končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Norika F. (1fifinka1) ID 649 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Návod ako uvariť ryžu v tlakovom hrnci za 6 minút[ recept č. 10081 zo dňa 6.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Ryža, také jednoduché jedlo a predsa ho mnohé mamičky majú problém urobiť. Ja som sa naučila robiť ryžu v rúre, ale minulý rok som objavila tlakový hrniec. Dostala som ho pod stromček a manžel mi ukázal ako sa v ňom dá urobiť rýchlo a chutne ryža. A samozrejme aj iné veci. POSTUP PRÍPRAVY Vlastne ani nejde o to, ako sa ryža robí, ale ako sa robí v tlakovom hrnci. Celé to netrvá viac ako 6 minút. Je to hlavne o šetrnosti energie, ale aj času. Poznáte to, nemáte čas sledovať a nakúkať do rúry, navyše mám skúsenosť, že v rúre sa to robí vždy aspon 3/4 hodinu, nevravím o tom kým sa rozohreje. Takže: 1. Nalejeme si naspodok hrnca olej, a pridáme umytú ryžu. Osolíme, a zalejeme vodou. Ja pomer dávam od oka, ale ak chcete, toľko koľko ryže, tak raz toľko pohárov vody, len o jeden menej. Napríklad, pri troch pohároch ryže, 5 pohárov vody. Ja to meriam tak, že keď vložím prst do ryže, mala by byť voda aspoň jeden cm nad ryžou. 1,5 cm je tiež ok. V tomto tlakovom hrnci to až tak nevadí, ak je vody menej, v pare ryža väčšinou dojde. 2. Zapneme sporák, hrniec uzavrieme a dáme na najsilnejší oheň aký máme. Počkáme kým začne poriadne syčať, stíšime na najmenší oheň a necháme takto 3-4 minúty. POZOR nie VIAC!! 3. Po 4 minútach vypneme plyn a ryža pekne za 20 minút dôjde sama. Máte čas skočiť pre detská do škôlky, prípadne sa ísť venovať niečomu inému bez toho aby ste sa báli, že vám zhorí ryža. 4. Šetríte naozaj plyn, prípadne elektriku. Minule som bola nútená robiť ryžu v normálnom hrnci a v rúre, až mi bolo ľúto tej energie. 5. No a aby som nezabudla, keď potom otvoríte hrniec, ryžu premiešajte, nech sa dobre naberá. Za 2 roky klop klop sa mi ani raz nestalo, že by bola ryža surová, alebo mazľavá, prípadne nedorobená. 6. Ale za tie 2 roky som prišla aj na malé fígle: tu sú - hrniec s ryžou nedávajte na malý oheň, kým voda zovrie v hrnci a začne syčať, prihorí vám, dajte ju na najväčší oheň , nech začne rýchlo vrieť a 4 minúty na slabšom jej už potom nijako neublížia. - takto sa dá robiť aj tarhoňa, samozrejme rizoto a podobne... - skúste do ryže pridávať šampióny, hrášok, rôzne korenia, alebo maggi kocku, ryža chytí inú, príjemnú zmenenú chuť Ak máte doma tlakový hrniec a moc ho nepoužívate začnite. Varím ňom okrem polievok naozaj všetko a neviem si vynachváliť. Nebojte sa , že vybuchne. Moderné hrnce majú už rôzne bezpečnostné prvky, ktoré vám nedovolia hrniec otvoriť skôr, ako už nebude pod tlakom. Netvárim sa, že som objavila Ameriku, ale táto príprava mi veľmi uľahčila život..Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 50 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Jaroslava R. (jarine) ID 18538, mimibazar.sk/jarine (15.5.2019, 19:36) | |
Dik za tip,ja varim v tlakaci aj vyvar a je krasny,nie mutny. Treba raz skusit. | |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana B. (Tanulik20) ID 30475 (18.3.2013, 14:24) |
Dobrý deň.Tento istý tlakáč mám i ja doma 4 a 6l a veľmi rada v nich varievam lebo mi ušetria kopu času.Nedávno som skušala i váš receptík na ryžu.Prvý krát som ju nechala 4 minúty a už bola trošku rozvarenejšia ale včera som ju varila opäť 1hrnček ryže a 1 a pol hrnčeka vody na 3 minúty a bola suprová.Dala som ju na tlak 2.Ďakujem vám za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
Ľubomír N. (Niščo) ID 87323 (27.2.2013, 9:58) |
Skúšal niekto uvariť ryžu v staršom hliníkovom tlakáči na elektric. šporáku? Ak áno koľko minut variť a ako dlho nechať aby došla???? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (1.12.2012, 18:41) | |
No, mne teda tento navod prisiel vhod . Vcera som zrovna dostala tlakovy hrniec a zajtra si v nom idem urobit zeleninove rizoto (teda len ryzu, hrasok, sampiony a mrkvu). | |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (1.12.2012, 18:37) |
casto pouzivam tlakove hrnce mam 8 lit 6 lit 4 lit 2 litrovy som velmi spokojna netreba sa bat varim v nich uz 35 rokov, pät rokov mam aj titanove hrnce aj v tom je ryza raz dva a vybornaaaa |
ODPOVEDAŤ |
Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (1.12.2012, 16:09) | |
super podarila sa | |
ODPOVEDAŤ |
Vladimír D. (vlado1717) ID 107957 (13.11.2012, 20:33) |
Ďakujem za recept na varenie ryže. Odkedy som objavil tento recept,už ryžu ani ináč nerobím.Vždy perfektná,žiadne prihoreniny ani nič podobné.Úžasný recept.Ešte raz ďakujem za recept. Vlado D. |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (2.7.2012, 9:37) |
Ja som Noriku pochopila tak , že aj polievky ., nielen polievky, ale aj atď...Aj keď som už strašne dlho gazdinka, pred papiňákom mám rešpekt, aj keď mám najnovší typ, stále stojím v pozore . ďakujem Norike za dobré rady, vyskúšame, uvidíme |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (13.6.2012, 12:55) | |
A Norika, prečo okrem polievok? Veď krásny číry kurací vývar je za 20 minút na stole, zeleninková je tam do piatich minút...guláška tak isto do polhoďky..... Nebáť sa, skúšať....Je to super vynález... |
|
ODPOVEDAŤ |
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (2.7.2012, 7:00) | ||
Ahojte, robim tam uz aj polievky vsetko tam robim .. | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (13.6.2012, 11:56) | |
uz inu robit nebudem!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Martin A. (Adamovic) ID 9225, mimibazar.sk/adamovic (25.2.2012, 12:13) | |
Ahojte maminky, tak sa pridavam do klubu, dneska som robila prvy krat ryzu v tlakaci bola , výborná, ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (25.2.2012, 22:04) | ||
mam radost supeeer | ||
ODPOVEDAŤ |
zuzana d. (amal) ID 67571 (22.9.2011, 23:27) |
Asi si kupim ten tlakovy hrniec aku ynacku odporucate mam indukciu |
ODPOVEDAŤ |
Lucia S. (sonenschein) ID 41412, mimibazar.sk/sonenschein (22.9.2011, 22:58) |
Mozete nam poradit este nejake recepty? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (13.9.2011, 11:55) | |
ja robievam tak, že rozhorúčim olej, na ten dám prepláchnutú ryžu, zalejem 1,5násobkom vody, osolím a zavriem.Keď začne syčať ventil, stíšim na minimum a minútku si nastavím na 7minút.Potom vypnem, nechám dôjsť, hotovo.Nikdy som nemala rozvarenú ryžu... | |
ODPOVEDAŤ |
martina a. (fatinka) ID 97732 (13.9.2011, 11:28) | |
tak toto je perfektna vec,odteraz robim ryzu len v tlakaci | |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (12.9.2011, 19:03) |
ODPOVEDAŤ |
Katarína Hrušková (hrusticka) ID 8260 (29.5.2011, 11:10) | |
Ďakujem za skvelýýýý receptík na ryžu . Keďže som len nováčikom vo varení v tlakovom hrnci hľadám všetko možné čo sa tam dá variť a ver, že som aj viac ako váhala a neverila že bude dobrááá Ale vyskúšala som a v poho odteraz už len v tlakáči. Ďakujéééém Katka | |
ODPOVEDAŤ |
Adri M. (adri2870) ID 127397 (10.2.2011, 17:51) |
zaujalo ma varenie ryže v kuchte, hoci ja mám starú hliníkovú, čo ja som už v nej všetko navarila..od gulášov,polievok až po tie zemiaky, ktoré sú mimochodom super..ale ak sa mi podarí aj táto ryža, prisahám, že si kúpim už takú fajnovú kuchtu s tými všetkými funkciami,len budem asi potrebovať navigáciu, ktorá je tá naj, keď je teraz taký výber.. |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (10.2.2011, 17:43) |
ja tiež nedám na tlakáč dopustiť-zemiakové pyre za 15 min ,ja v nom robím vsetko ked sa ponahlam |
ODPOVEDAŤ |
Viera Š. (visi) ID 41265 (10.2.2011, 16:29) | |
výborný tlakáč,aj ja ho mám | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 50 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |