končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Bábovka[ recept č. 19024 zo dňa 18.10.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Ja som upiekla rybu, ktorú pečiem vždy len na Vianoce, ale keďže tu mám na návšteve vnukov a oni si vyžiadali, aby sme ju upiekli už teraz, tak som to robila len z tretinového množstva, ktoré je uvedené. 12 dg oleja, alebo roztopeného masla, 3 vajcia, 25 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balík prášku do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna, hrozienka, sekané orechy, 1 lyžica kakaa, trochu rumu, alebo mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Olej vymiešame do penista s cukrom, postupne zašľaháme po jednom žĺtka. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, hrozienka a sekané orechy. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. Polovicu cesta vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a rum, alebo mlieko a dolejeme do formy. Pečieme na 200 st. C 40 – 45 minút |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.10.2009, 19:32) | |
rybička sa vydarila | |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (upravené 21.10.2009, 18:44) | ||
ďakujem. Chlapci ju zjedli na posedenie za pomoci starého ocka. | ||
ODPOVEDAŤ |