. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna T. (babuš) ID 7831
.
mimibazar.sk/caldera
Oblasť: Svätý Jur
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.10.2006
Naposledy: 8.10.2023 12:28
Aktualizácia: 4.7.2017 18:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 205
RODINNÉ FOTOGRAFIE 31
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 17
RECEPTY 13
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2

TORTY

skopčený opitý Izidor



POTREBNÉ PRÍSADY

podľa postupu prípravy

POSTUP PRÍPRAVY

Milá Zuzka, ponúkam recept na skvostný zákusok, ktorý sa volá Opitý Izidor. Na prvý pohľad zložitý, ale netreba tomu veriť. Spolieham na isté minimálne skúsenosti a preto recept nekomplikujem množstvami.
CESTO: kvalitné kakaové cesto, teda celá Hera, 5 žĺtkov vymiešať s cukrom trochu múky, prášok do pečiva, sneh, upiecť, nechať vychladnúť
ZATIAĽ: odkvapkať pohár zaváraných broskýň, broskyne nakrájať na drobné kúsky, zomlieť asi 20 dg orechov, nájsť pohárik ríbezľového džemu, varovú čokoládu a 5 dg Cery
POTOM: vychladnuté cesto poriadne pokvapkať trochou broskyňovej šťavy s rumom (množstvo závisí od počtu detí, či dospelých zákuskomilov)
- napité cesto potrieť ríbezľovým džemíkom alebo rôsolom
-na to rozvrstviť pokrájané broskyne
-na to natrieť orechy zmiešané s trochou cukru a so zvyškom broskyňovej šťavy
- na to vyliať čokoládovú polevu , nechať stuhnúť a do stuhnutia ukryť pred zvyškom rodiny

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

celozrnný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru
200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni)
4PL oleja, 1PL octu,
by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať

POSTUP PRÍPRAVY

tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná.
dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

včerajší chlebík z ETY Siesta



POTREBNÉ PRÍSADY

múka T-650, celozrnná múka, vločky, otruby, droždie, soľ, cukor, rasca, ľanové semiačka, olivový olej, ocot, program sprint
používam pohárik a odmerku dodané k Ete siesta
voda - plastový pohárik
cukor - väčšia odmerka
soľ - menšia odmerka

POSTUP PRÍPRAVY

tak, ako pridávam do korýtka na pečenie:
ca 1/2 čerstvého droždia (3/4 bal. sušeného), 4 dl teplej vody, 1/2odmerky cukru
400g múky T-650, 200g celozrnnej pšeničnej múky, 1,5 odmerky soli, celá rasca, ľanové semiačka podľa chuti, 4 PL olivového oleja, 1,5 PL kvalitného octu (dávam Gurmen), za hrsť ovsenných alebo hocijakých iných vločiek a otrúb.
ak sa pri miesení zdá, že cesto je príliš riedke, prisypeme podľa potreby základnú múku.
z tohto množstva vyjde ca 1kg bochník
doba pečenia ca 2 hod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2008, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu