. .. .. .. .. .. .
. .

Jahodový zákusok - RECEPT 3259

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9688 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Jahodový zákusok


[ recept č. 3259 zo dňa  ]


Jahodový zákusok


POTREBNÉ PRÍSADY

200g kryštálového cukru, 1dl oleja, 1 dl vody, 1 kypriaci prášok, 4 vajcia, 200g polohrubej múky
Plnka: 3 Zlaté klasy, 12 dl jahodových kompótov (alebo tie, ktoré sú práve v akcii - napr. mandarinkové), 2 vanilínové cukry, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
Na ozdobu: 2 smotany v prášku


POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme. Plnku pripravíme tak, že kompóty spolu so šťavou rozmixujeme, pridáme Zlaté klasy, cukor a za stáleho miešania uvaríme. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a na ňu rozotrieme šľahačku pripravenú podľa návodu na obale.
<< Šamrolky | Jahodový zákusok | "Chačapurna" alebo placky plnené syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.12.2013, 21:05)
(banky)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (1.6.2009, 20:26)
VYZERA DOBRE (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (2.6.2009, 9:24)
Ďakujem, jeden z našich najobľúbenejších (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena L. (irena49) ID 27700 (19.3.2008, 8:39)
Chci se zeptat jestli toto je množství na velký nebo malá plech???

a ty zlaté klasy - u nás puding dáváte vanilkový nebo jahodový???
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (19.3.2008, 10:34)
Áno, je to množstvo na veľký plech. Zlatý klas je kukuričný škrob, vo veľkom balení sa to volá aj Maizena, jeho výhoda je v tom, že nie je taký aromatický ako vanilkový puding, ale nahradiť by ho mohol.
ODPOVEDAŤ
Irena L. (irena49) ID 27700 (19.3.2008, 13:56)
aha, já jsem se už jedné tady paní ptala co je to zlatý klas a ona mi napsala, že je to puding, tak vidíte, ještě že jsem se zeptala, doufám, že se mi povede jako Vám.

Ale kolik gramů má jeden zlatý klas, protože u nás je opravdu jen velké balení Maizeny, tak ať vím kolik odvážit

děkuji za radu, Irena
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (upravené 20.3.2008, 11:52)
Má 40g a tiež sa môže použiť ako puding na 1/2 litra mlieka. Určite sa podarí (Y) A klasický puding je tiež kukuričný škrob, len "ovoňaný a ochutený" éčkami ...
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (19.3.2008, 9:40)
Aj keď som tento recept neposlala ja, podľa množstva surovín na cesto je to množstvo na stredne veľký plech asi 38x30cm. Zlatý klas je krémový prášok. Možno ho nahradiť vanilkovým pudingom.
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (upravené 9.1.2008, 15:13)
Petka ta plnka ja som dala 425 ml jaho.kompotu a dala 3 zlate klasy ale to uplne stuhlo asi som to dokaslala :-@ :-@ :-@teda plnka isla nanovo priatel prchal do coop kupit 12dl kompotu to som prehlaidla
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (10.1.2008, 17:22)
To ma mrzí, idú tam tri tie klasické jahodové kompóty. :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (upravené 15.1.2008, 18:54)
Petka ale je fantastickyyyyy (L) (L) idem opat piect (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (15.1.2008, 14:13)
Držím palce! (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu