. .. .. .. .. .. .
. .

Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta! - RECEPT 7354

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)


Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!


[ recept č. 7354 zo dňa  ]


Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!


POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor. Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti. Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup :)
Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Najprv teda korpus, ktorý by sme mali pripraviť skôr, keďže by mal odstáť aspoň 6 hodín pred krájaním. - Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok.


- Oddelíme žĺtka od bielkov


- Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru.


- Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame.


- Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať.


- Kým sa torta pečie, môžeme si pripraviť krém. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom.


- Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, nalejeme ho k maslu s cukrom a vymiešame na krém.


- Krém môžeme dať zachladiť do chladničky. Medzitým vyberieme prvé vrecúško jahôd a nakrájame ich nadrobno (pôjdu spolu s krémom do torty). Druhé vrecúško jahôd nakrájame na polovičky (pôjdu na vrch torty).


- Odstatý korpus dva krát rozkrojíme a začneme plniť. Natrieme krémom, posypeme polovicou nasekaných jahôd, dáme druhý plát, opäť potrieme krémom, posypeme jahodami, dáme vrchný plát, ktorý taktiež natrieme krémom. Boky torty taktiež natrieme.


- Hotovú tortičku nachvíľu dáme do chladničky, kým si uvaríme červenú želatínu.


- Tortičku vyberieme a obložíme jahodami. Kto chce, nemusí už tortu zalievať želatínou.


- Torta zaliata želatínou. Boky natreté krémom ešte môžeme obaliť v kokose. Je to ešte lepšie!


- V priereze. Krém pekne vsiakne a torta sa tým stáva šťavnatou :)


- A opäť prierez :) Mňam, mňam :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Moja prvá torta a iné dobroty z MMB :) | Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta! | Toffifé - nepečené >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (2.12.2013, 12:00)
Názov pod akým je táto torta je úúúúplne presný a výstižný ! Robila som tento víkend a nezostal ani kúsok. Nabudúce z dvojitej dávky a na veľký plech
(Y) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (30.11.2013, 18:34)
Ahoj, formu treba vymastit, nie? Radsej som vymastila :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna K. (Annia) ID 34740 (29.4.2013, 21:42)
Robila som ju teraz na synove prvé narodeniny a vysla skvele. Je výborná, jednoduchá.... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katka p. (katkapetrova) ID 267178 (25.1.2013, 20:12)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (23.10.2012, 8:05)
Vyskusam, dakujem za tip (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (27.5.2011, 12:10)
idem vyskusat zajtra s cerstvymi jahodami, potom dam vediet, ale vyzera skvele (zajic) (^) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna K. (oso) ID 70428 (24.6.2010, 13:12)
L :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
libor z. (darko26) ID 146369 (31.5.2010, 20:28)
dobry den zajtra ju idem piect ale z cerstvych jahodieek,,a tesim,sa na nu mnamky,,,,,, :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
michaela č. (miníček) ID 64010 (29.11.2009, 10:39)
Janka,robila som vašu tortičku synovi k 10 narodeninám-a bola výýýýýborná,zožala velikánsky úúúúspech. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)výborný návod-ĎAKUJEM (^) (^) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp)robila som s mrazenými jahodami-nechala som ich stiecť.Naozaj odporúčam všetkým-skvelá.Dokonca aj môj manžel,ktorý sladké velmi nemusí-bol (D) (D)unesený.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (20.6.2010, 22:21)
Tak to som naozaj šťastná :) Aj moja sestra nie je príliš na sladké, ale túto tortu si vždy rada dá...je osviežujúca a neuveriteľne mňam...dá sa robiť ako z čerstvých, tak aj mrazených jahôd...ten krém v spojení s jahodami je úžasný...tak som rada, že chutilo :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2009, 12:04)
Super! Dala som si k obľúbeným :-$ Škoda, že som ju neobjavila, keď bola jahodová sezóna. Dala by sa robiť aj s mrazenými jahodami? Alebo urobiť nejaký krém z jahodového pyré? Dík za radu (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 21:01)
Áno, dá sa robiť aj s mrazenými, len čerstvé sú lepšie, pretože mrazené pustia šťavu a tortička môže trošku tiecť, ale nie je to nič hrozné a pokiaľ nestojí niekde dva týždne, tak sa nič nestane :) A to sa u tejto torty nemôže stať |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (15.9.2008, 20:17)
Bola pre babku Máriu k meninám a po oslave ostal už len maličký trojuholníček :-p (^) Vrelo odporúčam :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2008, 20:10)
mňaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu