. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jarmila P. (jatea) ID 106659
.
Oblasť: Žiar nad Hronom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.8.2009
Naposledy: 20.10.2020 19:19
Aktualizácia: 6.7.2010 18:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Zabíjačková - hurková kaša



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť.

POSTUP PRÍPRAVY

Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.2.2013, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Biskupský chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

(ešte sa pečie, keď bude hotový, pridám aj foto) 3 vajcia, 9 dg kryšt. cukru, 1ČL vanilk. cukru, 7,5 dg polohrubej múky, 3 dg hrozienok, 7,5 dg sekaných orechov, 3,5 dg sekanej čokolády, 6 dg kandizovaného ovocia (ja som dala moje presladené ovocie http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20318&user=106659 )

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s 2 PL cukru, žĺtka s ostatným cukrom, pridáme múku a premiešame. Zamiešame opatrne k vyšľahaným bielkam, pridáme hrozienka, orechy, čokoládu, kandizované ovocie a zľahka premiešame. Dáme na papier do formy srnčí chrbát.
Pečieme 5 minut pri 250 st.C, potom teplotu znížime na 200 st. C. Pečie sa celkom asi 30 minut. Pozor, rúru neotvárame skôr, ako 15 minút od začiatku pečenia

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Presladené ovocie



POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie podľa chuti - ja som mala čerešne, višne, hrušky a brusnice - , cukor, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne a višne odkôstkujeme, z hrušiek som vykrojila jadrovník a pokrájala na kocky asi 2 x 2 cm, a z brusníc som len odstránila stopky a lístky. Vložíme do nádoby (každé ovocie zvlášť) a zalejeme horúcim sirupom v pomere 1 l vody a 2 kg cukru. Prikryjeme buď utierkou alebo servítkou. Na druhý deň sirup zlejeme, prevaríme a znovu zalejeme ovocie. Opakujeme 10 - 12 x. Potom ovocie znovu scedíme cez sitko, necháme dobre odkvapkať a vysypeme na dosku. Necháme niekoľko dní zaschnúť. Potom obalíme v jemnom kryštálovom cukre a znovu dáme na dosku zaschnúť. Presušené ovocie dáme do pohárov, prikryjeme celofánom, na ktorý urobíme niekoľko dier väčšou ihlou a odložíme. Toto ovocie používam do koláčov miesto kandizovaného ovocia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.11.2009, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicková krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, cibuľa, zemiaky, soľ, muškátový kvet, alebo korenie podľa chuti, sladká smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 10.10.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som upiekla rybu, ktorú pečiem vždy len na Vianoce, ale keďže tu mám na návšteve vnukov a oni si vyžiadali, aby sme ju upiekli už teraz, tak som to robila len z tretinového množstva, ktoré je uvedené. 12 dg oleja, alebo roztopeného masla, 3 vajcia, 25 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balík prášku do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna, hrozienka, sekané orechy, 1 lyžica kakaa, trochu rumu, alebo mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Olej vymiešame do penista s cukrom, postupne zašľaháme po jednom žĺtka. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, hrozienka a sekané orechy. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov.
Polovicu cesta vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a rum, alebo mlieko a dolejeme do formy. Pečieme na 200 st. C 40 – 45 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.10.2009, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč sa jablkami, rebarborou, alebo tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dg hladkej múky, 30 dg polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva, 20 dg práškového cukru, 1 hera alebo maslo, 2 vajcia, jablká, škorica, sekané orechy, 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

recept mám od kamarátky Evky z Valaskej, ale trochu som si ho vylepšila orechami

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rascový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

54 dg hladkej múky špeciál, 5 dg ražnej celozrnnej múky, 1,5 ČL soli, 1 PL rasce, 4 dg čerstvého droždia, 1 PL oleja, 3,6 dl vody, 1/2 až 3/4 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dáme suroviny v poradí - voda, olej, soľ, cukor, rasca. Obidve múky zmiešam, asi štvrtinu zamiešam do tekutín v pekárni a nasypem zvyšok múky. Nakoniec rozmrvím droždie. Pekáreň nastavím na veľkosť I., farba stredná a program klasic.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

cigánska pečienka



POTREBNÉ PRÍSADY

Vykostené bravčové karé, soľ, olivový olej, červená paprika, čierne korenie, vegeta, cesnak, bylinky podľa chuti, ja dávam oregano a šalviu.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame asi na 1 cm hrubé rezne, naklepeme a posolíme. V miske si zmiešame papriku, vegetu, korenie a drvené bylinky. Na 2 rezne všetko asi po pol kávovej lyžičke a 1 strúčik roztlačeného cesnaku. Pridáme olej, aby z toho vznikla redšia kaša. Týmto potrieme osolené karé z obidvoch strán a uložíme do misky na 24 hodín. Potom mäso môžeme robiť buď na grile, alebo na panvici bez oleja a počas opekania potierame zvyšným ochuteným olejom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Žiarske rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.7.2011, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dg hladkej múky, 2 zarovnané KL sódy bicarbony, 2 vajcia, 35 dg práškového cukru, 1 ananásový kompót aj so šťavou (môže byť aj iný ale tvrdé ovocie, keď mám rebarboru, tak miesto kompótu dám 40 dg očistenej a na 1 cm kúsky pokrájanej rebarbory a 2,5 dl ovocného sirupu s vodou v pomere 1:1 )

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, sódu bicarbonu a cukor, pridáme vajcia, kompót aj so šťavou a dobre premiešame (všetko miešame v miske len varechou). Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou a upečieme do karamelova pri 180 st.C cca 25 min.
Poleva:
26 dg práškového cukru, 2,1 dl sladkej smotany, 20 dg masla,1 vanilkový cukor, 10 dg orechov sekaných,
10 dg strúhaného kokosu.
V rajnici rozpustíme maslo, primiešame cukor a smotanu a na veľmi slabom ohni varíme 3 minúty a odstavíme z ohňa. Vmiešame vanilkový cukor, sekané orechy a kokos. Potom hmotu natrieme na ešte horúci koláč a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu