takuto bombu na začiatok,som zvedava čo bude dalej... (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
tomáš v. (osturnan) ID 125323 (7.12.2009, 11:34)
ďakujem za privítanie....rozmýšlam čím by som prispel nabudúce, ale mám v hlave ešte veľmi veľa dobrých a tajných receptov....nechajte sa prekvapit, cez týždeň pridám určite... :)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (27.11.2009, 13:06)
Super návodík - ja lasagne milujem (pl). Zaujalo ma, že sa tam dávajú surové - myslíš tým tie suché? :^) Ja som ich robila vždy len z uvarených. Netreba ich potom naukladať vedľa seba veľa ? *-) No asi to budem musieť vyskúšať. Mňam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
tomáš v. (osturnan) ID 125323 (7.12.2009, 11:35)
áno suché....nikdy nie uvarené, s uvarenými je len viac práce a menej úžitku...v tej omáčke sa Ti suché tvrdé lasagne uvaria za tých 40 minút v poho :)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (27.11.2009, 13:59)
dovolim si odpovedat- anó "suche" platy cestovin, stavicka z omacky a besamelova omacka staci na to aby zmakli (hello)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (27.11.2009, 12:41)
vyzera to super hned by som si dala (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu