
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KVASÁKY na balkánsky spôsob[ recept č. 6610 zo dňa 31.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY uhorky (na 3,5 litrový pohár cca 2 kg) * 1 chren * 1 hlavička cesnaku * kôpor * 30 g soli na 1 liter vody * voda * (hroznový a/alebo višňový list) POSTUP PRÍPRAVY Recept na tieto výborné kvasáky mám od môjho tatina. Ten mi k receptu "pribalil" aj vysvetlenie, o ktoré sa s vami podelím. :-) Uhorky prejdú procesom mliečneho kvasenia = cukor v uhorkách sa premieňa na kyselinu mliečnu, octovú, oxid uhličitý a iné zložky. To sa udeje len za pomoci osolenej vody. No ale dosť bolo teórie na úvod, v obrázkovom postupe sa ešte nejaká sem-tam objaví. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (11.8.2009, 17:53) |
Elenka, neodolala som tomuto receptu a uhorky som naložila do súdka, za týždeň boli hotové, polovicu sme zjedli, polovicu som zavarila. Nerobila som kvašáky už dobrých pár rokov, lebo som ich dávala na balkón a vždy boli ako ... no mäkké. Teraz boli úžasné, kvasili v kuchyni pekne potichučky ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.8.2009, 23:03) |
Darinka, syn má pravdu. Hlavne, že sme zdraví! Teším sa, že kvasáky chutili. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana k. (janka425) ID 45490 (11.8.2009, 15:06) |
Tak prave som ich naložila ked tomu dobre rozumiem nemusim ich davat da pivnici ale stači kvasit v byte.mam ich strašne rada ale ešte som ich nikdy sama nerobila tak snad mi vyjdu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.8.2009, 23:00) |
Janka, píšem už dosť neskoro a predpokladám, že kvasáky už sú... Netreba ich dávať do pivnice, my ich mávame na kuchynskej linke, mimo dosahu slnka. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.8.2008, 13:32) |
Vyzerajú veľmi fajn. Podobajú sa na tie naše, ktoré nakladáme do kameninového súdka. Na spodok idú viničné listy, kôpor, cesnak, feferónky, chren, na to väčšia vrstva uhoriek a takto sa vrstvy striedajú až po vrch súdka. Podľa veľkosti súdka sa uvaria vo vode nakladače (bez cukru, bez octu) a vlažným nálevom sa všetko zaleje až po vrch, tak aby bola aj vrchná vrstva ponorená. Súdok sa zavrie vrchnákom, okolo sa naleje voda, aby to bolo vzduchotesné a takto sa to nechá na tmavom, chladnom mieste 3 týždne. Počas tejto doby sa nesmie súdok otvárať. Potom sa môžu uhorky konzumovať. Chuťou pripomínajú kvasené uhorky. Pri vyberaní treba dávať pozor, aby sa nálev ničím nezakalil a takto vydržia údajne až tri roky (nám však takto dlho nikdy nevydržali, lebo sa vždy popapajú skorej) |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.8.2008, 11:48) |
Ach, kameninový sudok! O tom môžem len snívať. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika Š. (ika755) ID 27136 (31.7.2008, 19:17) |
zaujimave .....asi vyskusam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (4.8.2008, 16:40) |
Som zvedavá, ako (a či vôbec) budú chutiť. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (31.7.2008, 18:31) |
Jaaaaj.. by som si hned dala ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (4.8.2008, 16:38) |
V tomto teple vykvasia aj za 5-6 dní. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |