končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Dagmar H. (dasula) ID 6034 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Viaczrnný chlieb pre MOULINEX[ recept č. 39409 zo dňa 22.4.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody o izbovej teplote, 1 veľká odmerka kryštálového cukru, 1 malá odmerka sušeného droždia s modrou lastovičkou, 25 g ovsených vločiek, 2 veľké odmerky pšeničných otrúb, 450 g hladkej múky T650 chlebovej, 2 malé odmerky kuchynskej soli, 30 g zmäknutého masla, 1 1/2 veľkej odmerky sezamových semien, 1 1/2 veľkej odmerky ľanových semien, 1 1/2 veľkej odmerky slnečnicových semien, 1 1/2 veľkej odmerky tekvicových semien (skúšala som chýbajúce nahradiť rovnakým množstvom lúpaných plátkových mandlí a tiež super), NA DOKONČENIE: 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL soli, troška vody POSTUP PRÍPRAVY Konečne mám odladený chlieb v pekárni Moulinex HOME BREAD XXL BAGUETTE a tak si tu uložím recept, kým ho zase nestratím. Je to recept od mojej skvelej kolegynky, ktorá máva chlieb vždy jedna báseň, vláčny a chuťovo fantastický, akurát má inú pekáreň, však Lili? :-) Čiže každý jej recept musí u nás prejsť ešte malými úpravami, aby aspoň čiastočne konvergoval k jej dielam :-), no mám do jej chlebíkov ešte na hony ďaleko. 1. Suroviny v poradí, v akom sú uvedené v potrebných surovinách, nasúkam do pekárničky. Soľ dávam nakoniec a schovám ju do múky po nasypaní do DP, dávam pozor, aby prvotne neprišla soľ do kontaktu s droždím, zastavuje do proces kysnutia. 2. Zrná si nadávkujem do misky a odložím bokom, DP si sama vypýta ich pridanie piskľavým signálom. 3. Pustím program č. 11, hmotnosť chleba 750 g, stredná kôrka a pustím DP. 4. Po pípnutí pridám zrná a nechám dobehnúť program miesenie - čo je cca 30 minút od začiatku pustenia programu - prejaví sa to dlhšou odmlkou. Potom resetnem DP a opätovne nastavím tie parametre ako v bode 3 a už len nechám zbehnúť celú časť programu na miesenie a prípravu cesta. Celé to je preto, že programy v pekárňach sa líšia a Moulinex nemá žiadny približujúci sa dĺžkou prípravy pekárňam Panasonic. Tak som skúsila tento variant a podarilo sa :-). 5. Ja sa snažím vždy po ukončení časti programu príprava cesta vybrať z DP háky, rozložiť cesto v nádobe rovnomerne a narezať zárezy na chlebíku. V prípade tejto DP je to, keď mi na displeji svieti cas 2:06 - príde posledné premiesenie a vtedy otvorím DP, rýchlo vyberiem háky, pomúčenou rukou rozložím cesto rovnomerne a dobre ostrým nožom narežem 3-4 zárezy. 6. Po dopečení sa chlebík ohlasi pípaním, vyberiem ho a položím na mriežku. 7. *TIP* získaný od dlhoročnej pekárky: horúci chlebík taký čerstvo vybratý a horúci celý komplet potriem týtmo maglajzom: 1 preltačený strúčik cesnaku, cca 1/2 ČL soli a asi 2-3 PL vody, poriadne spolu premiešať a mašlovačkou potrieť celý chlieb - kôrka bude stále chrumkavá, ale nie tvrdá a suchá a získa super chuť. Ak práve nemáme chuť na príjemnú cesnakovú vôňu, tak robím isté ale bez cesnaku OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Chlebík po vybratí z DP a potretý cesnakovým oným :-) po nekonečnom skúšaní som ostala vernej tejto hladkej chlebovej múke a do tohto chlebíka používam len toto droždie OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Martina J. (chantal464) ID 56512 (5.6.2012, 22:09) |
chlebík je vynikajúci. zatiaľ chutil každej návšteve... |
ODPOVEDAŤ |
Andrea Z. (ondre) ID 95183 (4.12.2011, 12:11) |
Chlebik je super. Pekne upeceny. Odporucam. |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (20.5.2011, 11:42) |
inac ja mam tuto istu pekaren am idem si muz opisat receptik a zajtra vyskusam upiect,milujem zrnieckove chlebiky,a odteraz ich budem uz doma piect.Napisem ako sa vydaril. |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.5.2011, 12:21) | ||
dakujem Helenka. tento je u nas najoblubenejsi, obcas pridavam raznu muku, ale vtedy je o cosi hutnejsi | ||
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (20.5.2011, 11:25) | |
Ahoj. Tvoj chlebík sa mi veľmi páči, určite je chutný. Chcem sa spýtať, ako si spokojná s Moulinex pekárňou? Rozmýšľam nad ňou, skúšala si aj bagety? Ja mám 2 roky Etu Dellicu, je super, ale pečiem každý deň, a už na nej vidno, že má toho dosť . Dá sa v tvojej pekárni upiecť aj veľký 1500 g chlieb, vymiesi to v pohode? | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.5.2011, 12:20) | ||
ahoj, ja s touto pekarnou nie som spokojna - uz dvakrat som ju reklamovala od januara kvoli rovnakej zavade - oskrabuje sa mi teflon z nadoby pri vyberani chlebika po upeceni. ked robim taky viac upeceny, lebo aj ten niekedy robim, tak mi tou korkou oskrabava nadobu. je maj a uz sa mi oskrabuje aj tato tretia nadoba, takze ja ju uz nechcem - pojdem reklamovat dufam posledny krat . a to chlieb peciem max. dvakrat do tyzdna. bagety som neskusala, kedze nestiham sa motat okolo pekarne, na jedenkrat upecies len 4 bagety, sme 4 clenna rodina a syn sam zje taketo 3....takze toto ma vobec nezaujalo. ale niekto si to chvali. ak mi uznaju aj tretiu reklamaciu, tak si urcite kupujem Panasonic, tu chvali vela ludi. ma nadibu do hmotnosti chleba 1500 g, takze toto je super | ||
ODPOVEDAŤ |