. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

TORTY

Úžasný citrónový cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept zo stránky LIDL. Už dávno som doma nemala taký úspech ako s týmto cheesecakom. Nie je presladený, citrónová poleva ho nádherne osvieži. Korpus: 200 g maslových (alebo iných) sušienok, 100 g masla Plnka: 750 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 300 g práškového cukru, 4 vajíčka, 2 žĺtky , 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky, kôra z 1 citróna Citrónový krém: 3 vajíčka, 3 kopcovité lyžice práškového cukru, 3 citróny, 1 lyžica masla

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180°C, až kým okraje korpuse nie sú zlatohnedé.

Plnka: Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme dohladka mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec pridáme kôru z 1 citróna, ktorý sme si predtým obarili horúcou vodou. dôkladne premiešame. Krém vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový hceesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Ešte horúci cheesecake nožom oddelíme od okrajov formy, aby sa počas chladnutia nenalepil na steny formy a nepopraskal. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla.

Citrónový krém: V miske šľahacou metličkou vyšľaháme 3 celé vajíčka s 3 kopcovitými lyžicami práškového cukru. Pridáme kôru z 3 citrónov, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou a scedenú šťavu z 3 citrónov (aby sme v kréme nemali jadierka). Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne (krém ale nesmie vrieť). Potom misku zložíme z parného kúpeľa a do krému zamiešame 1 lyžicu masla. Miešame metličkou, kým sa maslo úplne nerozpustí. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladnutý krém vylejeme na vychladnutý cheesecake.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa môjho receptu, len miesto jahôd som dala maliny: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7354&user=54349

POSTUP PRÍPRAVY

XX

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelový cheesecake - delikatesa!



POTREBNÉ PRÍSADY

175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu.
Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C.
Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi.

Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko.

Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom.
Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.3.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená ovocná lahôdka!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

-1 veľký balíček detských piškót - ovocný kompót podľa výberu - 4 kyslé pochúťkové smotany - 1 vanilínový cukor - 7 lyžíc práškového cukru - 3 lyžice kakaa- poprípade želatínu na zaliatie (aspoň na 500 ml tekutiny)-

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe! Tortička je neskutočne rýchla, jednoduchá a veľmi chutná! Na leto veľmi vhodná, keďže ovocia je dosť a môžete si vybrať to, ktoré máte najradšej. Kto má rád zákusky, z ktorých nie je ťažko, smelo do toho :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.5.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ľahká, nepečená višňová (alebo iná) torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám z českého MMB (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=44769) a musím sa oň s vami podeliť, pretože je to jednoducho úžasne úžasný recept! Je pomerne rýchly, jednoduchý a ovocie sa v ňom dá podľa ľubovôle obmieňať. A čo je podstatné, je ľahúčky, čiže aj keď si dáte väčší kus, ktorý spracete behom chvíľky, nemáte pocit ťažkosti a prejedenia. Na leto priam vynikajúci! Včera sme ho rozkrájali a už je polovica preč!

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si recept malinko obmenila, ale ak chcete môžete sa držať pôvodného.
Budeme potrebovať: - asi 1 väčšie balenie detských okrúhlych piškót - 500 g vykôstkovaných višní (dá sa nahradiť akýmkoľkvek kompótovým alebo čerstvým ovocím) -2 dl vody alebo šťavy z kompótu - 120 g práškového cukru - 1 vanilkový puding rozmiešaný v 1dl vody (tiež sa dá podľa vôľe obmeniť, ak robíte jahodovú tortičku, skúste jahodový a pod) - 1 smotanu na šľahanie - 200 g kyslej smotany - 80 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 3 želatinové plátky -

Postup: Vykôstkované višne, šťavu z kompótu a cukor rozvaríme. Pridáme pudingový prášok vymiešaný vo vode a varíme až do zhustnutia, kým nám nevznikne tuhá masa. Necháme vychladnúť.
- Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. V 4PL vody necháme 10 min. nabobtnať 3 želatinové plátky, potom ich dáme do hrnca a rozpustíme, nesmieme však variť. Do rozpustenej želatíny pridáme 2PL smotanového krému, zamiešame a potom spojíme so zvyškom smotanového krému.
- Na dno tortovej formy dáme piškóty, ktoré môžeme trochu pokvapkať zvyškom kompótovej šťavy, na piškóty dáme trochu smotanového krému, opäť piškóty, nalejeme vychladnutú višňovú náplň a doplníme zvyškom smotanového krému. Vrch môžeme ozdobiť podľa ľubovôle piškótami, posypať čokoládou alebo kto ako má rád. Pri tejto torte je dôležité ju nechať dobre stuhnúť minimálne 1 deň, čím dlhšie, tým lepšie. Vrelo odporúčam, chuťovo je jednoducho GENIÁLNA!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.6.2009, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Netradičná svadobná torta so skvelým krémom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Pôvodne som mala úplne inú predstavu, ale ako to u mňa býva, vždy je všetko nakoniec inak a tak z pôvodneho vzniklo toto :) Ale som rada, že som to zachránila, prvý pokus bol katastrofa :D Do pozornosti však dávam krémy, ktoré som použila, lebo torta chutila vynikajúco a tak sa chcem podeliť :)

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótový korpus, ktorý je jednoduchý, nadýchaný a vhodný aj do ráfikov: - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva -

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.

Na 1. krém: - 4 žĺtky - 8 dl mlieka - 2 vrecúška vanilkového pudingu - 300 g cukru - 3 vanilínové cukry - 1 fľašťička mandľovej arómy - 100 g rozpustenej čokolády na varenie - 500 g masla/margarínu - 40 g kakaa - 150 g ríbezľového džemu - 200 g nahrubo posekaných madlí (nemusí byť)- KRÉMU JE NAOZAJ VEĽA, dala som ho veľmi veľa a ešte mi ostalo, čiže myslím, že v kľude stačí aj POLOVIČNÁ dávka.

Uvaríme vo vodnom kúpeli zo žĺtkov, pudingu, mlieka, cukru a vanilkového cukru hustý krém. Rozdelíme ho na 1/3 a 2/3. Do menšej dávky ešte za tepla zamiešame mandľovú arómu, do druhej rozpustenú vlažnú čokoládu. Obidve dávky necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame do peny, 200 g dôkladne zmiešame s bielym krémom, do 300 g najprv prisypeme kakao a potom ho zmiešame s čoko krémom. Potom už len zohrejeme lekvár, potrieme prvý plát, natrieme bielym krémom a posypeme praženými mandľami (nemusí byť), dáme ďalší plát, potrieme ho tiež džemom, natrieme čoko krém, môžeme opäť prisypať mandle a dáme posledný plát a potrieme celú tortu zvyšným krémom. Krém je vhodný pod marcipán, pretože dobre zatuhne :) A je naozaj chutný, trošku finančne náročnejší, ale na výnimočné udalosti priam luxusný!

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.7.2009, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta - banány v čokoláde :)



POTREBNÉ PRÍSADY

-Na piškótový korpus (jednoduchá, rýchla príprava, chuťovo skvelý a vhodný aj do ráfikov!): - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva - Na čokoládový krém: - 4 vajcia - 250 g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 50 g čokolády (môžte dať aj viac) - 3 lyžice kakaa - 250 g masla - + banány nakrájané na kolieska

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.
Krém: Vajcia, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia (nebojte sa ak to potrvá dlhšie, len šľahajte a šľahajte :) , pridáme zmäknutú čokoládu a odstavíme. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť, potom ho postupne pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame.

Vychladnutý (a najlepšie aspoň deň odstatý) korpus prekrojíme, potrieme krémom, poukladáme banány, prikryjeme druhým plátom, potrieme, dáme banány a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.9.2014, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Linecká mrežovaná torta - pomerne rýchla a chutná!



POTREBNÉ PRÍSADY

Na krehké cesto: -350 g hladkej múky - 300 g masla - 200 g práškového cukru - 300 g neošúpaných mletých mandlí - strúhaná kôra z 1 citróna - 2 žĺtky - 1 zarovnaná káv. lyž. kypriaceho prášku - 1/4 káv. lyž. mletej škorice - 1/4 káv. lyž. mletých klinčekov - 1/2 balíčka vanilkového cukru - 1 pol. lyž. smotany - Ďalej: - 1 pol. lyž. smotany na šľahanie - 1 žĺtok - 2 pol. lyž. strúhanky - 350g ríbezľového alebo malinového džemu - práškový cukor na posypanie a poprípade 30 g mandľových plátkov na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si krehké cesto dala zarobiť do domácej pekárne a trvalo to asi 6 minút (program na obyčajné, nekysnuté cesto) a potom som ho ešte jemne ručne spracovala.

Ručne ho zarobíte takto: Nadrobíme maslo do múky, prisypeme práškový cukor a kypriaci prášok zmiešaný s mandľami, s koreninami, strúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Nakoniec pridáme žĺtky so smotanou a cesto čo najrýchlejšie zamiesime. Rozdelíme na dve časti, utvoríme bochníky, zabalíme a nachvíľu odložíme do chladničky.

Rúru predhrejeme na 180 C. Na koláč môžeme použiť buď normálnu tortovú formu 26 cm alebo formu na tzv. "páje" ako som použila ja. Formu jemne vymažeme maslom. Väčší bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1,5 cm hrúbku a vložíme do tortovej formy. Pokiaľ robíme v tortovej forme tak ešte osobitne spravíme z cesta obruč a olemujeme ňou kruh. Ak máme formu na páj, tak cesto doň klasicky vtlačíme.
Okraj cesta tenko potrieme žĺtkom rozmiešaným so smotanou, ale dávame pozor, aby sa nedostalo na obruč, lebo pri pečení sa na ňu cesto prilepí.
Spodok cesta posypeme strúhankou a natrieme džemom.
Z druhého bochníka vytvarujeme asi 10 šúlčekov (koľko sa vám podarí) a zamrežujeme nimi celý koláč. Mriežky a okraje cesta potrieme žĺtkom. Okraje môžeme posypať mandľovými lupienkami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička k 16. narodeninám s krémovým obrázkom Prasiatka :)



POTREBNÉ PRÍSADY

-Na piškótový korpus: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor - Na orieškový krém: -250 ml mlieka- 50 g hladkej múky- 250 g masla -2 žĺtky -150 g práškového cukru, -1 vanilkový cukor -120 g orieškov (ja som robila polovičnú dávku, lebo som okrem tohoto krému robila aj ten z ľadových gašťanov) -Krém z ľadových gaštanov odtiaľto z MMB: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420 - Na krémový obrázok: -3 vajcia - štipka soli - 200g práškového cukru vrátane vanilkového - 500 g masla - potravinárske farby - kakao

POSTUP PRÍPRAVY

-Piškótový korpus:

Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok.
Oddelíme žĺtka od bielkov.
Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru.
Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame. Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať.

-Orieškový krém:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.11.2008, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!



POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor. Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti. Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup :)
Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.12.2013, 12:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu