. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Karfiolové krokety - jednoduché a dobré*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredný karfiol, hladká múka, 2 vajcia, strúhanka, soľ, vegeta, mčk, trocha jarnej cibuľky s vňaťou (môžeme nahradiť cibuľou+petržl.vňaťou), olej ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Manželovi chutia dokonca viac ako vyprážaný karfiol a ja ich robím radšej, lebo je to menšia babračka ako s obaľovaním a vyprážaním karfiolu.

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka, zlejeme vodu a necháme vychladnúť karfiol. Dáme ho do misy a trocha ho roztlačíme (nie na kašu), pridáme vegetu, mčk, nadrobno posekanú cibuľku s vňaťou, vajcia a premiešame. Pridáme hladkú múku (ja to robím odoka), aby sme hmotu trochu zahustili. Nepridávame zbytočne veľa múky, skôr by som povedala, čo najmenej. Musí jej však byť toľko, aby sa dali formovať mäkké fašírky. Hneď ako sformujeme kroketku (neformujte príliš veľké, aby sa nelámali), vložíme ju do strúhanky a potom do panvice s olejom. Smažíme ich dozlatova. Podávame so zemiakmi na všeliaké spôsoby a s tatárskou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.11.2009, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Bryndzovo - alebo syrovo - zemiakové pirohy*♥*


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hrnček polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl mlieka, 2 uvarené postrúhané zemiaky plnka - 450 g uvarených zemiakov v šupke, soľ, mčk, trocha vňaťovej cibuľky, 1 syr Bambino (alebo bryndza) (plnka sa v prípade použitia bryndze dá ochutiť kôprom, v prípade Bambina posekanou chilli papričkou)

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.
Pripravíme plnku tak, že zemiaky postrúhame, pridáme syr, mčk a pokrárjanú cibuľku, osolíme a spolu premiešame.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili.
Pirohy vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15 minút. Podávame poliate rozpraženou slaninkou, alebo rozpusteným maslom a opraženou cibuľou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.2.2010, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

*♥*Brokolicový šalát*♥*


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

polovica brokolice, asi 1/4 ľadového šalátu, cibuľa, zopár reďkoviek, 2 paradajky, zelené olivy, syr Feta, cesnak, zálievka - 2 PL octu (možno i viac, ja nemám rada kyslé), soľ, trocha mčk, 3 PL oliv. oleja, trocha cukru, 4 PL jablkového džúsu

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme, očistíme, umyjeme a dáme do vriacej pary napariť asi na 3 - 4 minúty (aby zostala chrumkavá), Do misy pokrájame cibuľu, paradajky, reďkovky, šalát, prihodíme olivy a na na kocky nakrájame syr. Pridáme vychladnutú brokolicu, môžeme všetko mierne osoliť a zalejeme zálievkou. Necháme odstáť v chlade.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Texas rezne *♥* - dusené



POTREBNÉ PRÍSADY

karé (asi 7 plátkov), mčk, mexické korenie, 1 cibuľa, hladká múka, omáčka - 1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke, 1/2 malej konzervy "zámocká zmes" (zmes hrášku, kukurice a mrkvy), vegeta, trocha ostrého kečupu marináda - 6 PL oleja, 3 PL sójovej omáčky, 1 čL chilli omáčky, 2 čL medu, 2 čL ostrej horčice, grilovacie korenie, trocha vegety, trocha tymiánu, 1 čL sezamu, 3 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Možno sa niekto čuduje, prečo som Texas rezne dusila. Doma ich obvykle grilujeme a dusenie na cibuli odpadá. No teraz som toto jedlo varila u rodičov a aj keď bolo tak krásne namarinované, dostala som befel, že mäso musí byť udusené. Tak vznikla nová verzia rezňov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Pečený encián*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Hneď na úvod uvádzam, že tento recept je len pozmenenou verziou iného receptu, snáď najznámejšieho tu na MMB. My sme doma milovali vyprážaný encián a teraz milujeme tento, ktorý sa pečie v rúre....inšpirácia je od Mati74, Vďaka Martina P. (Mata74) ID 9033 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Potrebujeme: 2 camemberty (alebo encián, hermelín) , 150 g šunky, 150 g eidamu, 2 vajcia, pomleté cornflakes, troška masla alebo oleja Ak máte hlbšie zapekacie misky, môže sa šunková vrstva prikryť druhou polovicou camembertu, ale mne sa to do misiek nezmestilo. Preto som šunku zakrývala strúhaným eidamom.

POSTUP PRÍPRAVY

1) Zapekacie simaxové misky vytrieme maslom alebo olejom, vysypeme pomletými cornflekmi.
2) Camembert rozkrojíme naplocho , 1/2 vložíme do misky (vysypanej a vymastenej) a na to dáme vrstvu pokrájanej šunky
3) V miske si roztrepeme 2 celé vajcia (môže sa i viac, ale netreba)
4) Šunku v miskách polejeme vajcami (minieme polovicu z misky)
5) Postrúhame eidam a navŕšime ho rovnako do každej misky, utlačíme rukou
6) Zvyšok vajec opäť lyžicou naložíme na eidam do misiek
7) Vrch každej porcie posypeme mletými cornflakes.
8) Misky vložíme do pekáča, do pekáča dáme vodu, ktorá má siahať do polovice misiek a dáme do vyhriatej rúry piecť asi pol hodiny pri 230°C

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2009, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Zapekané palacinky so syrovo-zeleninovou plnkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

palacinky - 3 dl mlieka, 3/4 dl oleja, 1 dl vody, 1/4 čL soli, 2 vajíčka, hladká múka cca 6 kopcovitých PL ( ak by bolo husté cesto, ešte pridáme trocha vody) plnka - 1 cibuľa, cca pol menšieho karfiolu, 1 mrkva, zelená fazuľka - trocha, šampiňóny baj očko, 15 dg eidamu, 2 vajcia, plátky debrecínky, alebo niečoho podobného (ak to musí teda byť) soľ, mčk, trocha chilly papriky, podľa chuti vegety, trocha bazalky , olej omáčka na poliatie a zapečenie - asi pol kelímka kyslej smotany, pol syra v črievku (bambino, weekend a pod.), 1 PL majonézy al. tatárskej, kúsok syra Niva.

POSTUP PRÍPRAVY

palacinky - zamiešame ponorným mixerom, aby sme nemali hrudky, pečieme bez oleja - normálne bežné palacinky (ale vynecháme cukor )

Na oleji speníme cibuľu, pridáme na menšie kúsky pokrájanú mrkvu (alebo postrúhame na hrubo) a po chvíli pridáme zvyšné zeleniny a huby, osolíme, okoreníme, podlejeme trošičkou vody a prikryté dusíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej vajcia, zamiešame len chvíľu a necháme vychladnúť. Pridáme postrúhaný
syr a dochutíme ešte podľa seba - bazalka, vegeta.
Palacinky potrieme zeleninovou plnkou, položíme na ňu plátok šunky (nemusí byť) a stočíme.
Palacinky ukladáme tesne vedľa seba do zapekacej misy vytretej olejom a vysypanej strúhankou.
Polejeme omáčkou a posypeme nivou. Dáme zapekať do rúry asi 10 -15 min pri 180°C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)



POTREBNÉ PRÍSADY

0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať.
Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme.
Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo.
Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy).
Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru).
(Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou).

Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 27.1.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Pizza - taliansky recept origoš z talianskeho vidieka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

***Na cesto - 600 g polohrubej múky, 4 - 6 PL oliv. oleja, 3 dl mlieka, 1/2 čL kryšt.cukru, 2 čL soli, kocka vasníc *** Na_paradajkovú pastu - 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 3 PL oliv.oleja, 1 mrkva, štvrťka zeleru, paradajkový pretlak (stredná veľkosť) , oregano, bazalka, soľ, mčk, soľ ( v sezóne čerstvé paradajky) *** ***Na_obloženie - 300 g mozarelly, trocha iných syrov (niva, eidam,camembert atď), šunka, chudá slanina, olivy, šampiňóny, papričky, rybičky, cibuľa, ananás ( to som použila ja, dá sa použiť všeličo iné, ako napr. rôzne druhy salám, klobás, zelenín, rôzne druhy rybičiek v konzerve, ale aj čerstvé... fantázii sa medze nekladú) -

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 728 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (337) posledné: 2.11.2022, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

*♥*Grilovaný pstruh*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

pstruhy (ja som mala 2 ks), šťava z polovice citróna, 1 PL sójovej omáčky, 2 čL mexického grilovacieho korenia, 1/2 čL mčk, 4 PL oleja, 1/2 jogurtu Activia biela sladká, trocha chilli alebo štipľavá papriková pasta, soľ (podľa uváženia)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv očistíme ryby, odrežeme všeliaké tie nepríjemné veci ako hlava, pluty...a rozrežeme pstruhy na plátky. Ešte rozumnejšie je každý plát prepoliť, lebo pri grilovaní sa zvyknú nepekne prelomiť (ak nemáme mriežku na ryby )
Potom rybu jemne nasolíme.
Pripravíme marinádu - zmiešame všetky uvedené ingrediencie a marinádu vrstvíme na jednotlivé porcie ryby z obidvoch strán. Uložíme na pár hodín do chladničky v uzatvárateľnej nádobe.
Grilovaciu plochu si rozpálime na max a ukladáme porcie pstruha. Okolo každej porcie uložíme na menšie kúsky nakrájanú slaninu na opekanie - len pár kúskov. Trocha znížime teplotu. Z každej strany grilujeme asi štyri minúty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Paprikáš - kuracie prsíčka na paprike so smotanou a haluškami*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

2 - 3 páry kuracích pŕs, veľká cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 chilli paprička, olej, soľ, červená prášková paprika sladká, 1/2 lyžičky mletého korenia, 1 čL vegety, 1 šľahačková smotana, citrónová šťava Na halušky : 40 dg polohrubej múky, 2 vajcia, voda, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.10.2016, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu