. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 52 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

NÁTIERKY

Špenátová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

400 – 450 g mrazeného špenátového pretlaku * 200 g taveného syra (v črievku) * 3 strúčiky cesnaku * 1 KL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Pepek námorník by si určite pochutil aspoň tak dobre ako my. :-)
Ak máte radi špenát, určite si ju zamilujete. Je vynikajúca.
Kliki klik na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2008, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzsky jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * štipka soli * 100 g masla * 1 žĺtok * 2 PL vody *** 5 šťavnatých jabĺk * 3 PL hnedého cukru * 50 g rozpusteného masla *** 3-4 PL marhuľového alebo broskyňového džemu * 2 PL tuzemáku (umu) * pár kvapiek mandľovej arómy

POSTUP PRÍPRAVY

Tenký, krehký jablkový koláč, vraj francúzsky hit.
Toto krehké cesto je bez cukru. Výhoda takéhoto cesta je v tom, že sa nelepí a koláč nezhorkne a nestrvdne.
No a v konečnom dôsledku má aj menej kalórií. :-)
Ako na to? Klik na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (60) posledné: 8.1.2017, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

biela kapusta * soľ * mletá rasca * voda * olej * cibuľa * hladká múka * paradajky vo vlastnej šťave * sladká paprika * bobkový list * (cukor)

POSTUP PRÍPRAVY

Kapusta v kombinácii s paradajkami je skvelá.
Je to ďalší recept, čo sa u nás v rodine traduje z generácie na generáciu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 31.10.2014, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta SLNEČNICA



POTREBNÉ PRÍSADY

torta - v mojom prípade torta Pohádka z môjho albumu receptov z dvojitej dávky *** mliečna hmota (falošný marcipán) podľa (BlankaB) ID 2194: 150 g práškového cukru * 150 g sušeného mlieka * 1 PL medu * 1 PL oleja * pár kvapiek mandľovej arómy * cca 3 - 5 PL vody *** žlté potravinárske farbivo * kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Tortu som robila podľa receptu "Torta POHÁDKA alebo čokoládová torta" z môjho albumu receptov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1143
Tentokrát som ju však robila z dvojitej dávky, aby bola vyššia, korpus som prerezala, oba pláty natrela krémom a krémom som natrela aj boky torty. Potom som ju dala na pol dňa do chladničky, aby poriadne stuhla. To, ako som robila samotnú slnečnicu dávam do obrázkového postupu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 11.4.2014, 6:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KVASÁKY na balkánsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky (na 3,5 litrový pohár cca 2 kg) *
1 chren *
1 hlavička cesnaku *
kôpor *
30 g soli na 1 liter vody *
voda *
(hroznový a/alebo višňový list)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na tieto výborné kvasáky mám od môjho tatina. Ten mi k receptu "pribalil" aj vysvetlenie, o ktoré sa s vami podelím. :-)
Uhorky prejdú procesom mliečneho kvasenia = cukor v uhorkách sa premieňa na kyselinu mliečnu, octovú, oxid uhličitý a iné zložky. To sa udeje len za pomoci osolenej vody.
No ale dosť bolo teórie na úvod, v obrázkovom postupe sa ešte nejaká sem-tam objaví.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.8.2009, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Smažený patizón s jogurtovo-cesnakovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

patizón *
soľ *
hladká múka *
olej na smaženie *
jogurt *
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

viď. obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 23.7.2013, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

MEXICKÁ - FAZUĽOVÁ torta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 250 g veľkej strakatej fazule * 150 g práškového cukru * 3 vajcia * 3 PL vody * 80 g mletých orechov * 20 g strúhanky * 2 KL prášku do pečiva *** KRÉM: 1. časť: 100 g čokolády na varenie * 100 ml mlieka * 2 KL masla *** 2. časť: 1 PL solamylu * 100 ml mlieka *** 3. časť: 200 g masla * 100 g práškového cukru * (rum) *** NA OZDOBU: vyšľahaná šľahačka * mandľové lupienky * lieskovce

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem, či sa v Mexiku robí takáto torta. Myslím si však, že žiadna Juanita, či Pedro by ňou nepohrdli. Nebojte, neide tam žiadne chilli, ani papričky jalapeño, ani nič podobné. :-) Hlavnou ingredienciou je niečo celkom iné.
Je báječná a takmer nik, kto ju u nás jedol, nevedel, čo v nej je. Je časovo náročnejšia, ale stojí za to!
Obrázkový postup napovie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 6.4.2010, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

CONCHIGLIONI - veľké mušle plnené mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

olej *
cibuľa *
mleté bravčové mäso (pliecko) *
soľ *
mleté čierne korenie *
oregano *
cesnak *
paradajková šťava *
veľké mušle - Conchiglioni *
pasírované paradajky *
kečup *
cesnak *
tvrdý syr *
na ozdobenie petržlenová alebo iná zelená vňať, (olivy)

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto netradičné cestoviny som objavila práve tu na MMB v receptoch u Martinky (Mata74) ID 9033. Maťka dík za inšpiráciu!
Mušle dostať kúpiť aj na Slovensku, tak hor sa do obchodu. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 8.12.2010, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Baklažánový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

3 baklažány *
3 strúčiky cesnaku *
1 KL soli *
2 vajcia *
cca 250 ml oleja *
šťava z polovice citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Táto jemnulinká nátierka je špecialitou môjho manžela.
Nech sa páči "klik" na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.8.2008, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mafiny (muffiny) REBARBORKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček (250 ml) polohrubej múky * 1 hrnček ovsených vločiek * 1 hrnček cukru * 1 ČL prášku do pečiva * 1 ČL škorice * 1 hrnček mlieka * 6 PL oleja * 1 vajce * rebarbora - aspoň 4-5 hrubších stoniek

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduché, zdravé a výborné mafiny - viď. obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.5.2015, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 52 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu