končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MAZANECPOTREBNÉ PRÍSADY 275 ml mléka 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 3 lžíce krystalového cukru 2 lžíce vanilkového cukru 1 lžička soli 500 g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí POSTUP PRÍPRAVY po zvukovém signálu přidáme rozinky nebo kandované ovoce, později pak může být i nastrouhaná čokoláda, jinak se rozpustí a těsto bude hnědé. Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký Postup: Pokud nechceme mazanec péct v pekárně, musíme dosypat více mouky, aby se těsto nelepilo! V tom případě zvolíme program Těsto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Anna L. (Anakaja) ID 94515 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2012, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično-ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Niekde na internete som našla tento recept, trošku som si ho prispôsobila a toto je výsledok. Je vynikajúci, asi najlepší, aký sa mi kedy podarilo upiecť. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne si dáme suroviny v poradí, ako je napísané: 350 ml vody, 2 ČL soli, 1,5 ČL rasce, 1 PL octu, 1 PL medu, alebo cukru, 2 PL oleja, 300 g hladkej múky, 250 g ražnej hladkej tmavej chlebovej múky, 1/2 kocky droždia. Po zaznení zvukového signálu pridávam tekvicové, alebo slnečnicové semiačka. Pečiem na programe RÝCHLY, veľkosť stredná a kôrka tmavá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 9.1.2015, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cmarovo-zemiakový biely chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 330 g cmaru, 1 veľká odmerka octu, 1 malá odmerka cukor, 2 malé odmerky soľ, 120 g nastrúhaného v šupe uvareného zemiaku, 500 g chlebovej hladkej múky T650, 21 g čerstvého droždia, 1 malá odmerka mletej alebo drvenej rasce POSTUP PRÍPRAVY Návrat do môjho detstva - tuším my sme kedysi poznali len cmarový a zemiakový chlieb :-). Ale chutil nám, určite vydržal 3 dni vláčny, chutný, kôrka bývala svetová...Tak som skúsila stvoriť čosi podobné. Tiež sa mi nepodaril na prvýkrát, prešiel určitými úpravami gramáže surovín, kým vyšiel z DP chlebík, ktorý nám už aj chutí :-)). Musím priznať, že som prvý odladený recept stratila, tak ak to nebude nikomu prekážať, tu si ho nájdem vždy - pokiaľ ma niekto nedá vymazať :)))) Tento chlebík nie je určený na odložený štart. 1. Do DP nalejeme cmar, ocot, cukor, soľ a pridáme nastrúhaný zemiak - premiešam jemne nejakou vareškou (nie kovovým "pomocníkom" z pochopiteľných dôvodov :-)). 2. Pridám múku - do múky pridám pomrvené droždie, prekryjem múkou, rascu. 3. Nasleduje spustenie programu - v Moulinex Baquette používam program 5, hmotnosť 750, kôrka stredná. 4. Viac sa nestarám a po 3:35 hod. zapiští pekáreň a chlebík je na svete..... 5. Nakoniec svoje odskúšané - chlebík hneď po vybratí z DP celý kol dokola potriem buď pretlačeným cesnakom, soľou a vodou alebo len slanou vodou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 30.4.2011, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Veľkonočný mazanecPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY robený podľa tohto receptíku z českého mmb http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14439 a je neskutočne úúúúžasný a fakt na zožranie... vláčny, jemný a sladučký. len mne trošinku vrch priškvrklo, no aspoň je chrumkavý :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Michaela S. (mishusha) ID 14669 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 25.4.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Viaczrnný chlieb pre MOULINEXPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody o izbovej teplote, 1 veľká odmerka kryštálového cukru, 1 malá odmerka sušeného droždia s modrou lastovičkou, 25 g ovsených vločiek, 2 veľké odmerky pšeničných otrúb, 450 g hladkej múky T650 chlebovej, 2 malé odmerky kuchynskej soli, 30 g zmäknutého masla, 1 1/2 veľkej odmerky sezamových semien, 1 1/2 veľkej odmerky ľanových semien, 1 1/2 veľkej odmerky slnečnicových semien, 1 1/2 veľkej odmerky tekvicových semien (skúšala som chýbajúce nahradiť rovnakým množstvom lúpaných plátkových mandlí a tiež super), NA DOKONČENIE: 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL soli, troška vody POSTUP PRÍPRAVY Konečne mám odladený chlieb v pekárni Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE a tak si tu uložím recept, kým ho zase nestratím. Je to recept od mojej skvelej kolegynky, ktorá máva chlieb vždy jedna báseň, vláčny a chuťovo fantastický, akurát má inú pekáreň, však Lili? :-) Čiže každý jej recept musí u nás prejsť ešte malými úpravami, aby aspoň čiastočne konvergoval k jej dielam :-), no mám do jej chlebíkov ešte na hony ďaleko. 1. Suroviny v poradí, v akom sú uvedené v potrebných surovinách, nasúkam do pekárničky. Soľ dávam nakoniec a schovám ju do múky po nasypaní do DP, dávam pozor, aby prvotne neprišla soľ do kontaktu s droždím, zastavuje do proces kysnutia. 2. Zrná si nadávkujem do misky a odložím bokom, DP si sama vypýta ich pridanie piskľavým signálom. 3. Pustím program č. 11, hmotnosť chleba 750 g, stredná kôrka a pustím DP. 4. Po pípnutí pridám zrná a nechám dobehnúť program miesenie - čo je cca 30 minút od začiatku pustenia programu - prejaví sa to dlhšou odmlkou. Potom resetnem DP a opätovne nastavím tie parametre ako v bode 3 a už len nechám zbehnúť celú časť programu na miesenie a prípravu cesta. Celé to je preto, že programy v pekárňach sa líšia a Moulinex nemá žiadny približujúci sa dĺžkou prípravy pekárňam Panasonic. Tak som skúsila tento variant a podarilo sa :-). 5. Ja sa snažím vždy po ukončení časti programu príprava cesta vybrať z DP háky, rozložiť cesto v nádobe rovnomerne a narezať zárezy na chlebíku. V prípade tejto DP je to, keď mi na displeji svieti cas 2:06 - príde posledné premiesenie a vtedy otvorím DP, rýchlo vyberiem háky, pomúčenou rukou rozložím cesto rovnomerne a dobre ostrým nožom narežem 3-4 zárezy. 6. Po dopečení sa chlebík ohlasi pípaním, vyberiem ho a položím na mriežku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2012, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Nekysnutý Syrovo - jablkový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 1 PL oleja na vytretie formy, 500g hladkej múky, 1 ČL Prášku do pečiva, ½ ČL soli, 60g masla, 4 ošúpané a nastrúhané jabĺčka, 125g nastrúhaného syra (čedaru), 2 rozšľahané vajcia, ovsené vločky na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Recept na tento šťavnatý bochník plný chutí vznikol kedysi dávno v Anglicku. Má úžasnú chrumkavú kôrku a je výborný na pikniky a k čaju. Môžeme použiť akékoľvek jablká, najlepšie sú ale zelené kyslejšie druhy. POSTUP: 1. Formu na kilový bochník vytrieme olejom. 2. Vo veľkej mise zmiešame všetky prísady, najskôr suché, potom pridáme maslo, syr, jabĺčka a vajcia. 3. Hotové vypracované cesto preklopíme do vymastenej formy, posypeme ovsenými vločkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 - 1½ hodiny. 4. Chlebík je hotový keď je vpichnutá ihlica čistá. 5. Po upečení po chvíľke vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.10.2011, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
špeciálne Parker House ŽEMLIČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 20g čerstvých kvasníc, alebo 2 ½ ČL sušených, 250ml mlieka, 60g roztopeného masla do cesta, 15g roztopeného masla na vymazanie misy a plechu, 2 PL kryštálového cukru, 2 rozšľahané vajcia, 560g hladkej múky najlepšie T650, 2 ČL soli, na glazúru 1 žĺtok a 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Toto pečivo vzniklo v hoteli Parker House v Bostone (USA). Cesto obohatené maslom a vajciami sa potiera pred pečením roztopeným maslom. Napriek tomu nie je pečivo ťažké, ale hriešne lákavé a chutné. Najúžasnejšie je teplé, takže ho buď podávajte čerstvé, alebo ho pred podávaním jemne prihrejte v trúbe alebo mikrovlnke. Takže postup na túto špeciálnu lahôdku vhodnú na zvláštne príležitosti alebo iba príjemný rodinný víkendík: 1. Kvasnice rozpustite v 100ml mlieka 2. Zvyšné mlieko ohrejte v hrnci a zmiešajte s maslom na cesto a cukrom, miešajte kým sa maslo neroztopí a potom odstavte 3. Vajcia rozšľahajte a pridajte k trochu vychladnutému mlieku s maslom a cukrom 4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, v strede spravte jamku, vlejte do nej rozpustené kvasnice a maslovú zmes. 5. Cesto nechajte 10 minút miesiť kuchynským robotkom, kým nie je hladké, lesklé a pružné (ak je príliš lepkavé pridávajte po lyžiciach múku, ale pozor aby nebolo suché, ale mäkké) 6. Cesto vložte do misy vytretej maslom a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť 1 - 1½ hodiny kým nezdvojnásobí svoj objem. 7. Po vykysnutí cesto zrazte a nechajte 10 minút odpočívať 8. Cesto rozdeľte na 16 kusov a vytvarujte z nich okrúhle žemle. Žemličky položte na plech vymastený maslom cca 5 cm od seba, prikryte utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť 9. Dokysnuté žemličky potrite glazúrou z 1 žĺtku a 1 PL mlieka, prípadne posypte semienkami a pečte v rúre predhiatej na 220º C cca 15 - 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.5.2013, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Viktoriánsky mliečny chliebPOTREBNÉ PRÍSADY * 2 ČL sušených kvasníc alebo 15g čerstvých * 1 ČL kryštálového cukru * 350ml vlažného mlieka * 500g hladkej alebo celozrnnej múky (ja dávam 250g špaldovej a 250g pšeničnej) 1 a 1/2 ČL soli (ja pridávam aj 3 PL rôznych semienok -sezam, slnečnica, ľanové) * na glazúru 1 vajce a 1 PL mlieka POSTUP PRÍPRAVY Tento chlebík má veľmi jemnú kôrku i striedku, vďaka trvácnosti sa výborne skladuje a hrianky z neho majú orechovú príchuť. Klasická verzia má tvar písmena S, no môžete upiecť aj iný bochník podľa pekáčiku. Tak ideme na to: * Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ (a teoreticky semená)* Uprostred spravíme jamku a do nej vlejeme mliečko, vsypeme rozdrobené kvasnice, ktoré necháme chvíľku rozpúšťať a nasypeme cukor * V kuchynskom robotkovi miesime 10 minút na najpomalšom stupni pokým nie je cesto hladké a pružné * Vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou * Necháme kysnúť cca 45 minút * Vykysnuté cesto zrazíme na pôvodnú veľkosť (prekladáme a naťahujeme v rukách) a necháme kysnúť ďalších 45 minút kým nezdvojnásobí svoj objem * Vymastíme formu na 500g chlebík, vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý pozahýbame do tvaru S a vložíme do nej * Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu, kým nie je cesto nad okrajom formy * Vyhrejte rúru na 200 st.C * Pripravte glazúru z 1 PL mlieka a 1 rozšľahaného vajca a potrite ňou bochník * Pečieme cca 45 minút, pokým nie je chlebík zlatistý (asi po 30 minútach ho môžete preventívne zakryť obdĺžnikom z alobalu aby sa vám náhodou zvrchu neprichytil kým sa dopečie spodok * Po upečení vyberieme z formy a necháme chladnúť na kovovej mriežke ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.4.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slaninkové celozrnné ražné chlebíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 300g ražnej celozrnnej múky * 200g hladkej pšeničnej celozrnnej múky * 250ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu * 200 ml vlažnej vody * 1/2 kocky droždia * 1 ČL medu * 1 ČL soli * 100g prerastenej slaninky POSTUP PRÍPRAVY * Najskôr si na panvici zľahka opečieme na kocky nakrájanú prerastenú slaninku * V miske zmiešame ražnú a pšeničnú múku * Z vlažnej vody, medu a droždia spravíme kvások. * Polovicu vychladnutej slaninky pridáme k múke, primiešame kyslú smotanu a prilejeme kvások * Všetko spolu miesime 10 minút v kuchynskom robotkovi pokým sa cesto neoddeľuje od strán nádoby * Prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 30 - 45 minút * Z cesta vyformujeme malé chlebíčky na ktoré nasypeme zbytok slaninky a jemne vtlačíme * Preložíme na vymastený plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie * Znovu prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút pokým sa objem nezdvojnásobí * Potrieme vodou a v predohriatej rúre na 220 st. C pečieme v druhej koľajničke odspodu cca 15 minút. Kto má rád môže si chlebíky pred dopečením posypať strúhaným syrom, ale vynikajúce sú aj takto. Dobrú chuť ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2011, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb domaciPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej muky,6,5 dcl vlaznej vody, mozno bude stacit aj 6dcl,1 cele drozdie,2 lyzice cukru,2 lyzice soli, muka na posypanie POSTUP PRÍPRAVY spracujeme cesto, 5 minut spacuvavame, nechame kysnut na teplom mieste 30 minut, potom premiesime a znova nechame kysnut 30 minut, vytvarujeme si tvar aky chceme, popripade mozeme pridat rascu. 200°C 30 minut, potom asi 10-15 na 250°C. Piekla som ho v ciernom pekaci, vymastila som ho maslom, a vysypala hrubou mukou, najprv asi pol hodinu s pokrievkou a potom bez, pocas pecenia mazeme cistou vodou.Ja som ho piekla hodinu, nemame ruru s ventilatorom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivana B. (levicaiva) ID 94691 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.4.2011, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,62 ďalšie >> |