. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelový cheesecake - delikatesa! - RECEPT 52593

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 54349 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Karamelový cheesecake - delikatesa!


[ recept č. 52593 zo dňa  ]


Karamelový cheesecake - delikatesa!


POTREBNÉ PRÍSADY

175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu.
Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C.
Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi.

Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko.

Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom.
Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam!
<< Slnečnicová | Karamelový cheesecake - delikatesa! | HC SLOVAN >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.3.2013, 14:42)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
iveta m. (cicis23) ID 94565 (13.3.2013, 12:32)
..prosim vas ake maslo tam ma ist??? palmarin?? dakujem
ODPOVEDAŤ
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (28.2.2013, 19:26)
Receptík vyzerá zaujímavo, chcem sa len opýtať, či sa to Salko pri krájaní nerozteká, neskúšali ste ho vyšľahať s maslom?
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (1.3.2013, 14:33)
Ja osobne som mala cheesecake stále v chladničke, čiže Salko celkom stuhlo a neroztekalo, ale je možné, že pri izbovej teplote by tomu tak bolo, takže ak ho chcete tuhé, vyšľahať s maslom bude určite dobrý nápad (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (28.2.2013, 17:14)
Vyzerá to super a noblesne. Škoda, že si ne hodila fotopostup.
Aj tak ďakujem za dobrý typ.
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (28.2.2013, 17:55)
Môžem hodiť nabudúce, keď ho budem znova robiť, ale prišlo mi to zbytočné, keďže je to v podstate úplne jednoduché :)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (28.2.2013, 13:59)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (28.2.2013, 12:13)
vyzera to dobre... (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu