končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Zabíjačková - hurková kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť. POSTUP PRÍPRAVY Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 7.2.2013, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Biskupský chliebPOTREBNÉ PRÍSADY (ešte sa pečie, keď bude hotový, pridám aj foto) 3 vajcia, 9 dg kryšt. cukru, 1ČL vanilk. cukru, 7,5 dg polohrubej múky, 3 dg hrozienok, 7,5 dg sekaných orechov, 3,5 dg sekanej čokolády, 6 dg kandizovaného ovocia (ja som dala moje presladené ovocie http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20318&user=106659 ) POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme s 2 PL cukru, žĺtka s ostatným cukrom, pridáme múku a premiešame. Zamiešame opatrne k vyšľahaným bielkam, pridáme hrozienka, orechy, čokoládu, kandizované ovocie a zľahka premiešame. Dáme na papier do formy srnčí chrbát. Pečieme 5 minut pri 250 st.C, potom teplotu znížime na 200 st. C. Pečie sa celkom asi 30 minut. Pozor, rúru neotvárame skôr, ako 15 minút od začiatku pečenia OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Presladené ovociePOTREBNÉ PRÍSADY ovocie podľa chuti - ja som mala čerešne, višne, hrušky a brusnice - , cukor, voda POSTUP PRÍPRAVY Čerešne a višne odkôstkujeme, z hrušiek som vykrojila jadrovník a pokrájala na kocky asi 2 x 2 cm, a z brusníc som len odstránila stopky a lístky. Vložíme do nádoby (každé ovocie zvlášť) a zalejeme horúcim sirupom v pomere 1 l vody a 2 kg cukru. Prikryjeme buď utierkou alebo servítkou. Na druhý deň sirup zlejeme, prevaríme a znovu zalejeme ovocie. Opakujeme 10 - 12 x. Potom ovocie znovu scedíme cez sitko, necháme dobre odkvapkať a vysypeme na dosku. Necháme niekoľko dní zaschnúť. Potom obalíme v jemnom kryštálovom cukre a znovu dáme na dosku zaschnúť. Presušené ovocie dáme do pohárov, prikryjeme celofánom, na ktorý urobíme niekoľko dier väčšou ihlou a odložíme. Toto ovocie používam do koláčov miesto kandizovaného ovocia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.11.2009, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicková krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, cibuľa, zemiaky, soľ, muškátový kvet, alebo korenie podľa chuti, sladká smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 10.10.2011, 12:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som upiekla rybu, ktorú pečiem vždy len na Vianoce, ale keďže tu mám na návšteve vnukov a oni si vyžiadali, aby sme ju upiekli už teraz, tak som to robila len z tretinového množstva, ktoré je uvedené. 12 dg oleja, alebo roztopeného masla, 3 vajcia, 25 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balík prášku do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna, hrozienka, sekané orechy, 1 lyžica kakaa, trochu rumu, alebo mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Olej vymiešame do penista s cukrom, postupne zašľaháme po jednom žĺtka. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, hrozienka a sekané orechy. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. Polovicu cesta vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a rum, alebo mlieko a dolejeme do formy. Pečieme na 200 st. C 40 – 45 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 19.10.2009, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč sa jablkami, rebarborou, alebo tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dg hladkej múky, 30 dg polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva, 20 dg práškového cukru, 1 hera alebo maslo, 2 vajcia, jablká, škorica, sekané orechy, 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY recept mám od kamarátky Evky z Valaskej, ale trochu som si ho vylepšila orechami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rascový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 54 dg hladkej múky špeciál, 5 dg ražnej celozrnnej múky, 1,5 ČL soli, 1 PL rasce, 4 dg čerstvého droždia, 1 PL oleja, 3,6 dl vody, 1/2 až 3/4 ČL cukru POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme suroviny v poradí - voda, olej, soľ, cukor, rasca. Obidve múky zmiešam, asi štvrtinu zamiešam do tekutín v pekárni a nasypem zvyšok múky. Nakoniec rozmrvím droždie. Pekáreň nastavím na veľkosť I., farba stredná a program klasic. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
cigánska pečienkaPOTREBNÉ PRÍSADY Vykostené bravčové karé, soľ, olivový olej, červená paprika, čierne korenie, vegeta, cesnak, bylinky podľa chuti, ja dávam oregano a šalviu. POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame asi na 1 cm hrubé rezne, naklepeme a posolíme. V miske si zmiešame papriku, vegetu, korenie a drvené bylinky. Na 2 rezne všetko asi po pol kávovej lyžičke a 1 strúčik roztlačeného cesnaku. Pridáme olej, aby z toho vznikla redšia kaša. Týmto potrieme osolené karé z obidvoch strán a uložíme do misky na 24 hodín. Potom mäso môžeme robiť buď na grile, alebo na panvici bez oleja a počas opekania potierame zvyšným ochuteným olejom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žiarske rezyPOTREBNÉ PRÍSADY I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.7.2011, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dg hladkej múky, 2 zarovnané KL sódy bicarbony, 2 vajcia, 35 dg práškového cukru, 1 ananásový kompót aj so šťavou (môže byť aj iný ale tvrdé ovocie, keď mám rebarboru, tak miesto kompótu dám 40 dg očistenej a na 1 cm kúsky pokrájanej rebarbory a 2,5 dl ovocného sirupu s vodou v pomere 1:1 ) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, sódu bicarbonu a cukor, pridáme vajcia, kompót aj so šťavou a dobre premiešame (všetko miešame v miske len varechou). Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou a upečieme do karamelova pri 180 st.C cca 25 min. Poleva: 26 dg práškového cukru, 2,1 dl sladkej smotany, 20 dg masla,1 vanilkový cukor, 10 dg orechov sekaných, 10 dg strúhaného kokosu. V rajnici rozpustíme maslo, primiešame cukor a smotanu a na veľmi slabom ohni varíme 3 minúty a odstavíme z ohňa. Vmiešame vanilkový cukor, sekané orechy a kokos. Potom hmotu natrieme na ešte horúci koláč a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |