. .. .. .. .. .. .
. .

šišky z jahodovou penou - RECEPT 33518

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 37143 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


šišky z jahodovou penou


[ recept č. 33518 zo dňa  ]


šišky z jahodovou penou


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 40g droždia, 4 žĺtky, 80g práškového cukru, 100g masla, 2 lyžice rumu, citrónovú kôru, trocha soli, masť, olej Na jahodovú penu potrebujeme: 2 bielka, 200g jahôd, 240g práškového cukru, 2 PL lyžice citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky postrúhame citrónovú kôru a pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku. Ďalej pridáme žĺtky, cukor, roztopené maslo, soľ, rum a toľko vlažného mlieka, aby sme mohli vareškou vypracovať vláčne cesto. Ak sa už cesto nelepí ani na nádobu ani na varešku, trocha pomúčime, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho formičkou kolieska. (tip: Namiesto formičky môžeme použiť aj sklenený pohár.) Vypražíme ich v horúcom oleji v dostatočne veľkej nádobe. Keď z jednej strany zružovejú, hneď ich obrátime a vypražíme z druhej strany. Hotové šišky vyberieme a uložíme na čistý hodvábny papier alebo servítku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Bielka, jahody, práškový cukor a citrónovú šťavu šľaháme elektrickým šľahačom, až kým nevznikne nadýchaná, tuhšia pena, ktorá strojnásobila svoj pôvodný objem. Podávame k teplým šiškám.
<< Orieškovník | šišky z jahodovou penou | dvojitá oslava >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (7.2.2012, 13:30)
júúúj, až sa mi slinky zbiehajúúúúúúúúúúúúúú ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Anna R. (Anka39) ID 182858 (4.2.2012, 11:36)
(Y) (Y) (Y)toto je super recept akurát som dorobila.... (clamp)...a asi bude problém ich ustriehnuť... |:o) |:o) |:o)...doporučujem sú fantastické aj s tou penou... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (4.12.2010, 13:49)
Chyba mlieko ako ingrediencia napisana pri potrebnych prisadach...Neviem kolko mlieka...
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (007samantha) ID 37143 (6.12.2010, 9:10)
mliecko iba na kvasok tak ako si zvyknuta ja neviem cca 1dcl, a potom je pisane tak aby bolo vlacne cesto tiez tak do 2dcl
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.11.2010, 13:54)
(Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (2.11.2010, 0:02)
(jidlo) (zajic) (jidlo) (zajic) (jidlo)tak takéto robí moja mamina (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)sú výborné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (007samantha) ID 37143 (2.11.2010, 13:43)
nop prave som ich dorobila... mnamky a pena sa mi podarila tusim najlepsie nez inokedy :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janica251) ID 82644 (31.10.2010, 12:59)
sú úúžasnééé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) hneď by som aspoň jednu ochutnala (zajic) (zajic) (zajic) musím spraviť i ja (Y) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (007samantha) ID 37143 (31.10.2010, 13:15)
foto som stiahla z netu... nemam svoje ale su tak strasne fantasticke ze mi to nedalo to sem nedat :-p v utorok peciem zase tak dám svoju foto :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu