 | Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 (5.8.2011, 11:39) |
robila som túto poťahovku, ale chcem sa spýtať ? Tiež sa Vám to tak ťažko rozvaľkávalo ako mne ? Mala som pocit že je tam malo cery, ale pri spracovávaní mi z hmoty cera vytekala pomedzi prsty, tak som jej nechcela dať viac. Ale pri rozvaľkaní som sa narobila ako "hovädo", bolo to strašne tuhé... Urobila som niečo zle ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka m. (janet56) ID 103251 (30.6.2011, 13:29) |
Super napad Robite z toho aj nejake ozdoby ako kvietky a podobne? Ak ano, dobre to drzi tvar?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (30.6.2011, 13:57) |
zatial som nerobyla iba male kvietky a tie som robila do predu 1 tyzden aby zaschli ruze a ine som neskusala ale asi je dost makka hmota nebude sa dat modelovat skor len nieco na vykrajovanie.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana P. (cukruszuzka) ID 88863 (19.6.2011, 22:25) |
vyskušala som to , bola som véľmi spokojna ale ako som chcela tu hmotu dať na tortu tak sa mi v rukách naťahovala, nakoniec som len dala na vrch a okolo som urobila kopčeky z plnký, robila som to v piatok v noci a v sobotu večer má čakalo prekvapenie marcipan sa pomaličky naťahoval sám a topil až mi jedná strana plnky spadla to bolo zlosti kde som urobila chybu?V chladníčke som ju nemala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana P. (cukruszuzka) ID 88863 (2.8.2011, 9:30) |
Veď to nevadí, to nieje vaša chyba, mne sa akosi rozlieval ten marcipan, človek sa učí na vlastných chybach |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (30.6.2011, 13:55) |
ked hmotu valkam tak ju robim na hrubsie a prenasam pomocou valceka nie v rukach neviem zatial sa mi to nestalo aby mi potiekla ale ja davam do chladnicky ked je takto teplejsie lebo hmota musi stuhnut ta cera co sa pridava a jedna pani poradila aby marcipan netahal vlhkost chladnicky treba ju od zadu prekryt polistyrenom inak ma to velmi mrzi ze ste mala take trampoty ja som hmotu najprv skusala na male plochy a potom som sa odvazila aj ine talk neviem tina |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka C. (ZdenkaCh) ID 187637 (21.4.2011, 13:38) |
chcela by som sa spýtať či môžem hmotu uskladniť v chladničke a neskôr ju nejako zohriať a potom použiť???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (22.4.2011, 13:06) |
samozrejme odložte do mik. sačku a dajte do chladničky potom pred použitim aspon 2 hod.vybrat alebo do mikrovlnky na najnižšiu teplotu na par sekund ohriat treba sledovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava S. (mirusia) ID 5452 (19.4.2011, 22:59) |
to určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danka U. (waldinka) ID 197960 (14.4.2011, 20:08) |
Dobry den. Chcem sa opytat. Kde ste kupili tu potravinarsku farbu? Lebo ja hladam kade tade a nasla som jedine v tescu. Ale je to ina zancka a maju len zltu a cervenu. Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (6.5.2011, 12:07) |
Danka, tieto farby ja som kupila v Tescu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (7.5.2011, 9:18) |
prepac, neprecitala som si celu tvoju vetu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (11.4.2011, 20:44) |
Vyzerá to zaujímavo, skúsim!!!!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (11.4.2011, 20:05) |
Dakujem za zaujimavy napad, dnes som ho vyskusala a mne sa paci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila B. (Jarmila B. (jeremy)) ID 189198 (upravené 11.4.2011, 23:34) |
Tak děvčata, já jsem to v počátcích svého dortování vyzkoušela také, ale nebylo to ono...marcipán mi poté na dortu tekl a navíc to bylo na chuti znát - bylo to takové dost syté, resp. mastné...takže za mně, já nedoporučuji...ale pokud byste to měli opravdu jen pro sebe na své domácí použití a rychlou konzumaci a chutnalo by vám to, tak proč ne, ale za mně P.S. vlhkost v lednici a jak lze vyřešit, aby marcoš "netekl"? Polystyrénem! Stačí jej dát na zadní stěnu lednice, konkrétně na danou příčku, kde dort stojí a šířku 1-2cm a dort bude ok...nevymyslela jsem to já, ale p. Zdenka R. z Ostravy, tak šířím dál...třeba se Vám to bude hodit a využijete to! Pro jistotu přidávám odkaz http://dorty.artmama.cz/node/51391 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka C. (ZdenkaCh) ID 187637 (11.4.2011, 11:44) |
super nápad... díky za raceptík vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (11.4.2011, 7:45) |
super, nikdy by ma nenapadlo dať miesto sušeného mlieka, ktoré je dosť drahé, túto sušenú smotanu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (jahal) ID 40929 (11.4.2011, 7:14) |
Určite vyskúšam. A ako docielim bielu farbu marcipánu?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (11.4.2011, 21:57) |
ja ho na bielo nefarbim mam ho taky maslovej farby ale da sa kupit bielidlo ktore sa prida ako farba a je pekny biely da sa objednat tu na nete cukrarenske potreby ale stoji okolo4,00€  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada K. (milad) ID 54061 (10.4.2011, 21:59) |
skúsim, a naozaj je to tá smotana do kávy, čo je na obrázku?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (upravené 30.6.2011, 14:01) |
ano urcite vsetky co som potahovala robim takto ale u nas sa torta zje za 2 dni a nedavam ju do chladnicky len ked ju robim lebo marcipan taha vlhkost chladnicky a preto sa topi dam do spajze a vydrzi okrem leta vtedy dam do chladnicky lebo nemam taku spajzu chladnu... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |