končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)*♥*Bryndzovo - alebo syrovo - zemiakové pirohy*♥*[ recept č. 15141 zo dňa 13.6.2009 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY hrnček polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl mlieka, 2 uvarené postrúhané zemiaky plnka - 450 g uvarených zemiakov v šupke, soľ, mčk, trocha vňaťovej cibuľky, 1 syr Bambino (alebo bryndza) (plnka sa v prípade použitia bryndze dá ochutiť kôprom, v prípade Bambina posekanou chilli papričkou) POSTUP PRÍPRAVY Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť. Pripravíme plnku tak, že zemiaky postrúhame, pridáme syr, mčk a pokrárjanú cibuľku, osolíme a spolu premiešame. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili. Pirohy vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15 minút. Podávame poliate rozpraženou slaninkou, alebo rozpusteným maslom a opraženou cibuľou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť. Pripravíme plnku tak, že zemiaky postrúhame, pridáme syr, mčk ,pokrárjanú cibuľku a kôpor. Osolíme a spolu premiešame. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Malou lyžičkou ich plníme plnkou. Kolieska zlepíme tak, aby sa pri varení neotvorili. Zlepené vyzerajú super tučnučké, povarením trocha klesnú Budeme ich variť vo vriacej osolenej vode (to som neodfotila, lebo už boli fofry so smažením slaninky a cibuľky) so slaninkou .... ale pridajte aj osmaženú cibuľu, dodá to jedlu ešte lepší šmak... len to som už nemala šancu fotiť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lucia K. (brusnicka) ID 11397 (19.2.2010, 14:46) | |
su vynikajuce , kedze mi zostala plnka , dorabam cesto a mrazim do zasoby, kupovane uz nechcem ani ja vdaka za vynikajuci receptik |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.2.2010, 14:26) | ||
to ma potešilo. Urobím aj ja v dohľadnej dobe, len tento týždeň sme mali bryndz. halušky, tak asi nekôr | ||
ODPOVEDAŤ |
mariana t. (marianka80) ID 64923 (26.8.2009, 13:15) | |
ja som ich včera robila z 1kg muky ,aj som naukladala na plech,dala do mrazáku a teraz som ich preložila do sačkov.bude na budúce,ked bude treba dačo narychlo.super napad. | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.8.2009, 11:36) | ||
Áno, to je perfekt. Dobrý nápad s tým plechom, aby k sebe neprimrzli | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.8.2009, 19:09) | |
Tečú mi slinky.... Ja kupujem mrazené pirohy, ale tieto vyskúšam. .... | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.8.2009, 11:34) | ||
Ja som tie mrazené kúpila raz a stačilo. Nič moc teda. Radšej si zmrazím takéto domáce Keď vyskúšaš, daj vedieť | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.6.2009, 9:38) | |
finka, ja ich tiež milujem. svoje si vdy zahádžem opečenou cibuľou, je to mňamka | |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (13.6.2009, 9:39) | ||
Mňáááám...aspoň viem, čo v nedeľu bude na obed |
||
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (13.6.2009, 9:34) | |
Milujem ich Robievam bryndzové...ale vyskúšm aj tie vaše... |
|
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.6.2009, 21:12) | ||
Ahoj Marika, tak ja som teraz pre zmenu urobila bryndzové skvelá papanica, po ktorej ostali len zababrané riady a pre mňa asi 3 pirohy Bryndzové aj tak nemajú konkurenciu | ||
ODPOVEDAŤ |