končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Retro fazuľa s párkom (pre niekoho len trenčiansky párok s fazuľou ,-)POTREBNÉ PRÍSADY Biela fazula * parky (alebo klobasa) * pasirovane paradajky * cibula * cesnak * oregano alebo ine bylinky - nemusi byt * sol * MCK * trosku mlieka a solamyl (da sa aj bez toho,ale nie je to celkom ono potom) POSTUP PRÍPRAVY Aj ked je dnes ovela jednoduchsie a pohodlnejsie kupit hotovu fazulu v paradajkovej omacke, ja ju rada uvarim doma :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 23.9.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícer s pohánkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček pohánky, 200g uvareného cícera, 1 malá cukina aj so šupou, 1 konzerva krájaných rajčín, 5 ks sušených rajčín, 1 KL oregana, olivový olej, soľ, solčanka, 1 mladá cibuľka, 2-3 strúčiky cesnaku, riasy Nori (nemusia byť) a petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Zo včera mi ostal uvarený cícer, ale ja som mala chuť na pohánku, pretože už som si ju veľmi dávno nevarila a tak vzniklo toto chutné jedlo. Postup som nefotila, pretože som nevedela, čo z toho vznikne, ale je to veľmi jednoduché. Pohánku som umyla, potom zaliala vriacou vodou 1:2 s troškou soli a solčanky. Ja ju nevarím, dávam ju do termosky, po 30 minútach je hotová. Na troške oleja si osmažím cukinu nastrúhanú na uhorkovom strúhadle, stačí chvíľku, potom zalejem krájanými rajčinami, pridám pokrájané sušené rajčiny, oregano a chvíľku podusím. Potom pridám cícer a pohánku, premiešame a dochutíme. Nakoniec dám cibuľku pokrájanú na jemno, cesnak a vločky Nori - stačí len trošku, medzi prsty a petržlenovú vňať. Podávame so strerilizovanou oblohou alebo šalátikom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 26.12.2011, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Segedínsky guláš zo sójových bôbovPOTREBNÉ PRÍSADY 400g uvarenej sóje, cca 1-1,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1-2 KL ml. papriky, 1 kocka biobujónu, 1 šľahačková smotana, 2 PL hl. múky, podľa potreby soľ, príloha - knedľa alebo chlieb POSTUP PRÍPRAVY Tento guláš som veľmi často robievala, keď boli deti menšie, tak dúfam, že im bude chutiť, aj keď už trošku (dosť) podrástli. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 2.8.2016, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CICEROVA OMACKA so zemiakovou kasouPOTREBNÉ PRÍSADY 1hrncek sucheho ciceru(namocime vopred na 12h), 1 velka mrkva, stvrt zeleru, 2 papriky, 3 paradajky, pol cibule, 1PL paradajkoveho pretlaku, 1 zeleninovy bujon, sol,MCK 5 zrniek zeleneho korenia(cerstvo roztlacime-pomelieme) ,1 velky strucik cesnaku alebo 2 mensie, 1 kocku bujonu vypekovej stavy, 1PL olivoveho oleja POSTUP PRÍPRAVY Tato omacka vznikla z nudze,kedze moj organizmus nejak neprijima kombinaciu ciceru s mäsom a nejakymi potravinami.Tak som improvozovala co som vedela,ze by slo a vznikla z toho super omacka k zemiakovej kasi,na ktoru nedam dopustit.Konecne mi nebolo tazko z ciceru,ktory taaak lubim. Vopred namoceny cicer si uvarime do mäkka a scedime. Ocistime si mrkvu a zeler a nakrajame na mensie kococky.Na olivovom oleji spenime nakdrobno nakrajanu cibulku,pridame mrkvu a zeler,spolu kratko poprazime,podlejeme hrncekom vody a podusime do polomäkka. Pridame nakrajanu papriku , cicer a este vodu tak, aby to nebolo ani riedke ani huste a dusime 10 min.Potom su na rade paradajky,ktore nakrajame tiez na mensie kusky pridame zeleninovy bujon, pomiesame a nechame ho dobre rozpustit.Osolime, okorenime,pridame zelene korenie,paradajkovy pretlak a roztlaceny cesnak,dusime asi 5 min a na zaver hodime kocku bujonu vypekovej stavy.U nas sa to vola BRATENSAFT a pouzivam od Maggi alebo Knorr.Nechame ho rozpustit a prejst varom a podavame so zemiakovou kasou, do ktorej som ja miesto normalneho pridala sojove mlieko a ramu.Mali sme k tomu aj hlavkovy salat. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 3.11.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícerový guláš s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g uvareného cíceru, 1 malé lečo, 1 konzerva krájaných rajčín, 2 hrste sušených húb, 2 mladé cibuľky, 1 PL celozrnnej múky, olivový olej, trošku oregana, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Včera som si namočila cícer s tým, že ho dnes uvarím a vyskúšam Evičkin falafel. Ale nedostatok času ma prinútil nájsť náhradné riešenie, tak som sa poobzerala po špajzi a zo surovín, ktoré mi padli do oka, som stvorila tento recept. Návod na varenie cícera: večer cícer poumývam, zalejem studenou vodou s troškou soli a nechám napučať, na druhý deň scedím, dám do tlakového hrnca, zalejem vriacou vodou, pridám cca 2 PL oleja a dám variť na plný plyn. Keď začne syčať, stíšim a nastavím si hodinky na 40 minút. Hrniec neotváram násilím, počkám, kým si to nerozmyslí a nevydá mi svoj obsah. Cícer môžem použiť na rôzne nátierky, polievky, guláše a podobne. Ja ho mám najradšej pokvapkaný olivovým olejom a zmiešaný s cesnakom, a k tomu mi úplne stačí chlebík, alebo pečivo. CÍCER (česky cizrna) obsahuje takmer všetky vitamíny a minerálne látky, najviac železa, vápnika, horčíka a draslíka. Má vyšší obsah zdravých tukov,ktoré pôsobia ako prevencia rôznych chorôb, spevňuje cievy, udržuje jemnú a pevnú pokožku a pôsobí protizápalovo. Spolu s červenou šošovicou a fazuľkou adzuku patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. (Biokuchářka H. Zemanové) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 20.2.2010, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľa * vegeta * kyslá smotana * hladká múka * olivový olej * cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * 1/2 KL mletej červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 8.2.2018, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovica na indický spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Balíček šošovice * soľ * mletá rasca * olej * cibuľa * cesnak * 3-4 KL kari * kyslá smotana * voda POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept, ktorý nám poslal krstný z Indie. Posúvam ho teda ďalej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 19.5.2011, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícer na paprike alias prívarok z lieskových orieškov :)POTREBNÉ PRÍSADY v recepte POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme do studenej vody aspoň na 12 hodín, potom scedíme a varíme do mäkka, cca hodinu. Ak použijete cícer konzervovaný, začnite rovno od nasledujúcej vety :) Polovicu cíceru necháme v celku, druhú polovicu najemno rozmixujeme (aj s nálevom, prípadne vývarom). Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme sladkú mletú červenú papriku, vlejeme rozmixovanú cícerovú hmotu, podusíme, prilejeme sladkú a kyslú smotanu v pomere 1:1 a pridáme cícer v celku. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a petržlenovou vňaťou. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme lyžicou múky, ak príliš hustá, rozriedime mliekom. Podávame s cestovinou, knedľou alebo chlebom. Alebo si vymyslite čosi lepšie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.10.2014, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY šošovica, 1 cesnak, 1 bobkový list, vegeta, čierne korenie, soľ, 1 zemiak, asi 0,5 dcl sladkého mlieka, trochu slaninky POSTUP PRÍPRAVY Predom namočenú šošovicu (asi 2 hodiny) dáme variť. Vody musí byť asi tak 2-3 cm nad šošovicu. K tomu pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkový list, trochu soli a vegety (veľa nesoliť, lebo tam pôjde ešte opražená slaninka a tá to poriadne dochutí). Necháme nech sa začne variť. Medzitým si očistíme zemiak a nadrobno ho nakrájame, prípadne nastrúhame na strúhadle a dáme k šošovici. Zemiak sa rozvarí a tým nám prívarok zahustí. Šošovicu necháme variť asi 30 minút. Po uvarení šošovice pridáme sladké mlieko, opäť necháme prevrieť a nakoniec pridáme opraženú slaninku. Ja dávam len samotné škvarky, lebo keď som dávala aj omastok, tak to potom veľmi zhustlo. Ako prílohu môžme podávať vajíčka, klobásku, párky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.10.2014, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
*♥*Šošovicový prívarok*♥* - v tlakáčiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g šošovice, 3 - 4 ks bobkových listov, soľ podľa chuti, 2 kopcovité PL hladkej múky, 3 kopcovité PL kyslej smotany, 100 ml sladkej smotany, mlieko (podľa potreby), 1 kocka zeleninového bujónu, ocot ( 1 - 1,5 PL) alebo podľa chuti, strúčik cesnaku (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2018, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |