Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Pečené buchty
[ recept č. 49382 zo dňa 11.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tieto buchty som odskúšala podľa receptu na stránke http://receptyakeber.blogspot.sk, na ktorej nájdete dalšie vynikajúce inšpirácie a postupy. Recept uvadzam v dvojitej dávke, upravený, kedže z množstva 80 dk múky mi vyšli buchty na 1 celý väčší plech. 80 dk polohrubej múky 3 žĺtky 1 vajce 10 dk práškového cukru 12 dk maslo spustené nie horúce 4 dl mlieko letné 1 KL soli 10 g sušené droždie olej na potretie buchiet
POSTUP PRÍPRAVY
Do preosiatej múky pridáme droždie , premiešame . Pridáme žĺtka, vajce, mlieko, cukor, maslo a soľ . Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Cesto je najprv redšie, miesením nadobudne správnu konzistenciu. Plech maslom dobre vymastíme. Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Pokrájame na štvorce a bohato plníme slivkovým lekvárom. Vypracujeme guličky, ktoré poukladáme vedľa seba a potierame olejom aj po bokoch. Ponecháme chvíľku ešte pokysnúť. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 C.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do preosiatej múky pridáme droždie , premiešame . Pridáme žĺtka, vajce, mlieko, cukor, maslo a soľ .
Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Cesto je najprv redšie, miesením nadobudne správnu konzistenciu. Plech maslom dobre vymastíme. Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Pokrájame na štvorce. |
![]() |
bohato plníme slivkovým lekvárom. |
![]() |
Vypracujeme guličky, ktoré poukladáme vedľa seba a potierame olejom aj po bokoch. |
![]() |
Ponecháme chvíľku ešte pokysnúť. |
![]() |
Dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 C asi 30 min. |
![]() |
:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (29.10.2017, 17:49) |
Mňam! perfektné! Uff! Robila som s marhuľovým džem, najbližšie aj s tvarohom! Úplne jemnucke, super!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika B. (veve2211985) ID 164938 (8.3.2015, 11:46) |
Už ra pečú Tvarohové,lekvárové a nutelové. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Š. (Martinka L.) ID 28357 (22.1.2013, 11:15) |
Neviete nahodou niekto kolko normalneho drozdia je 10g suseneho drozdia? Mam zrovna v chladnicke klasicke a chcem urobit tieto buchty, lebo sa mi slinky zbiehaju )) Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Rastislav K. (alxymysta) ID 208869 (14.9.2012, 7:52) |
ako z rozprávky, krásne, mňam , už bežím také urobiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |