. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 22.11.2024 20:06
Aktualizácia: 3.9.2024 8:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Vanilkové osie hniezda



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajce, 1 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 20 g droždia. Náplň: 250 g masla, 2 vanilínové cukry a práškový cukor podľa chuti. Na poliatie: 2 dl mlieka a 1 PL kryštálové cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások a s ostatnými surovinami vypracujeme cesto. Hneď ho rozvaľkáme na tenší obdĺžnik, potrieme maslom vymiešaným s cukrami, zrolujeme a krájame na cca 2cm široké kúsky, ktoré kladieme na vymazaný plech. Na plechu ich necháme kysnúť cca hodinku. Pečieme pri teplote 180 stupňov a asi v polovici pečenia polejeme mliekom s cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 27.11.2013, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechový koláčik s rumovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 g práškového cukru, 300 g orechov, 8 vajec, 100 g masla, 2-6 PL kakaa Poleva: 3 PL rumu, trošku citrónovej šťavy, 300 g práškového cukru (rum môžeme úplne nahradiť citrónovou šťavou)

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov vmiešame cukor, kakao, maslo a vymiešame. Potom do žĺtkovej zmesi striedavo vmiešavame po 1 PL orechov a 1PL bielkového snehu. Pečieme 30-35 minút pri 175 stupňoch. Na polevu vymiešame práškový cukor s rumom a citrónovou šťavou. Polievame vychladnutý koláč. Krájať môžeme klasicky na obdĺžniky alebo vykrajovať rôzne tvary.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.12.2010, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy - rýchlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 2 HR kryštálového cukru, 1 HR mlieka, 2 HR polohrubej múky, 1 kypriaci prášok. Na posypanie - 2 HR kokosu, 1 HR kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 ml smotany na šľahanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, múku, kypriaci prášok a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Kokos s cukrom premiešame a rovnomerne vysypeme na povrch cesta. Do upečeného koláča urobíme špajdlou dierky a polejeme ho smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.12.2010, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly šľahačkový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

4 balenia tmavých BB keksov, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače šľahačky, 4 kyslé smotany, 4 vanilínové cukry, 2 polievkové lyžice práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Šľahačkové smotany vyšľaháme spolu so stužovačmi a primiešame k nim ostatné suroviny okrem keksov. Keksy rozložíme na plech, zelejeme tretinou šľahačkovej zmesy, na ňu navrstvíme keksy, zmes, keksy a zvyšnú tretinu zmesy. Posypeme grankom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 4.3.2014, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedľa trochu inak - parená spolu s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto na knedľu: 400g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl oleja, kvások (2 dl mlieka, trošku cukru, 30g droždia). Biela kapusta ochutená podľa chuti - soľ, rasca, korenie, bobkový list, ocot, cukor, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások, ktorý pridáme do zvyšných surovín a vypracujeme klasicky cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si udusíme kapustu - na tuku opražíme cibuľu (môžeme pridať aj kocky slaniny), do ktorej pridáme nakrájanú kapustu a ochutíme ako máme radi. Keď je polomäkká, pridáme k nej "knedle". Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát, prekrojíme na štyri dlhé pásy, môžeme potrieť masťou alebo olejom a každý pás zrolujeme. Poukladáme ich na kapustu, prikryjeme a necháme pariť 15-20 minút. Môžeme konzumovať aj samostatne, ale aj s pečeným mäsom, my k tomu máme radi pečené kuracie stehná na spôsob kačky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.10.2012, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Lízatká na detskú oslavu - karamelové a čokoládové



POTREBNÉ PRÍSADY

Na karamelové - kryštálový cukor, na čokoládové akákoľvek čokoláda a na zdobenie podľa fantázie - biela čokoláda, akékoľvek cukríky, oriešky......

POSTUP PRÍPRAVY

Na alobal si rozložíme menšie špajdle. Na karamelové lízatká upražíme z cukru karamel a hneď nalievame na jeden koniec špajdle, hneď posýpame ozdobami. Pokiaľ by už povrch stuhol, potrieme ho mokrým štetcom, aby sa naň posýpka dobre prichytila. Na čokoládové rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, postupujeme potom rovnako ako pri karamelových. Ja som vrch zdobila na kúsky nakrájanou bielou čokoládou, gumenými macíkmi (na fotografii ich bohužiaľ neviedieť) a farebnou posýpkou. Necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.9.2010, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Domáce Limoncello - osviežujúce na letné večery



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 litra vodky, 4 citróny, 150 g kryštálového cukru, 1,5 dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor s vodou, šťavou aj s kôrou z citrónov privedieme k varu a necháme vychladnúť. Pridáme vodku, môžeme ale nemusíme precediť a pred podávaním dáme do mrazničky. Môžeme podávať s ľadom, mätou....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta ku Dňu matiek



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL hladkej múky. Na plnku 500 ml šľahačkovej smotany, 200g čokolády, 1 PL kakaa, môže a nemusí byť marcipánová hmota.

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielok vyšľaháme sneh, doň postupne pridávame cukor, potom žĺtky a múku. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, upečieme a po vychladnutí rozrežeme na 3 pláty. Smotanu zohrievame s kakaom a čokoládou, kým sa nerozpustí, necháme vychladnúť a vyšľaháme. Kúsok z tejto hmoty som si odobrala pred vyšľahaním a pokvapkala som ňou cestá. Na prvý plát som dala časť plnky, plát vyvaľkaného marcipánu, zas plnku, ďalší plát cesta, plnku, prikryla som to tretím plátom a celú tortu vrátane bokov som potrela tiež plnkou. Vrch som ozdobila srdiečkami z marcipánu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát s kuracím mäsom a rezancami z omelety



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelenina na šalát podľa chuti, kuracie mäso, vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si zeleninový šalát - ja som tentokrát použila rukolu, ľadový šalát, medvedí cesnak a reďkovku pokvapkala som zálievkou (citrónová šťava, trošku cukru, môžeme pridať olivový olej). Naň dáme opečené kuracie mäso, robila som toto, keďže ho mám často pripravené: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3624&user=9688. Ďalej si urobíme na troške olivového oleja omeletu z dvoch vajec - ochutila som ich bylinkovou soľou a petržlenovou vňaťou, môžeme pridať aj iné bylinky. Omeletu môžeme robiť aj tak, že na kocky pokrájanú slaninu opečieme, kocky pridáme tiež do šalátu a omeletu pripravíme na výpeku. Omeletu zrolujeme ako palacinku a nakrájame na dlhé rezance, ktorými posypeme šalát na záver.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.3.2012, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový kysnutý koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Polovičná dávka cesta: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11357&user=9688 Plnka: 500 g tvarohu, 1 vajce, vanilkový cukor a práškový cukor podľa chuti, prípadne hrozienka. Polovicu plnky môžeme nahradiť aj makom.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme klasicky podľa návodu v recepte, ktorý som uviedla. Rozdelíme ho na 3 časti. Jednu časť vyvaľkáme na veľkosť dna tortovej formy a vložíme ju tam, na ňu dáme polovicu tvarohovej plnky a zakryjeme ju druhou časťou cesta. Tretiu časť cesta rozdelíme na tri kúsky, z každej ušúľame dlhé valčeky a z nich upletieme vrkoč, ktorý dáme k okraju formy. Do stredu nalejeme zvyšnú plnku. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom, necháme cca hodinu kysnúť a potom upečieme pri teplote 160 stupňov do zlatista.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.11.2013, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu