. .. .. .. .. .. .
. .

Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta! - RECEPT 7354

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 54349 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)


Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!


[ recept č. 7354 zo dňa  ]


Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!


POTREBNÉ PRÍSADY

Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor. Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti. Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup :)
Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv teda korpus, ktorý by sme mali pripraviť skôr, keďže by mal odstáť aspoň 6 hodín pred krájaním. - Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok.
- Oddelíme žĺtka od bielkov
- Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru.
- Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame.
- Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať.
- Kým sa torta pečie, môžeme si pripraviť krém. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom.
- Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, nalejeme ho k maslu s cukrom a vymiešame na krém.
- Krém môžeme dať zachladiť do chladničky. Medzitým vyberieme prvé vrecúško jahôd a nakrájame ich nadrobno (pôjdu spolu s krémom do torty). Druhé vrecúško jahôd nakrájame na polovičky (pôjdu na vrch torty).
- Odstatý korpus dva krát rozkrojíme a začneme plniť. Natrieme krémom, posypeme polovicou nasekaných jahôd, dáme druhý plát, opäť potrieme krémom, posypeme jahodami, dáme vrchný plát, ktorý taktiež natrieme krémom. Boky torty taktiež natrieme.
- Hotovú tortičku nachvíľu dáme do chladničky, kým si uvaríme červenú želatínu.
- Tortičku vyberieme a obložíme jahodami. Kto chce, nemusí už tortu zalievať želatínou.
- Torta zaliata želatínou. Boky natreté krémom ešte môžeme obaliť v kokose. Je to ešte lepšie!
- V priereze. Krém pekne vsiakne a torta sa tým stáva šťavnatou :)
- A opäť prierez :) Mňam, mňam :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kamarátka z lásky manželovi | Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta! | Čokoládová pyramída >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (2.12.2013, 12:00)
Názov pod akým je táto torta je úúúúplne presný a výstižný ! Robila som tento víkend a nezostal ani kúsok. Nabudúce z dvojitej dávky a na veľký plech
(Y) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (30.11.2013, 18:34)
Ahoj, formu treba vymastit, nie? Radsej som vymastila :-)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (Annia) ID 34740 (29.4.2013, 21:42)
Robila som ju teraz na synove prvé narodeniny a vysla skvele. Je výborná, jednoduchá.... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
katka p. (katkapetrova) ID 267178 (25.1.2013, 20:12)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (23.10.2012, 8:05)
Vyskusam, dakujem za tip (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (27.5.2011, 12:10)
idem vyskusat zajtra s cerstvymi jahodami, potom dam vediet, ale vyzera skvele (zajic) (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (oso) ID 70428 (24.6.2010, 13:12)
L :-$
ODPOVEDAŤ
libor z. (darko26) ID 146369 (31.5.2010, 20:28)
dobry den zajtra ju idem piect ale z cerstvych jahodieek,,a tesim,sa na nu mnamky,,,,,, :-)
ODPOVEDAŤ
michaela č. (miníček) ID 64010 (29.11.2009, 10:39)
Janka,robila som vašu tortičku synovi k 10 narodeninám-a bola výýýýýborná,zožala velikánsky úúúúspech. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)výborný návod-ĎAKUJEM (^) (^) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp)robila som s mrazenými jahodami-nechala som ich stiecť.Naozaj odporúčam všetkým-skvelá.Dokonca aj môj manžel,ktorý sladké velmi nemusí-bol (D) (D)unesený.
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (20.6.2010, 22:21)
Tak to som naozaj šťastná :) Aj moja sestra nie je príliš na sladké, ale túto tortu si vždy rada dá...je osviežujúca a neuveriteľne mňam...dá sa robiť ako z čerstvých, tak aj mrazených jahôd...ten krém v spojení s jahodami je úžasný...tak som rada, že chutilo :)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2009, 12:04)
Super! Dala som si k obľúbeným :-$ Škoda, že som ju neobjavila, keď bola jahodová sezóna. Dala by sa robiť aj s mrazenými jahodami? Alebo urobiť nejaký krém z jahodového pyré? Dík za radu (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 21:01)
Áno, dá sa robiť aj s mrazenými, len čerstvé sú lepšie, pretože mrazené pustia šťavu a tortička môže trošku tiecť, ale nie je to nič hrozné a pokiaľ nestojí niekde dva týždne, tak sa nič nestane :) A to sa u tejto torty nemôže stať |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (15.9.2008, 20:17)
Bola pre babku Máriu k meninám a po oslave ostal už len maličký trojuholníček :-p (^) Vrelo odporúčam :)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2008, 20:10)
mňaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu