končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slaninkové celozrnné ražné chlebíčky[ recept č. 38769 zo dňa 31.3.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY * 300g ražnej celozrnnej múky * 200g hladkej pšeničnej celozrnnej múky * 250ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu * 200 ml vlažnej vody * 1/2 kocky droždia * 1 ČL medu * 1 ČL soli * 100g prerastenej slaninky POSTUP PRÍPRAVY * Najskôr si na panvici zľahka opečieme na kocky nakrájanú prerastenú slaninku * V miske zmiešame ražnú a pšeničnú múku * Z vlažnej vody, medu a droždia spravíme kvások. * Polovicu vychladnutej slaninky pridáme k múke, primiešame kyslú smotanu a prilejeme kvások * Všetko spolu miesime 10 minút v kuchynskom robotkovi pokým sa cesto neoddeľuje od strán nádoby * Prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 30 - 45 minút * Z cesta vyformujeme malé chlebíčky na ktoré nasypeme zbytok slaninky a jemne vtlačíme * Preložíme na vymastený plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie * Znovu prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 30 minút pokým sa objem nezdvojnásobí * Potrieme vodou a v predohriatej rúre na 220 st. C pečieme v druhej koľajničke odspodu cca 15 minút. Kto má rád môže si chlebíky pred dopečením posypať strúhaným syrom, ale vynikajúce sú aj takto. Dobrú chuť ,-) |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (31.3.2011, 21:07) | |
mňáááááááám vyzerá výborne | |
ODPOVEDAŤ |
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (31.3.2011, 21:22) | ||
a výborne aj chutia my sme ich mali k pivku na oslave namiesto chipsov, alebo len tak do ruky na raňajky na druhý deň | ||
ODPOVEDAŤ |