. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Jahodový dortík s pěnou z bílé čokolády


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Moc děkuji Adriance-Adriana S. (adrika280) ID 34442- za inspiraci. Dortík vypadal tak lákavě,že jsem ho musela vyzkoušet a dobře jsem udělala.Je opravdu výborný. Jen příště musím udělat aspoň dva,jeden byl málo :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Libuše g. (Liba1963) ID 146455 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 22.5.2012, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Želatinova poťahovka



POTREBNÉ PRÍSADY

15g čírej želatiny (býva v 20g sáčku), 1 lyžička ľubovolnej aromy (najlepšia citrónova), 115ml (160g) svetlého medu, 60ml vody, 900g práškového cukru (považský v modrom sáčku), trochu 100% tuku, Prísady som si upravila podľa seba, nakoľko pôvodný recept mi nevychádzal

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody nasypeme želatinu, zamiešame a necháme 2 minúty stáť. Potom nahrejeme asi na 20-30 sekúnd v mikrovlnke a miešame až sa želatina rozpustí. Pridajte med, arómu a miešajte, aby sa to spojilo. Mne ten med nešlo dobre rozpustiť, tak som to dala ešte na pár sekúnd do mikrovlky. Potom sa to spojilo krásne. Túto zmes vylejte do pripraveného cukru, najskôr si môžete pomôcť vareškou, zmes bude najskôr veľmi lepkavá, ale treba miešať, aby sa to spojilo, potom si namastite ruky 100% tukom a mieste a mieste... ak aj po zamiesení všetkého cukru hmota ešte lepí, pridajte cukor, ale len po malých množstvách, prípadne si ešte namastite ruky tukom. Pred domiesením pridajte trochu solamylu. Držte zabalené v sáčku. Keď trochu stuhne, pred použitím na poťahovanie si ju trochu nahrejem v mikrovlnke, potom sa s ňou lepšie pracuje. Pri práci treba podsypávať solamylom.

Dúfam, že sa vám vydarí :-) Hmota je krásne biela (čím svetlejší med použijete tým lepšie), farbí sa bez problémov, najlepšie sú gélove farby, nakoľko práškové radi nechávajú také kryštáliky a na poťahu to potom zle ukáže.

Všetky moje torty poťahujem z tejto hmoty a som maximálne spokojná, tiež ju používam na výrobu ozdôb ,-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Veronika K. (veronika13) ID 7415 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2013, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vitamínová bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja viem nie je to torta ale zaradila som to sem - možno niekoho inšpiruje... Nič zložité a úspech mala a hlavne potešila :) Čiže potrebujeme melón a rôzne ovocie. A na prichytenie rúčky, kolies- špáratka. Ovocie som pokvapkala citrónom. Bola to fakt rychlovka...

POSTUP PRÍPRAVY

Mnoo melón tak veľký, aký chceme mať kočiarik - čiže asi veľký. Zo spodu ho malinko zrežieme aby bol rovný a pekne stál, ale len zelené do červeného nezarezať, aby netiekol. Špagátom som si spravila čiaru z ľava do prava - vyznačila stred a potom cez stred spravila kolmicu. Skôr ako sme zažali rezať, v časti čo ide preč sme si nakreslili rúčku a najskôr sme vyrezali tú - manžel asistoval :))) Tak a už len pekne dlabať, ovocie aké nám len chutí...Ked je vyrezaný rovnou čiarou a vyblananý vyrežieme cikcak no a rúčka a kolieska sú prichytené špáradlami... Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana K. (Suzzan) ID 26544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 23.9.2012, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta - prasiatka :)


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 4.4.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krém na tortu



POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte, nemáte, prosím, nejaký dobrý krém na tortu?

POSTUP PRÍPRAVY

Taký, čo drží tvar, čo sa s ním dobre zdobí a nie je moc maslový.. Ďakujem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lucia Urminská (maadness) ID 15616 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.4.2008, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kávová torta s orieškovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 200 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 1dl oleja, 1dl vody, 250 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice instantnej zrnkovej kávy, 2 lyžice čokoládového kapučína, 1 prášok do pečiva, sneh zo 6 bielkovPlnka: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti, maslo, mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Kávový korpus mám z časopisu Báječná žena, citujem: "Recept našej čitateľky Marty Čopňákovej zo Slanskej Huty" a orieškovú plnku podľa Magdalénky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2212

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2008, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

vynikajuce karamelove mini-torticky



POTREBNÉ PRÍSADY

spodok: 250g hladkej muky, 1necelý prášok do pečiva, 4 vejíčka, 240g práškového cukru, 1 vanilka, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao. plnka: 175g masla, 175g kr. cukru, 1 salko, vrch: slahacka, stuzovac, cokolada milka

POSTUP PRÍPRAVY

ja som robila cesto do mufinkovej formy, predtym som robila torticky do formiciek 12cm priemer, ale nebola sanca to zjest naraz... takze som si zapla ruru na 175stupnov, do formy som naukladala kosiky na mafiny, a zacala som robit cesto. a to takto: najskor si vymiesam 4 bielka s 120g praskoveho cukru na tuhy sneh, potom zacnem stahat zltka s 120 cukru a vanilkou, po chvili pridam olej, muku s kypriacim praskom, a vodu. Ked je to uz dostatocne vymiesane pridame sneh a este chvilu slahame. Nakoniec pridame odhadom kakaou, aby to malo to spravnu farbu. lyzickou to davam do kosikov a sup do rury, tato davka vystaci na dve formy po 12mufin.
Plnka: najskor na panvici roztopim samotny cukor. ked uz bude tekuty pridam roztopene maslo, dlho nevarim, len to zmiesam...a pridam salko. spravi sa taka "guca" (neviem ako to inak nazvat, dufam ze viete co je to guca :-)), treba to miesat miesat...ono to povoli a bude to tekute-ale troska hustejsie.
Medzitym sa uz upiekli "mufinky", takze si zoberieme nozik a cca pol cm od kraja vykrojime do hlby dieru...no nie az na spodok. Do tej diery nalejeme karamel a nechame vychladit, potom dame este do chladnicky. Ked je to uz tuhe vyslahame klasicku slahacku, pridame stuzovat a robime lyzicou kopky. Ja si zvyknem nastruhat na plytky tanier cokoladu milku a tam to omacam, aby bola cokolada vsade. Tak to je asi vsetko, ak som na nieco zabudla kludne napiste. Nabuduce sa to pokusim nafotit.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

jana j. (jj2202) ID 9882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.4.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jahodová jogurtová torta v šľahačkovom závoji



POTREBNÉ PRÍSADY

Na linecké cesto: 125g hladkej múky, 1/2 ČL prášku do pečiva, 70g mäkkého masla, alebo iného rastlinného tuku, 1 žltok, 40g práškového cukru, štipka soli............ Na čokoládovú piškótu: 4 vajcia, 120g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100g polohrubej múky, 20g Solamylu, 1/2 ČL prášku do pečiva, 2PL kakaa....................Na krém: 12 lístkov bielej želatína, 500g jahôd ( 2 jahodové kompóty ), 50g práškového cukru, 2 kelímky (po150g) netučného jogurtu ( 1 veľký jahodový Clever ), 1 bielok, šťava z 1/2 citrónu, 200g šľahačkovej smotany ( Clever ) ...........Na zdobenie: 250g jahôd ( 1 jahodový kompót ) , 2 kelímky ( po 200g ) šľahačkovej smotany ( 2 práškové šľahačky + 300ml mlieka ), 1ČL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Linecké cesto: všetky suroviny na cesto zmiešame vypracujeme cesto a necháme v chladničke 30minút..................Piškóta: vyšľahať celé vajcia s cukrim a vanilkovým cukrom do krému. Pridáme múku zmiešanú so Solamylom , práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme 10-15 minút na 175 °C. Upečenú piškótu vyklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme vychladnúť........................ Potom upečieme placku z lineckého cesta. Na doske vyvaľkáme kruh o priemere 26cm, vložíme do vymastenej tortovej formy a pečieme do zlata 20minút na rovnakej teplote ako piškótu......................Krém: želatínu namočíme do studenej vody. Opláchnuté očistené jahody rozmixujeme ( odkvapkaný kompót ) , potom vmiešame cukor, jogurt a citronovú šťavu. Vymačkáme želatínu a zohrejeme vo vodnom kúpeli, zamiešame do jahodovej peny a necháme vychladiť. Smotanu s bielkom vyšľaháme dotuha. Akonáhle začne jahodová pena tuhnúť, opatrne vmiešame šľahačku. ..................Jahodovým krémom potrieme čokoládovú piškótu, narežeme asi na 6cm široké pruhy. Jeden pruh stočíme a postavíme na stred okrúhlej placky z lineckého cesta. Okolo neho potom namotávame ďalšie pruhy potreté jahodovou plnkou. Tortovú formu potom uzavrieme a dáme do dchaldničky aspoň na 1 hodinu. Ja som ju mala celú noc..........Na ozdobenie: vyšľaháme tuhú šľahačku ( ja práškové s 1 stužovačom ), potrieme celú tortu, na vrchu urobíme lyžicou do šľahačky jamky, posypeme kakaom a do jamôk poukladáme jahody. V mojom prípade , keďže kompótové jahody sú zbavené zelenej časti, tak som si ich vyrobila robila z marcipánu sama...........Tak takúto tortičku som vyrobila mojej dcére k dnešným 17-tym narodeninám a to má v sobotu zas meniny, ale to už bude bez torty, lebo to už by bola za tento týždeň tretia torta, uf.......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 19.3.2012, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Auticko pre ocka



POTREBNÉ PRÍSADY

Piskotovu korpus zo 6 vajec, orieskovy krem: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke), fondan alebo falosny marcipan na potiahnutie
FONDAN (od Mata 74):1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku.

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus prekrojime podla obr.
Plnka: Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom.
FONDAN :V 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund.....
Prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup)a pridajte 1 CL lubovolnej esencie.
Celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru.Zmes bude najprv riedka a bude lepit...
Cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor.. ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla...Ked je hotova, je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund.....
kakaovy fondan vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom.
A uz sa len hrame....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 9.1.2011, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládový-rychlovka pro dceru k svátku



POTREBNÉ PRÍSADY

Modelovací čokoláda, kakaový piškot, nugátový krém

POSTUP PRÍPRAVY

Do jedné rozpuštěné světlé čokolády jsem dala 1 a půl lžíce kukuřičného sirupu, smíchala a hmotu po zatuhnutí rozválela a potáhla korpus. Na jednu tmavou čokoládu dávám 2 lžíce kukuřičného sirupu.

Nugátový krém je z půlky másla, asi 3 vrchovatých lžic Nutely, trošky rumu a asi 15 dkg mouč.cukru.
Dortík je pečený v nejmenším šestihranu, stačí modelovací hmota z jedné celé bílé a necelé tmavé čokolády.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Olga C. (Init) ID 46563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.10.2009, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 341-350)<< predošlé 1,.,30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu