. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 27.4.2024 8:42 včera
Aktualizácia: 27.4.2024 8:42 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Medový kysnutý koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 3PL medu, 1dl oleja, 3dl vlažnej vody, 1/2KL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme cesto (rovno aj s droždím bez kvásku) a necháme vykysnúť. Cesto rozložíme na plech, naň poukladáme slivky, celé orechy, posypeme škoricou a bohato pokvapkáme medom. Upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 26.7.2011, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Mäso "pre každý prípad"



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg kuracieho alebo bravčového mäsa, 2PL worcestrovej omáčky, 2PL sójovej omáčky, 2PL maggi, 2PL solamylu, 3PL oleja, 3 vajcia, 1 nastrúhaná cibuľa, 1ČL kari, 1ČL chilli, 1ČL cukru, 1ČL vegety, 3 feferónky. Toto je pôvodný recept, ale ja suroviny dopĺňam podľa toho, čo doma máme alebo podľa toho, kto to bude konzumovať. Pre deti rozhodne niektoré ingrediencie vynecháme...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na dlhé a tenučké rezance a dobre premiešame s ostatnými surovinami. Dáme do uzatvárateľnej nádoby, v chladničke vydrží dva týždne. Výhodou je, že vždy máme poruke jedlo, ktoré je hotové za pár minút, keď nás prekvapí návšteva alebo keď chlapi zostanú bez nás. Spôsobov prípravy je viac. Opečieme potrebné množstvo (nemusíme urobiť všetko naraz) prudko na panvici, je to hotové veľmi rýchlo. Môžeme do neho pridať rôznu zeleninu - je dobrá aj hotová čínska mrazená zmes, robila som to aj s čínskou kapustou a zelenou paprikou...
Prílohou môže byť tiež čokoľvek - hranolky s tatárskou omáčkou, ryža, bageta, môžeme ním plniť čerstvé žemle...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.8.2010, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojfarebná bábovka bez tuku



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 4PL kryštálového cukru, 3 ľubovoľné pudingy (ja som použila vanilkový, čokoládový a jahodový)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, rozdelíme na tri časti, do ktorých zamiešame pudingové prášky. Kto má rád šťavnatejšie cestá, môže pridať ešte 1 dl oleja. Cestá postupne vylievame do dobre vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pri teplote 150°C pečieme cca 1 hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 16.1.2010, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehná v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko podľa počtu porcií - kuracie stehná, plátky slaniny, cibula, grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na alobal položíme plátok slaniny, naň 1/2 cibule nakrájanej na plátky, kuracie stehno posypané grilovacím korením, 1/2 cibule a navrch plátok slaniny. Zabalíme dôkladne do alobalu. Pripravené balíčky rozložíme na suchý plech a pri teplote 200°C pečieme cca 1 hodinu. Výborne to chutí s čerstvým chlebom, krtorý si namáčame do vzniknutej šťavy na dne alobalu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.9.2012, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 100g tuku, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, citrónová kôra, podľa potreby trochu mlieka
Pudingová náplň: 1l mlieka, 2 a1/2 vanilkového pudingu, 100g práškového cukru, 50g tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na dve časti a každú upečieme. Po upečení (ak to nekonzumujú deti, čo u nás nehrozí) pokvapkáme spodný plát rumom, naň vylejeme pudingovú plnku, priklopíme druhým plátom a posypeme cukrom. Každý rez ešte môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím. Na pudingovú náplň si uvaríme puding, do ktorého zamiešame tuk.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.3.2008, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Karamel šnite



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej múky, 250g práškového cukru, 250g palmarinu, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok
Krém: 350g kryštálového cukru, 1l mlieka, 7PL polohrubej múky, 250g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, podľa potreby môžeme pridať trochu mlieka. Rozdelíme ho na tri časti, ktoré upečieme. Na krém si skaramelizujeme cukor, pridáme do neho 7dl mlieka (pomaly!). V 3dl mlieka rozmiešame múku a vlejeme do krému, miešame do bodu varu. Do vychladnutého krému pridáme maslo. Pláty cesta naplníme krémom a zákusok polejeme čokoládovou polevou. Konzumujeme na druhý deň, keď zákusok zmäkne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.1.2008, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkový závin bez tuku



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 250g práškového cukru, 2PL medu, 2PL mlieka, 2PL instantnej kávy, 1 vajce, 1PL rumu, 1PL kakaa, 1 kypriaci prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom (400g), husto posypeme mletými vlašskými orechami (150g), zrolujeme, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 170°C cca 10 minút a ďalej pri teplote 90°C dopečieme cca 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nafúknuté medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 1/2kg cukru, 7PL medu, 100g strúhanej čokolády, 1/2 sáčku perníkového korenia, citrónová kôra, posekané orechy, hladká múka, sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme med, čokoládu, korenie, kôru, orechy a postupne pridávame múku zmiešanú so sódou bikarbónou, pokiaľ nevznikne hustejšie cesto, z ktorého sa dobre tvarujú guľky. Poukladáme ich na plech a pečieme pri teplote 150°C cca 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.10.2008, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

"Chačapurna" alebo placky plnené syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Droždie, 1/2 Hery, štipka cukru, soľ, 3 malé biele jogurty ,hladká alebo polohrubá múka a na plnenie akýkoľvek nastrúhaný syr.

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie zmiešame s lyžicou kryštálového cukru, pridáme roztopenú Heru, jogurty, soľ a toľko múky, aby vzniklo hladké cesto. Necháme ho chvíľu kysnúť. Vezmeme kúsok cesta, vyvaľkáme z neho placku, do stredu dáme kopec syra, spojíme okraj akoby do mieška a opäť vyvyľkáme na placku, ktorú opečieme z oboch strán na suchej panvici.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 8.1.2014, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kryštálového cukru, 1dl oleja, 1 dl vody, 1 kypriaci prášok, 4 vajcia, 200g polohrubej múky
Plnka: 3 Zlaté klasy, 12 dl jahodových kompótov (alebo tie, ktoré sú práve v akcii - napr. mandarinkové), 2 vanilínové cukry, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
Na ozdobu: 2 smotany v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme. Plnku pripravíme tak, že kompóty spolu so šťavou rozmixujeme, pridáme Zlaté klasy, cukor a za stáleho miešania uvaríme. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a na ňu rozotrieme šľahačku pripravenú podľa návodu na obale.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.12.2013, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu