končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vanilkové osie hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajce, 1 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 20 g droždia. Náplň: 250 g masla, 2 vanilínové cukry a práškový cukor podľa chuti. Na poliatie: 2 dl mlieka a 1 PL kryštálové cukru. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások a s ostatnými surovinami vypracujeme cesto. Hneď ho rozvaľkáme na tenší obdĺžnik, potrieme maslom vymiešaným s cukrami, zrolujeme a krájame na cca 2cm široké kúsky, ktoré kladieme na vymazaný plech. Na plechu ich necháme kysnúť cca hodinku. Pečieme pri teplote 180 stupňov a asi v polovici pečenia polejeme mliekom s cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 27.11.2013, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový koláčik s rumovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g práškového cukru, 300 g orechov, 8 vajec, 100 g masla, 2-6 PL kakaa Poleva: 3 PL rumu, trošku citrónovej šťavy, 300 g práškového cukru (rum môžeme úplne nahradiť citrónovou šťavou) POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov vmiešame cukor, kakao, maslo a vymiešame. Potom do žĺtkovej zmesi striedavo vmiešavame po 1 PL orechov a 1PL bielkového snehu. Pečieme 30-35 minút pri 175 stupňoch. Na polevu vymiešame práškový cukor s rumom a citrónovou šťavou. Polievame vychladnutý koláč. Krájať môžeme klasicky na obdĺžniky alebo vykrajovať rôzne tvary. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 30.12.2010, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezy - rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 2 HR kryštálového cukru, 1 HR mlieka, 2 HR polohrubej múky, 1 kypriaci prášok. Na posypanie - 2 HR kokosu, 1 HR kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 ml smotany na šľahanie. POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, múku, kypriaci prášok a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Kokos s cukrom premiešame a rovnomerne vysypeme na povrch cesta. Do upečeného koláča urobíme špajdlou dierky a polejeme ho smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.12.2010, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly šľahačkový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 4 balenia tmavých BB keksov, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače šľahačky, 4 kyslé smotany, 4 vanilínové cukry, 2 polievkové lyžice práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Šľahačkové smotany vyšľaháme spolu so stužovačmi a primiešame k nim ostatné suroviny okrem keksov. Keksy rozložíme na plech, zelejeme tretinou šľahačkovej zmesy, na ňu navrstvíme keksy, zmes, keksy a zvyšnú tretinu zmesy. Posypeme grankom a dáme na niekoľko hodín do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 4.3.2014, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Knedľa trochu inak - parená spolu s kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto na knedľu: 400g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dl oleja, kvások (2 dl mlieka, trošku cukru, 30g droždia). Biela kapusta ochutená podľa chuti - soľ, rasca, korenie, bobkový list, ocot, cukor, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások, ktorý pridáme do zvyšných surovín a vypracujeme klasicky cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si udusíme kapustu - na tuku opražíme cibuľu (môžeme pridať aj kocky slaniny), do ktorej pridáme nakrájanú kapustu a ochutíme ako máme radi. Keď je polomäkká, pridáme k nej "knedle". Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát, prekrojíme na štyri dlhé pásy, môžeme potrieť masťou alebo olejom a každý pás zrolujeme. Poukladáme ich na kapustu, prikryjeme a necháme pariť 15-20 minút. Môžeme konzumovať aj samostatne, ale aj s pečeným mäsom, my k tomu máme radi pečené kuracie stehná na spôsob kačky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.10.2012, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Lízatká na detskú oslavu - karamelové a čokoládovéPOTREBNÉ PRÍSADY Na karamelové - kryštálový cukor, na čokoládové akákoľvek čokoláda a na zdobenie podľa fantázie - biela čokoláda, akékoľvek cukríky, oriešky...... POSTUP PRÍPRAVY Na alobal si rozložíme menšie špajdle. Na karamelové lízatká upražíme z cukru karamel a hneď nalievame na jeden koniec špajdle, hneď posýpame ozdobami. Pokiaľ by už povrch stuhol, potrieme ho mokrým štetcom, aby sa naň posýpka dobre prichytila. Na čokoládové rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, postupujeme potom rovnako ako pri karamelových. Ja som vrch zdobila na kúsky nakrájanou bielou čokoládou, gumenými macíkmi (na fotografii ich bohužiaľ neviedieť) a farebnou posýpkou. Necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.9.2010, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Domáce Limoncello - osviežujúce na letné večeryPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 litra vodky, 4 citróny, 150 g kryštálového cukru, 1,5 dl vody POSTUP PRÍPRAVY Cukor s vodou, šťavou aj s kôrou z citrónov privedieme k varu a necháme vychladnúť. Pridáme vodku, môžeme ale nemusíme precediť a pred podávaním dáme do mrazničky. Môžeme podávať s ľadom, mätou.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 14.10.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta ku Dňu matiekPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL hladkej múky. Na plnku 500 ml šľahačkovej smotany, 200g čokolády, 1 PL kakaa, môže a nemusí byť marcipánová hmota. POSTUP PRÍPRAVY Z bielok vyšľaháme sneh, doň postupne pridávame cukor, potom žĺtky a múku. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, upečieme a po vychladnutí rozrežeme na 3 pláty. Smotanu zohrievame s kakaom a čokoládou, kým sa nerozpustí, necháme vychladnúť a vyšľaháme. Kúsok z tejto hmoty som si odobrala pred vyšľahaním a pokvapkala som ňou cestá. Na prvý plát som dala časť plnky, plát vyvaľkaného marcipánu, zas plnku, ďalší plát cesta, plnku, prikryla som to tretím plátom a celú tortu vrátane bokov som potrela tiež plnkou. Vrch som ozdobila srdiečkami z marcipánu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát s kuracím mäsom a rezancami z omeletyPOTREBNÉ PRÍSADY Zelenina na šalát podľa chuti, kuracie mäso, vajcia POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si zeleninový šalát - ja som tentokrát použila rukolu, ľadový šalát, medvedí cesnak a reďkovku pokvapkala som zálievkou (citrónová šťava, trošku cukru, môžeme pridať olivový olej). Naň dáme opečené kuracie mäso, robila som toto, keďže ho mám často pripravené: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3624&user=9688. Ďalej si urobíme na troške olivového oleja omeletu z dvoch vajec - ochutila som ich bylinkovou soľou a petržlenovou vňaťou, môžeme pridať aj iné bylinky. Omeletu môžeme robiť aj tak, že na kocky pokrájanú slaninu opečieme, kocky pridáme tiež do šalátu a omeletu pripravíme na výpeku. Omeletu zrolujeme ako palacinku a nakrájame na dlhé rezance, ktorými posypeme šalát na záver. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.3.2012, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový kysnutý koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Polovičná dávka cesta: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11357&user=9688 Plnka: 500 g tvarohu, 1 vajce, vanilkový cukor a práškový cukor podľa chuti, prípadne hrozienka. Polovicu plnky môžeme nahradiť aj makom. POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme klasicky podľa návodu v recepte, ktorý som uviedla. Rozdelíme ho na 3 časti. Jednu časť vyvaľkáme na veľkosť dna tortovej formy a vložíme ju tam, na ňu dáme polovicu tvarohovej plnky a zakryjeme ju druhou časťou cesta. Tretiu časť cesta rozdelíme na tri kúsky, z každej ušúľame dlhé valčeky a z nich upletieme vrkoč, ktorý dáme k okraju formy. Do stredu nalejeme zvyšnú plnku. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom, necháme cca hodinu kysnúť a potom upečieme pri teplote 160 stupňov do zlatista. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.11.2013, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |