. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

MAZANEC



POTREBNÉ PRÍSADY

275 ml mléka 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 3 lžíce krystalového cukru 2 lžíce vanilkového cukru 1 lžička soli 500 g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

POSTUP PRÍPRAVY

po zvukovém signálu přidáme rozinky nebo kandované ovoce, později pak může být i nastrouhaná čokoláda, jinak se rozpustí a těsto bude hnědé.

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký

Postup:
Pokud nechceme mazanec péct v pekárně, musíme dosypat více mouky, aby se těsto nelepilo! V tom případě zvolíme program Těsto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Anna L. (Anakaja) ID 94515 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2012, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pšenično-ražný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Niekde na internete som našla tento recept, trošku som si ho prispôsobila a toto je výsledok. Je vynikajúci, asi najlepší, aký sa mi kedy podarilo upiecť.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne si dáme suroviny v poradí, ako je napísané:
350 ml vody, 2 ČL soli, 1,5 ČL rasce, 1 PL octu, 1 PL medu, alebo cukru, 2 PL oleja, 300 g hladkej múky, 250 g ražnej hladkej tmavej chlebovej múky, 1/2 kocky droždia. Po zaznení zvukového signálu pridávam tekvicové, alebo slnečnicové semiačka. Pečiem na programe RÝCHLY, veľkosť stredná a kôrka tmavá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (42) posledné: 9.1.2015, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarovo-zemiakový biely chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

330 g cmaru, 1 veľká odmerka octu, 1 malá odmerka cukor, 2 malé odmerky soľ, 120 g nastrúhaného v šupe uvareného zemiaku, 500 g chlebovej hladkej múky T650, 21 g čerstvého droždia, 1 malá odmerka mletej alebo drvenej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Návrat do môjho detstva - tuším my sme kedysi poznali len cmarový a zemiakový chlieb :-). Ale chutil nám, určite vydržal 3 dni vláčny, chutný, kôrka bývala svetová...Tak som skúsila stvoriť čosi podobné. Tiež sa mi nepodaril na prvýkrát, prešiel určitými úpravami gramáže surovín, kým vyšiel z DP chlebík, ktorý nám už aj chutí :-)). Musím priznať, že som prvý odladený recept stratila, tak ak to nebude nikomu prekážať, tu si ho nájdem vždy - pokiaľ ma niekto nedá vymazať :)))) Tento chlebík nie je určený na odložený štart.

1. Do DP nalejeme cmar, ocot, cukor, soľ a pridáme nastrúhaný zemiak - premiešam jemne nejakou vareškou (nie kovovým "pomocníkom" z pochopiteľných dôvodov :-)).
2. Pridám múku - do múky pridám pomrvené droždie, prekryjem múkou, rascu.
3. Nasleduje spustenie programu - v Moulinex Baquette používam program 5, hmotnosť 750, kôrka stredná.
4. Viac sa nestarám a po 3:35 hod. zapiští pekáreň a chlebík je na svete.....
5. Nakoniec svoje odskúšané - chlebík hneď po vybratí z DP celý kol dokola potriem buď pretlačeným cesnakom, soľou a vodou alebo len slanou vodou

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.4.2011, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Veľkonočný mazanec


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

robený podľa tohto receptíku z českého mmb http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14439
a je neskutočne úúúúžasný a fakt na zožranie... vláčny, jemný a sladučký. len mne trošinku vrch priškvrklo, no aspoň je chrumkavý :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Michaela S. (mishusha) ID 14669 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.4.2011, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Viaczrnný chlieb pre MOULINEX



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody o izbovej teplote, 1 veľká odmerka kryštálového cukru, 1 malá odmerka sušeného droždia s modrou lastovičkou, 25 g ovsených vločiek, 2 veľké odmerky pšeničných otrúb, 450 g hladkej múky T650 chlebovej, 2 malé odmerky kuchynskej soli, 30 g zmäknutého masla, 1 1/2 veľkej odmerky sezamových semien, 1 1/2 veľkej odmerky ľanových semien, 1 1/2 veľkej odmerky slnečnicových semien, 1 1/2 veľkej odmerky tekvicových semien (skúšala som chýbajúce nahradiť rovnakým množstvom lúpaných plátkových mandlí a tiež super), NA DOKONČENIE: 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL soli, troška vody

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne mám odladený chlieb v pekárni Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE a tak si tu uložím recept, kým ho zase nestratím. Je to recept od mojej skvelej kolegynky, ktorá máva chlieb vždy jedna báseň, vláčny a chuťovo fantastický, akurát má inú pekáreň, však Lili? :-) Čiže každý jej recept musí u nás prejsť ešte malými úpravami, aby aspoň čiastočne konvergoval k jej dielam :-), no mám do jej chlebíkov ešte na hony ďaleko.

1. Suroviny v poradí, v akom sú uvedené v potrebných surovinách, nasúkam do pekárničky. Soľ dávam nakoniec a schovám ju do múky po nasypaní do DP, dávam pozor, aby prvotne neprišla soľ do kontaktu s droždím, zastavuje do proces kysnutia.
2. Zrná si nadávkujem do misky a odložím bokom, DP si sama vypýta ich pridanie piskľavým signálom.
3. Pustím program č. 11, hmotnosť chleba 750 g, stredná kôrka a pustím DP.
4. Po pípnutí pridám zrná a nechám dobehnúť program miesenie - čo je cca 30 minút od začiatku pustenia programu - prejaví sa to dlhšou odmlkou. Potom resetnem DP a opätovne nastavím tie parametre ako v bode 3 a už len nechám zbehnúť celú časť programu na miesenie a prípravu cesta. Celé to je preto, že programy v pekárňach sa líšia a Moulinex nemá žiadny približujúci sa dĺžkou prípravy pekárňam Panasonic. Tak som skúsila tento variant a podarilo sa :-).
5. Ja sa snažím vždy po ukončení časti programu príprava cesta vybrať z DP háky, rozložiť cesto v nádobe rovnomerne a narezať zárezy na chlebíku. V prípade tejto DP je to, keď mi na displeji svieti cas 2:06 - príde posledné premiesenie a vtedy otvorím DP, rýchlo vyberiem háky, pomúčenou rukou rozložím cesto rovnomerne a dobre ostrým nožom narežem 3-4 zárezy.
6. Po dopečení sa chlebík ohlasi pípaním, vyberiem ho a položím na mriežku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.6.2012, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nekysnutý Syrovo - jablkový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL oleja na vytretie formy, 500g hladkej múky, 1 ČL Prášku do pečiva, ½ ČL soli, 60g masla, 4 ošúpané a nastrúhané jabĺčka, 125g nastrúhaného syra (čedaru), 2 rozšľahané vajcia, ovsené vločky na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na tento šťavnatý bochník plný chutí vznikol kedysi dávno v Anglicku. Má úžasnú chrumkavú kôrku a je výborný na pikniky a k čaju. Môžeme použiť akékoľvek jablká, najlepšie sú ale zelené kyslejšie druhy. POSTUP: 1. Formu na kilový bochník vytrieme olejom. 2. Vo veľkej mise zmiešame všetky prísady, najskôr suché, potom pridáme maslo, syr, jabĺčka a vajcia. 3. Hotové vypracované cesto preklopíme do vymastenej formy, posypeme ovsenými vločkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C cca 1 - 1½ hodiny. 4. Chlebík je hotový keď je vpichnutá ihlica čistá. 5. Po upečení po chvíľke vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.10.2011, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

špeciálne Parker House ŽEMLIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

20g čerstvých kvasníc, alebo 2 ½ ČL sušených, 250ml mlieka, 60g roztopeného masla do cesta, 15g roztopeného masla na vymazanie misy a plechu, 2 PL kryštálového cukru, 2 rozšľahané vajcia, 560g hladkej múky najlepšie T650, 2 ČL soli, na glazúru 1 žĺtok a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto pečivo vzniklo v hoteli Parker House v Bostone (USA). Cesto obohatené maslom a vajciami sa potiera pred pečením roztopeným maslom. Napriek tomu nie je pečivo ťažké, ale hriešne lákavé a chutné. Najúžasnejšie je teplé, takže ho buď podávajte čerstvé, alebo ho pred podávaním jemne prihrejte v trúbe alebo mikrovlnke. Takže postup na túto špeciálnu lahôdku vhodnú na zvláštne príležitosti alebo iba príjemný rodinný víkendík: 1. Kvasnice rozpustite v 100ml mlieka 2. Zvyšné mlieko ohrejte v hrnci a zmiešajte s maslom na cesto a cukrom, miešajte kým sa maslo neroztopí a potom odstavte 3. Vajcia rozšľahajte a pridajte k trochu vychladnutému mlieku s maslom a cukrom 4. Vo veľkej mise zmiešajte múku so soľou, v strede spravte jamku, vlejte do nej rozpustené kvasnice a maslovú zmes. 5. Cesto nechajte 10 minút miesiť kuchynským robotkom, kým nie je hladké, lesklé a pružné (ak je príliš lepkavé pridávajte po lyžiciach múku, ale pozor aby nebolo suché, ale mäkké) 6. Cesto vložte do misy vytretej maslom a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť 1 - 1½ hodiny kým nezdvojnásobí svoj objem. 7. Po vykysnutí cesto zrazte a nechajte 10 minút odpočívať 8. Cesto rozdeľte na 16 kusov a vytvarujte z nich okrúhle žemle. Žemličky položte na plech vymastený maslom cca 5 cm od seba, prikryte utierkou a nechajte 30 minút dokysnúť 9. Dokysnuté žemličky potrite glazúrou z 1 žĺtku a 1 PL mlieka, prípadne posypte semienkami a pečte v rúre predhiatej na 220º C cca 15 - 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.5.2013, 7:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Viktoriánsky mliečny chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

* 2 ČL sušených kvasníc alebo 15g čerstvých * 1 ČL kryštálového cukru * 350ml vlažného mlieka * 500g hladkej alebo celozrnnej múky (ja dávam 250g špaldovej a 250g pšeničnej) 1 a 1/2 ČL soli (ja pridávam aj 3 PL rôznych semienok -sezam, slnečnica, ľanové) * na glazúru 1 vajce a 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento chlebík má veľmi jemnú kôrku i striedku, vďaka trvácnosti sa výborne skladuje a hrianky z neho majú orechovú príchuť. Klasická verzia má tvar písmena S, no môžete upiecť aj iný bochník podľa pekáčiku.
Tak ideme na to: * Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ (a teoreticky semená)* Uprostred spravíme jamku a do nej vlejeme mliečko, vsypeme rozdrobené kvasnice, ktoré necháme chvíľku rozpúšťať a nasypeme cukor * V kuchynskom robotkovi miesime 10 minút na najpomalšom stupni pokým nie je cesto hladké a pružné * Vložíme do čistej misy a prikryjeme utierkou * Necháme kysnúť cca 45 minút * Vykysnuté cesto zrazíme na pôvodnú veľkosť (prekladáme a naťahujeme v rukách) a necháme kysnúť ďalších 45 minút kým nezdvojnásobí svoj objem * Vymastíme formu na 500g chlebík, vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý pozahýbame do tvaru S a vložíme do nej * Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu, kým nie je cesto nad okrajom formy * Vyhrejte rúru na 200 st.C * Pripravte glazúru z 1 PL mlieka a 1 rozšľahaného vajca a potrite ňou bochník * Pečieme cca 45 minút, pokým nie je chlebík zlatistý (asi po 30 minútach ho môžete preventívne zakryť obdĺžnikom z alobalu aby sa vám náhodou zvrchu neprichytil kým sa dopečie spodok * Po upečení vyberieme z formy a necháme chladnúť na kovovej mriežke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.4.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Slaninkové celozrnné ražné chlebíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300g ražnej celozrnnej múky * 200g hladkej pšeničnej celozrnnej múky * 250ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu * 200 ml vlažnej vody * 1/2 kocky droždia * 1 ČL medu * 1 ČL soli * 100g prerastenej slaninky

POSTUP PRÍPRAVY

* Najskôr si na panvici zľahka opečieme na kocky nakrájanú prerastenú slaninku * V miske zmiešame ražnú a pšeničnú múku * Z vlažnej vody, medu a droždia spravíme kvások. * Polovicu vychladnutej slaninky pridáme k múke, primiešame kyslú smotanu a prilejeme kvások * Všetko spolu miesime 10 minút v kuchynskom robotkovi pokým sa cesto neoddeľuje od strán nádoby * Prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 30 - 45 minút * Z cesta vyformujeme malé chlebíčky na ktoré nasypeme zbytok slaninky a jemne vtlačíme * Preložíme na vymastený plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie * Znovu prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút pokým sa objem nezdvojnásobí * Potrieme vodou a v predohriatej rúre na 220 st. C pečieme v druhej koľajničke odspodu cca 15 minút. Kto má rád môže si chlebíky pred dopečením posypať strúhaným syrom, ale vynikajúce sú aj takto. Dobrú chuť ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2011, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb domaci



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej muky,6,5 dcl vlaznej vody, mozno bude stacit aj 6dcl,1 cele drozdie,2 lyzice cukru,2 lyzice soli, muka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

spracujeme cesto, 5 minut spacuvavame, nechame kysnut na teplom mieste 30 minut, potom premiesime a znova nechame kysnut 30 minut, vytvarujeme si tvar aky chceme, popripade mozeme pridat rascu. 200°C 30 minut, potom asi 10-15 na 250°C. Piekla som ho v ciernom pekaci, vymastila som ho maslom, a vysypala hrubou mukou, najprv asi pol hodinu s pokrievkou a potom bez, pocas pecenia mazeme cistou vodou.Ja som ho piekla hodinu, nemame ruru s ventilatorom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivana B. (levicaiva) ID 94691 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.4.2011, 8:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu