končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |
TORTY |
skopčený opitý IzidorPOTREBNÉ PRÍSADY podľa postupu prípravy POSTUP PRÍPRAVY Milá Zuzka, ponúkam recept na skvostný zákusok, ktorý sa volá Opitý Izidor. Na prvý pohľad zložitý, ale netreba tomu veriť. Spolieham na isté minimálne skúsenosti a preto recept nekomplikujem množstvami. CESTO: kvalitné kakaové cesto, teda celá Hera, 5 žĺtkov vymiešať s cukrom trochu múky, prášok do pečiva, sneh, upiecť, nechať vychladnúť ZATIAĽ: odkvapkať pohár zaváraných broskýň, broskyne nakrájať na drobné kúsky, zomlieť asi 20 dg orechov, nájsť pohárik ríbezľového džemu, varovú čokoládu a 5 dg Cery POTOM: vychladnuté cesto poriadne pokvapkať trochou broskyňovej šťavy s rumom (množstvo závisí od počtu detí, či dospelých zákuskomilov) - napité cesto potrieť ríbezľovým džemíkom alebo rôsolom -na to rozvrstviť pokrájané broskyne -na to natrieť orechy zmiešané s trochou cukru a so zvyškom broskyňovej šťavy - na to vyliať čokoládovú polevu , nechať stuhnúť a do stuhnutia ukryť pred zvyškom rodiny Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru 200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni) 4PL oleja, 1PL octu, by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať POSTUP PRÍPRAVY tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná. dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
včerajší chlebík z ETY SiestaPOTREBNÉ PRÍSADY múka T-650, celozrnná múka, vločky, otruby, droždie, soľ, cukor, rasca, ľanové semiačka, olivový olej, ocot, program sprint používam pohárik a odmerku dodané k Ete siesta voda - plastový pohárik cukor - väčšia odmerka soľ - menšia odmerka POSTUP PRÍPRAVY tak, ako pridávam do korýtka na pečenie: ca 1/2 čerstvého droždia (3/4 bal. sušeného), 4 dl teplej vody, 1/2odmerky cukru 400g múky T-650, 200g celozrnnej pšeničnej múky, 1,5 odmerky soli, celá rasca, ľanové semiačka podľa chuti, 4 PL olivového oleja, 1,5 PL kvalitného octu (dávam Gurmen), za hrsť ovsenných alebo hocijakých iných vločiek a otrúb. ak sa pri miesení zdá, že cesto je príliš riedke, prisypeme podľa potreby základnú múku. z tohto množstva vyjde ca 1kg bochník doba pečenia ca 2 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2008, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |