končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Kávová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 8 bielkov, 280g práškového cukru, 110 g orechov, 120g pologrubej múky, káva na pokvapkanie korpusu\r\nKrém: 8 žĺtkov, 140g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 40g hladkej múky, 250g masla, 100 ml silnej čiernej kávy POSTUP PRÍPRAVY z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Primiešame orechy a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom a dáme do nej cesto. Upečieme.\r\nVychladnutý korpus prerežieme na 3 ks. Alebo pečieme každý zvlášť.\r\nŽĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou, cca 20 minút do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do studenej masy primiešame maslo a pomaly prilievame kávu (množstvo závisí od konzistencie krému).\r\nKorpus potrieme kávou a plnkou. Opakujeme aj pri druhom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie :).\r\nDáme stuhnúť do chladničky a krájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.4.2011, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Milk cakePOTREBNÉ PRÍSADY Neviem, či tu už takýto receptík je, ja som ho našla na internete. Zdobenie nie je na inšpiráciu, nakoľko ako amatér, čo pečie 2 x do roka, som šťastná, keď stvorím aj niečo takéto, vyslovene určené len pre súkromie rodinných osláv. Korpus: 4 celé vajíčka, 4 PL (polivková lyžica) kryštálového cukru, 4 PL polohrubej múky, 3 PL kakaa, 1 ČL (čajová lyžička) PDP, 4 PL teplej vody 1 Krém : 670 ml mlieka, 70 g Gustinu, 2,5 PL kryštálového cukru, 100 g bielej čokolády, 170 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanil. cukor Poleva: 140 g mliečnej čokolády, 3 PL mlieka, 2,5 PL práškového cukru, 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Korpus - vyšlaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme, pridáme všetky sypké prísady a nakoniec vodu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C, tortová forma s priemerom 22 cm. Krém - z mlieka , gustinu, kryštálového cukru, vanilkového cukru a bielej čokolády uvaríme puding. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne zašlaháme puding. Poleva: všetky prísady dáme do hrnca a zahrievame, kým nie je zmes hladká. (V prípade, že chceme tortičku čokoládovou potrieť celú, ako ja, robila som polevu z 200 g čokolády, 3,5 PL mlieka, 3,5 PL práš. cukru a 150 g masla) Tortičku vyskladáme : 1/2 korpusu, 1/2 krému, 1/2 čokoloádovej polevy a znovu korpus, krém a čokoládová poleva. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Š. (Chlapinka) ID 31240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.7.2011, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
DELICIOUS DEATH inspired by AGATHA CHRISTIE / Slastná smrť inšpirovaná Agathou ChristiePOTREBNÉ PRÍSADY Pri príležitosti 120. narodenín (mojej milovanej) spisovateľky Agathy Christie požiadal jej vnuk Mathew Prichard slávnu anglickú cukrárku Jane Asher, aby vytvorila recept "Slastnej smrti", ako vďaku všetkým fanúšikom. Pre nezainteresovaných, alebo menej náruživejších fanúšikov by som rada uviedla, že ide o prípad slečny Marplovej " Ohlásená vražda", kde slúžku Mici slečna Blacklocková požiada, aby upiekla svoju " slávnu" tortu, ktorú jej synovec Patrick nazýva Slastná smrť. Tak ako v buklete, vydanom pre túto špeciálnu udalosť, aj ja pripájam na záver práve túto ukážku, aby som to dotiahla do úplného konca. PS: Všetky suroviny samozrejme uvádzam presne podľa doslovného prekladu. Ak som niečo urobila ináč, alebo poopravila podľa seba, uvádzam to pri jednotlivých fotografiách. Zdravím všetkých fanúšikov, pekný zážitok :-)) POSTUP PRÍPRAVY DELICIOUS DEATH - Slastná smrť CESTO: °175g tmavej čokolády, °100g povoleného masla, °100g hnedého cukru, °5 veľkých vajec, °1/2 lyžičky vanilkového extraktu, °100g mletých mandlí, °1/2 lyžičky prášku do pečiva NÁPLŇ: °150 ml rumu, alebo pomarančového džúsu, °150g hrozienok, °55g hnedého cukru, °6-8 nakladaných čerešní, °4-6 kúskov kandizovaného zázvoru, °1 lyžička citrónovej šťavy KRÉM NA OZDOBU: °175g tmavej čokolády, °150 ml šľahačky, °2 lyžice marhuľového džemu, °10+10g ružových a fialkových lístkov, °1 malý zlatý lístok OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Martina R. (MR.13) ID 7284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 20.4.2011, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pro manžela -fotografaPOTREBNÉ PRÍSADY Kávo-ořechový korpus.: 5 vajec,20 dkg pískového cukru,4 pol.lžíce uvařené silné kávy,10 dkg ml.ořechů,12 dkg polohrubé mouky,malou lžičku sody.(nebo 1/4prášku do pečiva) Krém:1/4 l mléka,1vanilkový pudink .11/2 másla,vanilkový cukr ,ml.cukr lžíci rumu. POSTUP PRÍPRAVY Ušleháme si sníh s třetinou cukru ,potom vyšleháme žloutky s cukrem a s uvařenou kávou do husté pěny.Přidáme oříšky a střídavě mouku s vyšlehaným sněhem a zlehka zamícháme.Dáme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 min.Zkusíme špejlí.Tento korpus je lehounký a není vůbec suchý. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 17.4.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohová torta s ovocím *** jednoduchý postup *** zvládne aj začiatočníčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Na tvarohovú plnku: 250 g krémového tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 PL šťavy z citróna, 1 PL práškového cukru, 1 vyšľahaná sladká smotana 33 %. Na ovocnú plnku: 1/2 litra vody, 1 práškový džús (najlepší je PIMA - príchuť akákoľvek, najlepšia je pomaranč, mandarinka), 3 PL kryštálového cukru, 1 Zlatý klas. Okrem toho: ovocie, osladená šľahačka, 1 tortové želé číre Dr. Oetker (pripravíme podľa návodu na obale). POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Vyšľaháme bielky na tuhý sneh, pridáme cukor, zamiešame, prilejeme žĺtky, zamiešame, nakoniec zľahka vmiešame múku a prášok do pečiva, dobre premiešame, nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme. Vrch formy prikrývam alobalom, aby sa nepripiekol. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z formy a necháme vychladnúť. Raz ho prekrojíme. Do vody vysypeme práškový džús, zlatý klas a cukor, privedieme do varu - za stáleho miešania. Vznikne hladký ovocný puding. Na podnos dáme spodný plát cesta. Pripevníme okraj tortovej formy (už bez dna - len ráfik okolo cesta, aby náplň nevytiekla). Na cesto nalejeme ovocnú zmes - ešte horúcu. Necháme úplne vychladnúť - cca 2 hodiny v chladničke. Sladkú smotanu vyšľaháme, primiešame ju do tvarohu, prisypeme cukor a citrónovú šťavu. Túto zmes opatrne nalejeme na ovocnú plnku. Zarovnáme. Priklopíme vrchným plátom cesta a necháme v chladničke niekoľko hodín tuhnúť. Ráfik opatrne odstránime, boky a vrch potrieme slabou vrstvou vyšľahanej šľahačky. Ovocie ozdobne poukladáme. Želatínu vysypeme do vody, dobre premiešame, privedieme do varu a ešte teplou opatrne (ja to robím silikónovým štetcom) ponatierame ovocie na torte. Nakoniec okraje ozdobíme zvyšnou šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Kristína P. (Kitty26) ID 3488 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 6.9.2013, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja druhá poťahovaná KittyPOTREBNÉ PRÍSADY WI,farby wilton, jedlá fixka POSTUP PRÍPRAVY Šatičky sa mi moc nepodarili ale malá sa tešila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína H. (kamka74) ID 4247 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2011, 7:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
hrad pre nasu princeznu 2 r.POTREBNÉ PRÍSADY marcipan , korpus,piskoty ,spajle,ozdoby POSTUP PRÍPRAVY upiekla som korpu na velkom plechu prekrojila naplnila potiahla marcip. mau cast tiez piect 1/2davku na malom plechu prekrojit naplnit potiahnut položit na seba ozdobit ::veze pospajat plnkou napichnúť na spajle obalit marc. nasunut k torte striesky zmrzlinove kornuty potriet kremom a obalit v malych gulickach alebo vo farebnom cukre. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
lacny marcipanPOTREBNÉ PRÍSADY množstvo na 450 g marcipanu : 200g susene mlieko tesco ,200g pr.cukor ,3 kvapky mandlova esencia ,3 p.l. voda , cera struhat asi ako oriesok nie vela a farba potr. POSTUP PRÍPRAVY vseko spolu dobre spojime az kym sa nespevni hmota ako plastelina pre potrebu na inokedy odlozit do mik.sac. a dat do chladnicky potom vybrat 2hod. pred pouzitim a vypracovat podla potreby OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov) Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 5.8.2011, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kávovo - višňová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY (rozpočet na 26 cm formu) MRAMOROVÝ KORPUS: 6 vajec (oddeliť ž od b), 360 g prášk. cukru (180+180), 1,5 bal. vanilínového cukru, 225 ml oleja, 150 ml vriacej vody, 375 g hladkej múky, 1 pdp + necelá KL jedlej sódy, 3 PL kakaa +++ PLNKA: 200 g čokolády min. 60 %-tnej, 6 PL prášk. cukru, 5 PL kryšt. cukru, rum a zrnková nezaliata káva podľa chuti, 300 g tuku, jeden 7 dcl pohár zaváraných višní ( ja som dala ešte aj jeden 3 dcl pohár zaváraných sliviek, lebo polovicu višní som musela vyhodiť, keďže mali čierne bodky) +++ POLEVA: 50 g prášk. cukru, 60 g masla, 1 PL kakaa, 1,5 PL mlieka, 1,5 KL Zlatého klasu či Gustinu POSTUP PRÍPRAVY 1. KORPUS: Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru v jednej miske. V druhej miske si vyšľaháme žĺtky s vanilínovým cukrom a druhou polovicou prášk. cukru. Potom pridáme olej, vriacu vodu, múku s pdp a sódou a nakoniec zľahka vmiešame vareškou ochutený sneh z bielkov. Tretinu cesta odoberieme a pridáme do nej 3 PL kakaa. Do stredu vymastenej a pomúčenej tortovej formy kladieme striedavo 2 PL svetlého cesta, naň 1 PL tmavého cesta... pokiaľ nespotrebujeme obe cestá. Pečieme pri 150°C asi 35-45 minút, teda pokiaľ sa cesto neoddeľuje od kraja formy (test špajdľou). 2. PLNKA: Vyšľaháme si prášk. cukor s tukom, pridáme roztopené čokolády a šľaháme. Prisypeme kávu (ja som dala do 3 KL) a prilejeme rum (u mňa asi 1,5 PL) podľa chuti. Všetko opäť spolu vyšľaháme (môžme ešte pridať kryšt. cukor, ak je krém príliš horký) a krém je hotový. 3. Vychladnutý korpus si prerežieme na dve polovice. Dolnú časť si pokvapkáme rumom a natenko potrieme džemom a plnkou. Na ňu naukladáme odkvapkané višne, znovu natrieme opatrne plnku a zakryjeme druhou časťou korpusu. Ak nám ešte plnka zvýši, potrieme ňou aj bok torty. Vrch torty polejeme polevou 4: POLEVA: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, cukor a kakao. Potom pridáme mlieko a škrob. Dobre vymiešame a ihneď polievame tortu. Tortu nakoniec dozdobíme podľa vkusu šľahačkou, zvyšnými višňami, mletými orechmi, kokosom či strúhanou čokoládou. Torta je dosť sýta, a preto vhodná skôr na chladnejšie počasie. - za super receptík ďakujem kikuške T.(jašidielku) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2011, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Doba ľadováPOTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa B. (Denisa_KB) ID 110419 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.4.2011, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,190 ďalšie >> |