končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
šišky z jahodovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 40g droždia, 4 žĺtky, 80g práškového cukru, 100g masla, 2 lyžice rumu, citrónovú kôru, trocha soli, masť, olej Na jahodovú penu potrebujeme: 2 bielka, 200g jahôd, 240g práškového cukru, 2 PL lyžice citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Do múky postrúhame citrónovú kôru a pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku. Ďalej pridáme žĺtky, cukor, roztopené maslo, soľ, rum a toľko vlažného mlieka, aby sme mohli vareškou vypracovať vláčne cesto. Ak sa už cesto nelepí ani na nádobu ani na varešku, trocha pomúčime, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho formičkou kolieska. (tip: Namiesto formičky môžeme použiť aj sklenený pohár.) Vypražíme ich v horúcom oleji v dostatočne veľkej nádobe. Keď z jednej strany zružovejú, hneď ich obrátime a vypražíme z druhej strany. Hotové šišky vyberieme a uložíme na čistý hodvábny papier alebo servítku, aby sa zbavili prebytočného oleja. Bielka, jahody, práškový cukor a citrónovú šťavu šľaháme elektrickým šľahačom, až kým nevznikne nadýchaná, tuhšia pena, ktorá strojnásobila svoj pôvodný objem. Podávame k teplým šiškám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Andrea M. (007samantha) ID 37143 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.2.2012, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podaríPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto prvé: 15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby /cca 10-15 dkg/ ,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cesto prvé: všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové. Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto a pravdu povediac, každá múka je iná, tak preto neudávam presnú gramáž. Cesto druhé: polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota. Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 25.9.2013, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šúľance s makomPOTREBNÉ PRÍSADY Toto jedlo je veľmi staré, no stále veľmi obľúbené či už medzi deťmi, ale radi si na šúľancoch pochutíme aj my dospelí. Ja robievam šúľance ale nie tradične zo zemiakového cesta, ale používam na prípravu cesto s krupicou. Čo budete potrebovať: 500ml mlieka, 100g detskej krupice, 300g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, mak, práškový cukor, 50g masla POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme múku, vajce, trochu soli a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nesmie lepiť na ruky. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na dlhý šúľok hrúbky asi 4cm, ktorý postupne narežeme na menšie šúľky, ktoré ešte medzi dvoma dlaňami rozšúľame do tenkých šúľkov. Hádžeme ich do múky, aby sa nám pri varení nepozliepali. Dáme si zovrieť v hrnci vodu a po zovretí trošku osolíme a šúľance do nej dáme uvariť. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich do sitka a vložíme do misky s pomletým makom, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Dobre premiešame a hneď teplé podávame. Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj ovocné gule, ale cesto po vymiesení rozvaľkáme na tenší plát, ktorý rozrežeme na kocky a plníme ovocím. Vymodelujeme guľky, ktoré takisto uvaríme v osolenej vode. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2011, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PALACINKY (vždy super)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 l mlieka, 1dcl oleja, 20dkg hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 4 vajíčka (bielka na sneh a žĺtka do cesta), práškový cukor podľa chuti dávam - 3lyžice POSTUP PRÍPRAVY Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme k ostatným prísadám a dobre zašľaháme na hladké cestíčko. Pečieme na sucho, treba však dobrú teflónovú panvicu. Sú úžasné, ľahučké, pečenie jedna radosť. Z uvedenej dávky upečieme tak 15 palaciniek, záleží od veľkosti. Plnka podľa chuti. Sú super, vyskúšajte :o) Dnes som robila z litra :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 19.10.2016, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pečené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY Tieto buchty som odskúšala podľa receptu na stránke http://receptyakeber.blogspot.sk, na ktorej nájdete dalšie vynikajúce inšpirácie a postupy. Recept uvadzam v dvojitej dávke, upravený, kedže z množstva 80 dk múky mi vyšli buchty na 1 celý väčší plech. 80 dk polohrubej múky 3 žĺtky 1 vajce 10 dk práškového cukru 12 dk maslo spustené nie horúce 4 dl mlieko letné 1 KL soli 10 g sušené droždie olej na potretie buchiet POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme droždie , premiešame . Pridáme žĺtka, vajce, mlieko, cukor, maslo a soľ . Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Cesto je najprv redšie, miesením nadobudne správnu konzistenciu. Plech maslom dobre vymastíme. Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Pokrájame na štvorce a bohato plníme slivkovým lekvárom. Vypracujeme guličky, ktoré poukladáme vedľa seba a potierame olejom aj po bokoch. Ponecháme chvíľku ešte pokysnúť. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 29.10.2017, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ŽEMLOVKA rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 rožkov * cca 4dl mlieka * 3-4 väčšie jablká * 1 vanilínový cukor * 1 škoricový cukor * maslo POSTUP PRÍPRAVY Nič originálne, ale zaručene najjednoduchšia, najrýchlejšia a najlacnejšia ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Katarina K. (kkatka) ID 4863 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 18.2.2012, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kakaove palacinky s mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY palacinky: 4 vajicka, 1 1/2 pohara mlieka, 1 pohar muky, 1/4 pohara kakoveho prasku, stipka soli, 3 PL cukru, 2 PL oleja; 250 g mascarpone, 3/4 pohara slahacky, 1/4 pohara krystaloveho cukru, vanilkova aroma; visnovy kompot, 1/3 pohara cukru, trocha citronovej stavy, 2 CL Solamylu, 2PL visnoveho likeru (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY tieto palacinky su jedny z naj ake som kedy robila; viem, ze mascarpone nie je zrovna lacna zalezitost , ale raz zacas hadam nezaskodi, pripadne ho nahradte tvarohom, alebo riccotou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 1.1.2013, 10:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pečené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladká múka * štipka soli * 30 g droždie * 40 g práškový cukor * 1 vajíčko * 1 uvarený zemiak * 100 ml roztopené maslo * 200 ml mlieko POSTUP PRÍPRAVY To isté cesto ako na dukátové buchtičky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 14.1.2012, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Ľahký želatínový zákusok :o)POTREBNÉ PRÍSADY 5 sáčkov jednoduchej čírej želatíny (5 x 20 g), 6 vajec, 4 ks vanilkového cukru, 17 lyžíc práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 3 ks kyslej smotany, 2 dcl hustého sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Želatínové rezy sa skladajú zo štyroch vrstiev. Takže ideme na 1. vrstvu: 1 a 1/4 želatíny dáme stáť do 1,5 dcl vody. A necháme chvíľu odpočívať. Medzitým si vymiešame 3 žĺtky, 1 vanil. cukor, 5 lyžíc práš. cukru a pridáme z 3 bielkov vyšľahaný sneh. Odstátu želatínu dáme zovrieť, aby sa roztopila a miešame. (Je to iba chvíľka, kým sa roztopí). Ako teplú hneď pridáme do vymiešanej zmesi. Pomiešame a vylejeme do pekáča. Dáme do chladničky stuhnúť. Táto vrstva má žltú farbu... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Renáta Š. (Renka11) ID 11604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 13.8.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mliečny rezPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 5 vajec, 100g kryštálového cukru, 50g kakaa, 1 šľahačka (33%), 1 jemný tvaroh, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Potom pridáme kakao a sneh z bielkov. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Trubu predhrejeme na 190 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku, pridáme tvaroh a cukor. Vychladnute cesto potrieme a necháme schladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Darina B. (D.Benechová) ID 199434 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 22.7.2013, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,117 ďalšie >> |