. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 107 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Fánky pečené v rúre



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg hladkej múky, 250 g Hery, 250 ml kyslej smotany, 1 žĺtok, štipka soli. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých ingrediencií deň vopred urobíme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto ( ja som ho dala do chladničky). Na druhý deň si cesto na tenko vyvaľkáme. Nakrájame na pravideľné kocky. V strede dva krát nakrojíme. Obalíme v práškovom cukre s vanilkovým cukrom (použila som doma robený z pravej vanilky). Poukladáme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a dáme piecť. Piekla som na 180 C. Tento recept mi prišiel mailom, autor tam nebol uvedený, preto ani neviem komu mám poďakovať za skvelý recept.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 16.2.2015, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehké rohlíčky s orechovou náplňou



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky (použila som Koláčovú múku), štipka prášku do pečiva (cca 1/2 ČL), 250 g Hery, 50 g práškového cukru, 250 ml smotany na šľahanie. Okrem toho žĺtok s troškou mlieka na potieranie. Plnka: 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g mletých vlašských orechov, 1/2 ČL škorice, 1 PL umu, 50 g mletých piškótov.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, prášok do pečiva, Heru a cukor spracujeme na drobenku, pridáme smotanu a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké časti (gule) a dáme aspoň na dve hodiny do chladničky odpočívať. Medzitým si pripravíme náplň: mlieko dáme variť, keď vrie pridáme orechy, škoricu, cukor, mleté piškóty a um. Riadne vymiešame a necháme vychladnúť. Jednotlivé kúsky odoberáme z chladničky, vyvaľkáme do kruhy a rozdelíme na jednaké trojuholníky. Na širší okraj dáme orechovú náplň (s náplňou nešetríme) a zmotáme k špičke a ohneme do tvaru rožka. Alebo nakrájame na rovnaké štvorce, naplníme a vytvoríme šatôčky. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potierame žĺtkom rozmiešaným s troškou mlieka alebo smotany. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C, cca 15 - 20 minút. Po upečení môžeme potrieť rozpusteným maslom a pocukrovať.
Tento recept mám z časopisu, cesto je výborné, veľmi dobre sa s ním pracuje, celým naším vchodom sa niesla vôňa orechov a vanilky. Tento recept určite zaradím do svojich obľúbených receptov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 25.5.2012, 7:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Džúsovo ananásový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 4 celé vajcia, 5 PL polohrubej múky, 5 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 1/2 balíčka prášku do pečiva. I. plnka: zaváraný ananás (ja som mala 580 g krabicu), 1 l pomarančového džúsu (100% šťava), 5 PL kryštálového cukru, 2 balíky dlhých piškót, 3 Zlaté klasy. II. plnka: 3 x 250 ml šľahačkovej smotany, 2 stužovače šľahačky.

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si nízku piškótu - môžeme použiť svoj osvedčený recept. Alebo 4 žĺtka vyšľaháme do penista s práškovým cukrom, pridáme múku, v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, olej a zľahka vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. I. plnku pripravíme tak, že ananás scedíme a šťavu do 1,5 L doplníme pomarančovým džúsom. Trocha z neho odlejeme a vymiešame v ňom Zlaté klasy. Ostatnú šťavu spolu s cukrom dáme variť a keď začne šťava vrieť, pridáme vymiešané Zlaté klasy a chvíľku povaríme. Túto plnku rozdelíme na dve časti. Menej ako polovicu želatíny vylejeme na piškótu. Na piškótu poukladáme pozdĺžne dlhé piškóty tak, aby medzi nimi boli medzery. Medzery vyplníme na drobno nakrájaným ananásom. Zalejeme zvyšnou želatínou a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so ztužovačmi a naniesieme na želatínovú plnku. Ja som teraz tú poslednú vrstvu robila trocha inak - vyšľahala som tri kyslé smotany, 1 tvaroh a jednu ušľahanú šľahačku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 13.3.2011, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížske jahodové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 1uvarené salko na karamel, 250 g masla, 100 g práškového cukru. Na parížsku šľahačku: 500 ml šľahačkovej smotany, 100 g čokolády na varenie. Okrem toho jahodový džem, jahody.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si uvaríme salko (varila som ho viacej ako dve hodiny). Pripravíme si aj parížsku šľahačku - šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom. Necháme vychladnúť a dáme ju do chladničky.
Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení korpus natrieme džemom. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame uvarené salko. Krém natrieme na džemom potretú piškótu. Na krém husto pokladieme jahody - ja som použila jahodový kompót. Na jahody natrieme parížsku šľahačku - vychladnutú zmes riadne vyšľaháme. Dáme stuhnúť do chladu. Vrch môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou a kúskami jahôd.

Inšpiráciu som našla na www.varecha.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 18.3.2011, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Strakonické štrúdle



POTREBNÉ PRÍSADY

42 dkg hladkej múky (použila som NATUR múku štrúdľovú), 125 g masla, 125 g masti, 2 PL octu, 10 PL studenej vody, 2 žĺtky, štipka soli. Náplň: cca 1 kg jabĺk nakrájaných na plátky, 15 dkg strúhanky, 5 dkg masla, vanilkový cukor, škoricový cukor. Okrem toho maslo a um na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup


Zdroj: www.toprecepty.cz - autor yanull

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (16) posledné: 6.5.2013, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Staročeské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vlažného mlieka, 300 g hladkej múky (ja som použila NATUR koláčovú múku), 20 g droždia, 20 g masla, 20 g bravčovej masti, 20 g oleja, 60 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, štipku soli. Okrem toho mandle, kandizované čerešne a hrozienka namočené v ume na ozdobu. Tvarohová plnka: 250 g tvarohu v alobale, 250 g tvarohu Kapucín, 1 žĺtok, 100 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, cca 2 PL mlieka. Maková plnka: 200 g mletého maku, 150 ml vlažného mlieka, 80 g práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy preosejeme múku, do ktorej vyhĺbime jamku. Do jamky dáme cukor, rozdrobené droždie a trocha z celkového množstva vlažného mlieka. Necháme vykysnúť kvások. Potom pridáme zvyšné vlažné mlieko, žĺtky, štipku soli, maslo, masť a olej. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na rovnaké kúsky. Ja som piekla koláče z dvojnásobnej dávky a vyšli mi 3 koláče o priemere cca 25 cm a 1 o priemere cca 30 cm. Piekla som ich vo formách na pečenie pizze. Každý kúsok som prstami roztiahla a potom malým valčekom vyvaľkala do kruhu. Makovú plnku pripravíme tak, že dáme do nádoby mlieko s cukrom, keď zovrie, pridáme mak a za stáleho miešania necháme troška prevariť. Z oboch tvarohov dobre vytlačíme v plátennom obrúsku vodu, pridáme cukor, vanilkový cukor a žĺtok a cca 2 PL mlieka. Dobre vymiešame. Do makovej náplne som pridala ešte trocha ríbezľového džemu, aby sa mi náplň dala dobre vytláčať zo zdobičky. A potom už len zdobíme koláče podľa vlastnej fantázie. Na jeden ten najväčší koláč mi už nevyšli plnky, tak som ho ozdobila nakrájanými jabĺčkami a posypala som ho drobenkou. Necháme ešte troška podkysnúť, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Piekla som na 180 C. Po upečení som okraje potrela rozpusteným maslom.

Tento recept som objavila v časopise Rytmus života (mierne som ho upravila), ktorý som si kúpila tento týždeň. Hneď ako som ich uvidela, vedela som čo budem v nedeľu piecť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (72) posledné: 4.3.2011, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Plnené pražské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 200 ml kyslej smotany, 100 - 200 ml vlažného mlieka, štipka soli, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 2 čajové lyžičky sušeného droždia, alebo cca 40 g čerstvého droždia. Na náplň: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, 250 g tvarohu, 1 vanilkový puding, 300 ml mlieka, cukor podľa chuti. Na drobenku: 50 g polohrubej múky, 40 g masla, 40 g kryštálového cukru, škorica podľa chuti. Okrem toho vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, nalejeme vlažné mlieko a necháme vykysnúť kvások. Keď vykysne, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na rovnaké kúsky. V pôvodnom recepte sa uvádza, že to majú byť štyri kusy, ja som rozdelila na 7 ks. Kúsky zabalíme ako keď robíme buchty, poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte cca 30 minút kysnúť. Potom dlaňou trocha sploštíme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Tú pripravíme zmiesením všetkých surovín. Koláče dáme piecť do vyhriatej rúry. Piekla som na 180 C. Po upečení som ich potrela rozpusteným maslom a nechala som ich riadne vychladnúť. Keď vychladnú, tak ich rozkrojíme na dve polovice a naplníme plnkou. Tú pripravíme tak, že v 300 ml mlieka uvaríme spolu s cukrom puding, ten necháme vychladnúť. Potom pridáme tvaroh (ja som použila Kapucín) a vyšľahanú šľahačkovú smotanu spolu so stužovačom. Keďže som použila Rama Cremefine, stužovač som nepridávala. Do tvarohovo-pudingovej zmesi pridáme vyšľahanú šlahačku a premiešame. Nakoniec koláče pocukrujeme.

Tieto koláčiky som mala na pláne upiecť už dávno - recept mám z www.dama.cz - je to recept 0469 od uživateľky mamočka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.3.2011, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové koláčiky s broskyňami



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g tvarohu, 75 g cukru, 1 vajce, štipka soli, 6 polievkových lyžíc oleja, 250 g hladkej múky, 2 kávové lyžičky prášku do pečiva. Plnka: 250 g tvarohu, 60 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žĺtky, 1 PL solamylu. Okrem toho zavárané broskyne a vajíčko na potieranie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh dáme do látkového obrúska a dobre z neho vytlačíme všetku prebytočnú vodu. Dáme ho do misy, pridáme cukor, vajce a štipku soli. Vymiešame a za stáleho miešania postupne prilievame olej. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k tvarohovej hmote. Vypracujeme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať 10 minút. Potom ho vyvaľkáme a preložíme na polovicu. Tento postup tri krát zopakujeme. Cesto nakoniec vyvaľkáme na veľkosť cca 40 x 30 cm. Nakrájame z neho 12 štvorcov o veľkosti cca 10 x 10 cm. Poukladáme ich na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Tvaroh (v pôvodnom recepte bolo mascarpone, ale to som doma nemala), cukor , vanilkový cukor, žĺtka dobre vymiešame, prisypeme solamyl a ešte raz dobre vymiešame. Na každý štvorec dáme lyžicu tvarohového krému. Povrch obložíme broskyňami. Rohy štorcov preložíme do stredu a pritlačíme (ja som ich potrela bielkom, aby lepšie držali). Povrch som potrela rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v predhriatej rúre vyhriateje na 200 C cca 15 - 20 minút. Po upečení ich pocukrujeme.

Zdroj: časopis Nejlepší recepty

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.1.2012, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávové blaho



POTREBNÉ PRÍSADY

220 g polohrubej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 2 PL mletej kávy, 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 - 4 PL vody (podľa veľkosti vajíčok), 2 - 4 PL oleja (podľa veľkosti vajíčok). Na krém: 250 ml mlieka, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou (40 g), 5 ČL kryštálového cukru, 250 ml kyslej smotany, 250 smotany na šľahanie - v mojom prípade to bola Rama Cremefine na šľahanie, 4 plátky želatíny. Na polevu: 100 g čokolády na varenie, 250 ml kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame so sódou bikarbónou a s mletou kávou. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme, vodu, olej a sypkú zmes. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme k ostatným surovinám. Cesto rozotrieme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Pečieme cca 15 minút pri 180 C. Príprava krému: 150 ml mlieka dáme variť. Do vriaceho mlieka pridáme zvyšné mlieko, v ktorom sme rozmiešali pudingový prášok s cukrom. Uvaríme hustý puding, ktorý miešame do vychladnutia. Do vychladnutého pudingu postupne vmiešame kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu a premiešame. Štyri plátky želatíny zalejeme vodou a necháme napučať. Vodu zlejeme a želatínu rozpustíme v teplom vodnom kúpeli (pozor nesmie sa variť). Pridáme do nej 5 lyžíc krému a túto zmes vmiešame do zvyšného krému. Krém hneď rozotrieme na upečený vychladnutý plát cesta. Príprava polevy: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme takmer vychladnúť, ale nie stuhnúť. Pridáme kyslú smotanu a zľahka premiešame. Polevu natrieme na krém a dáme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.

Zdroj: časopis Dobré jedlo

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 6.5.2013, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svadobné koláčiky, ktoré kysnú až v rúre



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 g Hery, 1 šľahačková smotana, 30 g droždia, 2 žĺtka, štipka soli. Plnka: 250 g tvarohu, 1 žĺtko, cukor podľa chuti, vanilkový cukor, trocha Solamylu, môžeme pridať aj hrozienka. Plnka 2: slivkový lekvár. Okrem toho vajíčko na potretie, práškový cukor a vanilkový cukor na obalenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nalejeme trocha z celkového množstva vlažnej smotany (alebo dáme cca 3 PL vlažného mlieka), rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, spracujeme v hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť a ihneď tvarujeme koláčiky.

Koláčiky sú výborné - objavila som ich na http://www.peceni.info/kolacky-1

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (76) posledné: 24.4.2013, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 107 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu